Vores indlæg er skrevet ud fra research og analyse af tests. Vi kan opnå en kommission, når der købes et produkt via et link. Læs mere >

Vores artikler er skrevet på baggrund af research og analyser af anmeldelser og test. Artiklens dato er et udtryk for opdateringsdatoen. Artiklerne inkluderer blandt andet produkter fra partnerskaber.

Kornfrit hundefoder uden korn - Find det bedste produkt

Peter Rasmussen
Senest opdateret d.maj 4, 2022
hundefoder uden korn

Der findes mange grunde til at begynde at give sin hund hundefoder uden korn. Hvis din hund lider af kornallergier eller kornintoleranse, vil kornfrit hundefoder selvfølgelig være oplagt, så din hund kan få et langt og sundt liv uden problemer. 

Kornfrit foder er dog ikke kun velegnet til hunde med allergi. Hundefoder uden korn er i løbet af de sidste år blevet mere og mere populært blandt hundeejere. Her vælger man at give ens hund en kost som hovedsageligt er baseret på hundens naturlige diæt, hvilket primært ville bestå af kød. 

Selvom fødevarens hovedbestanddel er af kød, betyder det ikke at foderet ikke opfylder alle de krav som kan give din hund den bedste hundefoder

Kornfrit hundefoder vil indeholde et højt indhold af kød og andre udvalgte urte- og grøntsagstilsætningser som tager hensyn til hundens fordøjelse. Hunden vil derfor kunne opfylde sine fedt- og proteinbehov på en naturlig måde. 

Hvis din hund er særligt følsom eller allergisk, vil de ofte reagere kraftigt på korn, som findes i mange normale typer af hundefoder. Dette kan give ubehagelige fordøjelsesproblemer, som kan være meget skadelige for din hund.

Leder du efter hundefoder, som er allergivenligt? Læs vores guide om bedste allergivenlig hundefoder her.

Hvad skal jeg være opmærksom på når jeg vælger kornfrit hundefoder?

Der findes mange forskellige typer af hundefoder, det er derfor vigtigt at man har en ide om hvad ens foder skal indeholder, for at give ens hund en komplet og afbalanceret kost. Heruder finder du nogle af de ting, som vi mener, at du bør være opmærksom på, når du køber hundefoder uden korn. 

  • Kvalitets kød uden tilsætningstoffer 
  • Lavt kalorieindhold 
  • Ekstra højt indhold af proteiner 
  • Tilpasset allergener 

Det er en god idé at sikre, at foderet er lavet med kvalitetskød eller fisk som er sammensat af et indhold af de vigtige næringsstoffer, som din hund har behov for gennem hele livet. Samtidig bør din kornfrie hundefoder ikke indeholde en tilsætning af kunstige farvestoffer, smagstoffer og antioxidanter. 

Hvis din hund har tendens til overvægt, er det en god idé at vælge kornfrit foder som har et lavt kalorieindhold, men som samtidig indeholder en masse mættende fibre, som sikrer at din hund får alle de nødvendige næringsstoffer på trods af et reduceret indhold af energi. 

Hvis din hund er meget aktiv, vil den have brug for foder som har et ekstra højt indhold af protein og derved også energi. Disse kan også bruges hvis din hund for eksempel skal tage på i vægt. 

Nogle hunde kan have særlige behov, og har derfor brug for foder som er allergivenligt og samtidig tager højde for sensitiv hud, pels eller mave. Her vil kornfrit hundefoder være et oplagt valg, da man kan gå efter forskellige slags, som specifikt hjælper din hund hvis den har en sart fordøjelse eller døjer med ledproblemer.

Kornfrit hundefoder - Bedste i test af foder uden korn.

Baseret på en række anbefalinger, anmeldelser og test har vi lavet en samling af produkter, som lister de bedste mærker og variationer af hundefoder uden korn, som sikrer din hund en naturlig og afbalanceret kost.

Sådan anmelder vi produkter

Hos ProduktEksperten er vi eksperter i at teste produkter for dig. Vi undersøger og researcher nøje specifikke produkter, så du ikke behøver gøre det, og det kan være en stor fordel, når du skal investere i et nyt produkt. 

Vi har for øje at udvælge de bedste produkter, og vi ønsker at gøre det nemt for dig at træffe det rette valg baseret på grundlag af research. Du kan som regel finde produkterne, som vi anbefaler, hos vores partnere, og vores test af produkterne er foretaget af subjektive og kompetente kollegaer. 

Vi vurderer produktet ud fra:

Forhandlerens beskrivelse og omdømme 
Andre tests af produktet 
Forbrugernes anmeldelser 
Produktets specifikke egenskaber
kornfrit hundefodder

#1 Olivers

Hundefoder der er med til, at sikrer sund vækst og god trivsel for din hund. Foderet er udviklet i Danmark.

Læs mere 

Produkt titel

Vores anbefaling
kornfrit hundefodder

Se priser på Olivers

coop logo
399.00 kr. 
Til butik

Det skal du vide, før du køber Olivers

Olivers laver kornfrit hundefoder som er 100% kornfrit og glutenfrit og som samtidig indeholder kartofler og ærter som kilder til kulhydrater. Det har et højt indhold af kød og er sammensat af naturlige råvarer og så få ingredienser som muligt. De tilbyder et stort udvalg som er tilpasset din hunds livsstadie og behov. Du kan også med fordel bestille en foderprøve hjem, så din hund kan afprøve det, hvis det ikke falder i din hunds smag, vil du få beløbet tilbage eller ombytte det til en anden slags.

Du kan her se en lille video, der viser hvordan du nemt laver sunde pommes frites på din airfryer:

Essential Foods

kornfrit hundefoder

Se priser på Essentiel Foods

essentiel foods logo
688 kr. 
Til butik

Det skal du vide, før du køber Essentiel Foods

Hos Essential Foods kan du få kornfrit hundefoder som består af 75% råvarer såsom fritgående ænder, lam, hjort, kalkun, laks eller kylling. Deres foder indeholder derfor et højt indhold af protein af god kvalitet. Kernen i deres filosofi er BOF-konceptet, som står for “Behavioural Optimizing Foods”, hvilket er et princip som hylder de mange fordele ved at holde din hunds blodsukker stabilt hele døgnet. Deres kornfrie foder er desuden blevet kåret som bedst i test i 2020.

Du kan her se en lille video, der viser hvordan du nemt laver sunde pommes frites på din airfryer:

Bosch

kornfrit hundefoder

Se priser på Bosch

bosch logo
579 kr. 
Til butik

Det skal du vide, før du køber Bosch

Hos Bosch indeholder alt deres hundefoder ingen hvede og samtidig en høj andel af kød. Derudover indeholder deres foder ß-glucaner for at gøre din hund mere modstandsdygtig overfor stress. Samt mannan for at stabilisere tarmfloraen og grøntskalsmuslingeekstrakt til brusk og led.

Du kan her se en lille video, der viser hvordan du nemt laver sunde pommes frites på din airfryer:

Orijen

kornfrit hundefoder 4

Se priser på Orijen

mypets logo
849 kr. 
Til butik

Det skal du vide, før du køber Orijen

Orijens hundefoder har et enkelt koncept, nemlig at lave foder, som svarer til det foder som hunde normalt ville jage og indtage i naturen. Har får de kun foder som de biologisk er født til at spise og som er særligt godt for dem. Det indeholder nemlig et højt indhold af proteiner og få kulhudrater og er 100% kornfrit.

Det er biologiske tilpasset så det indeholder over 80% frisk kød og fisk og 20% planter, frugter og bær.

Du kan her se en lille video, der viser hvordan du nemt laver sunde pommes frites på din airfryer:

First Buddy

kornfrit hundefodder 5

Se priser på First Buddy

gilpa logo
849 kr. 
Til butik

Det skal du vide, før du køber First Buddy

First Buddy laver 100% glutenfri kvalitetsfoder til hunde. Deres ingredisener gør, at deres foder derfor passer godt til sensitive hunde, som kan opleve problemer med normale typer af foder. De er fremstillet af de bedste råvarer som også er egnet til menneskeføde, herunder and, kylling, kanin, karotfler, ris, ærter med mere.

Det indeholder desuden et kosttilskud, som er godt til ældre, tunge og store hunde samt aktive hunde der kan belaste deres led.

Hvad skal du overveje når du skifter til kornfrit hundefoder?

Hvis du overvejer at skifte din hunds foder ud med kornfrit foder, bør du på trinvis frem ved først at skifte en lille den af den tidligere kost ud med det nye foder. På den måde vil din hund langsomt vænne sig til det nye foder uden korn og derved ikke blive overvældet af et pludseligt skift. 

Hvis din hund ikke vil spise det nye foder, kan du overveje at prøve forskellige varianter af både vådt og tørt hundefoder uden korn og se hvordan de reagerer på det.

Find kornfrit hundefoder til din hunds forskellige livsfaser

Uanset hvor din hund befinder sig i livet, vil den have forskellige behov. Du kan derfor finde kornfrit hundefoder som er tilpasset din hunds fysiske stadie, alt efter hvilken livsfase den er i. Når din hund er en hvalp, har den for eksempel et højere behov for foder som tilgodeser knogle- og ledopbygning, da den stadig vokser.  

I takt med at din hund bliver ældre, vil den også have andre behov. Her kan de have et større behov for foder med et lavere indhold af kalorier. Ofte vil man på det specifikke foder kunne se hvilket livsstadie den er tilpasset efter. Dette ses ofte ved - Puppy, Adult og Senior. 

Hvis du vælger den rigtige foder, som passer til hvor din firbenede ven er i livet, er du sikker på at din hund altid får den rigtige foder, som giver den de mest optimale betingelser for et godt helbred.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 0 / 5. Optælling af stemmer: 0

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

kornfrit hundefodder

Olivers - 100% kornfrit og glutenfrit

Gå til forhandler
menu-circlecross-circle