Vi kan opnå kommision gennem disse links. Det er derfor en annonce. Læs mere >

Hundefoder bedste i test - Testning af de kendte mærker 2022

Kun det bedste hundefoder er godt nok til din firbenede ven. Her finder du vores best i test hundemad og hvalpefoder fra 2022. Vi har samlet nogle gode priser online fra de kendte mærker lige nu. Udvalg og tilbud behandlet dækker foder til både stor hund og lille hvalp.
Af 
 Opdateret d. november 29, 2022
Bedste hundefoder

Har du lige forøget familien med et lille pelset medlem i form af en hund, og skal finde det helt rigtige hundefoder til den, så kan det være behjælpeligt med en guide over de bedste mærker og en bedst i test af dem. Det er nemlig vigtigt, såvel som hos mennesker, at din hun for god og sund næring.

Det bedste hundefoder i test 2022

Produktbedste hundefoder orijen original
hundefoder essential superior
ziwipeak hundefoder bedst i test
hundemad eukanuba
1st choice hundemad
Pris459,-650,-325,-429,-699,-
Vores vurderingBedste samlet setBedste premiumBedste naturlige produktGod til allergierGod til seniorhunde
Omega 3 fedtsyrer1%1,6%-0,8%0,8%
Hovedingredisens(er)85% kødKylling og and100% kyllingAnimalsk baseret proteinKartoffel og and
Se mereSe mereSe mereSe mereSe mere

Hos produkteksperten er vi eksperter i test af produkter, og vi hjælper dig med at få et overblik over de bedste hundefoder mærker i test i 2022. Vi hjælper dig med at udpege de faktorer, du skal være opmærksomme på i udvælgelsen af dit kommende hundemad og hvalpefoder.

Ønsker du at din hund skal være sund og rask hele livet, så husk at være opmærksom på at den får nok mineraler og vitaminer, hvilket sker gennem kosten. Disse ting har påvirkning på din hunds energieniveau og helbred mange år frem.

Bedste hundemad og hvalpefoder mærker i 2022?

Det bedste hundefoder til din hund er ikke nødvendigvis det, der er bedst for en andens. Der er nemlig et hav af parametre, der spiller ind. Blandt det bedste hunde foder på et overordnet niveau er dog Orijen, som klarer sig godt i flere bedst i tests foretaget af eksperter.

I denne artikel

Vores guide starter med detaljerede oplysninger om vores valg af det bedste hundefoder samt hundemad i 2022 og dækker derefter de vigtigste emner, som en dygtig køber bør være opmærksom på, for dem, der ønsker at komme ind på ind- og uddybning af købsprocessen for hundefoder i 2022. Lad os komme i gang med at kigge på det dem, der har klaret sig bedst i test anno 2022.

Se anmeldelsen af produkterne her

hundefoder fra Orijen Original

Orijen Original hundefoder - Vores anbefaling

Prisklasse: 450 – 500 kr.

Fordele:

Prisvindende hundefoder
Friske ingredienser
Baseret på kødprotein
Uden korn, ris og tapioca

MyPets

459,-

4,7 på Trustpilot med +450 anmeldelser

Hvorfor du skal vælge Orijen Original

Hvorfor ikke bare starte med testvinderen? Den går nemlig til Orijen Original, der i flere bedst i test roses for at være det bedste all-around hundefoder. Grunden til, at dette kåres som det bedste hunde foder er bl.a. at ingredienser er sunde og baseret på friske og gode råvarer.

Hele to tredjedele af ingredienserne i det hundemad, som er bedst, der blandt andet består af kylling, kalkun, vildtfangede fisk og æg, er friskt. Det betyder også, at de firbenede venner får alle de næringsstoffer, de har brug for i denne vellavede og bedste hundefoder. Desuden er det uden korn eller ris, tapioca og kartofler, men i stedet propfyldt med kødprotein.

Orijen Original har styr på deres ingredienserne i en sådan grad, at de har vundet flere priser for det populære og bedste hundemad. Og det forstår vi godt. Med dette produkt sikrer du nemlig at din hund forbliver glad og stærk.

Vær desuden opmærksom på, at lige meget om du har en stor hund eller lille hvalp, så kommer dette mærke også med en række forskelligt hvalpefoder . Du kan desuden få en lækker beholder med til din opbevaring af hundemaden hvis relevant.

Orijen Original ligger i mellemprisklassen. Du kan dog ofte være heldig også at finde dette produkt på tilbud med besparelser på op til 30%. Penge du i stedet kan bruge på andet - måske til din hund.

hundefoder

Prisklasse: 650 – 800 kr.

Fordele:

God til store hunde
Baseret på gode ingredienser
Produceret efter BOF principper
petlux
E mærket webshop.
4,8 stjerner på TrustPilot.
10 års ekspertise.

Hvorfor du skal vælge Essential Superior Living hundemad

Har du en stor hund? Måske en schæfer, så er det naturligvis væsentligt at den har brug for mere mad en end chihuahua. Essential food, der står bag Essential Superior Living, har specialiseret sig i at lave måltider til hunde, der er fyldt med næring.

Desuden er ingredienten baseret på, kun at indeholde ingredienser, der gavner og styker din firbenede vens helbred. Det betyder blandt andet også, at dette produkt, der er kåret som noget af det bedste hundefoder til de store hunde er produceret efter de såkaldte BOF-principper. Disse principper går ud på, at man baserer foderet på en gengivelse af hundens almindelige spisevaner.

Essential Superior Living er dyrere end andre produkter på markedet, men til gengæld får du også noget af det bedste hundemad samt hvalpefoder til din pelsede ven derhjemme, der er nævnt i en række best i test, og derfor kan anbefales i 2022.

På ProduktEksperten kan du læse meget mere om alt fra den bedste robotstøvsuger, og til segboard og sengetøj til børn såvel som voksne.


Læs mere om Essential Superior Living her
hundefoder fra Orijen Original

ZiwiPeak - 100% naturlig ernæring

Prisklasse: 325,-

Fordele:

100% naturlig ernæring
Ingen kunstige konserveringsmidler eller korn
Giver en sund pels
En god pris

DogShop

325,-

4,5 på Trustpilot med +1.500 anmeldelser

Hvorfor du skal vælge ZiwiPeak hundemad

Kylling, kylling og kylling. Dette hundefoder giver dig med garanti en masse kylling til din hund. ZiwiPeak har 100% naturlige næringsstoffer, som er gode til din hund. Den er velegnet til mange forskellige typer af hunderacer og størrelser. 

Kyllingen til denne hundemad er produceret fra fritgående kyllinger i New Zealand. Du finder i dette produkt Kelp, som er naturlige vitaminer og mineraler. 

hundefoder fra Orijen Original

Eukanuba - Bedste hundefoder mod hudproblemer og allergi

Prisklasse: 429,-

Fordele:

Højt indhold af fisk
Allergivenligt
Naturlige kilder til omega-6 & 3 til sund hud og pels

Os Med Kæledyr

429,-

4,8 på Trustpilot med +150 anmeldelser

Hvorfor du skal vælge Eukanuba hundefoder

Eukanuba er også et af de produkter, som går igen i test og anmeldelse. Der er nogle gode vitaminer og omega fedtsyrer i, som er god til huden eller pelsen på din hund. Dette hundefoder er derfor også godt, hvis din firbenede ven har allergi.

Dette hundemad indeholder en del fiskeproteiner og fiskemel. Sammensætningen er alt i alt en del forskellige animalske proteiner. 

hundefoder fra 1st Choice

1st Choice Hyperallergi - Bedste hundefoder til senior hunden

Prisklasse: 699,-

Fordele:

Ingen kylling, korn eller gluten
Til den voksne og kræsne hund
Virker mod sart og følsom mave

DogShop

699,-

4,5 på Trustpilot med +1.500 anmeldelser

Hvorfor du skal vælge 1st Choice hundefoder

Med dette hundefoder får du mad til dit kæledyr, hvor der er sparet på tilsætningsstoffer, og derfor er god til en hund med meget allergi. Dette foder er kendetegnet ved at være til hyperallergi. Det er godt til den følsomme mave. Hundemad med karakter.

Produktet her er hovedsageligt på and. Dette hundefoder er lavet til hunde som eventuelt ikke er så gode til gluten eller kan tåle korn. Dette 1st choice produkt er helt uden gluten og kornprodukter.

Bedste til hvalpe

Naturea Naturals Puppy hvalpefoder

Prisklasse: 300 – 600 kr.

Fordele:

Bedste hundefoder til hvalpe 
Baseret på gode råvarer
Fyldt med gode vitaminer og aminosyrer 
Sikker betaling 
4,5 stjerner på TrustPilot.
30 dages returret

Hvorfor du skal Naturea Naturals Puppy

Har I netop besluttet at I skal have en ny beboer derhjemme i form af en firbenet og pelset ven? Så er det en god idé at undersøge, hvad sådan en lille størrelse har godt af i den første periode af dens lange liv. Det er nemlig vigtigt at udvælge det bedste hundefoder til hvalpe, der sikrer en god og sikker vækst. 

Det er her, at Naturea Naturals Puppy kommer ind i billedet. De har nemlig udviklet noget af det bedste hundefoder til hvalpe, hvis du spørger flere tests og undersølgerne. Det skyldes flere ting, men blandt andet at ingredienslisten primært består af friskt kød samt frugt og grøntsager. 

Vælger du dette produkt er du dermed sikret at din hvalp får de vigtige vitaminer og aminosyrer, som den har brug for, men også råvarer, der sikrer en sund knoglevækst og blød pels. Dette bedste hundemad til hunde vinder desuden meget ros i en række bedst i test for at være uden diverse tilsætningsstoffer, herunder majs, hvede, gluten eller soja.


Læs mere om Naturea Naturals Puppy her

Nature Senior 

Prisklasse: 300 – 500 kr.

Fordele:

Bedste hundefoder til senior hunde 
Kornfri
Forebygger urinvejssten
Billig fragt
4,7 stjerner på TrustPilot.
Hurtig levering

Hvorfor du skal vælge Nature Senior

Vi har nu været inde over det bedste hundefoder på en overordnet plan samt til de store hunde og hvalpende i 2022. Men vi mangler naturligvis endnu en vigtig kategori - nemlig alle seniorerne.

Her står Nature Senior i spidsen for at lave det bedste hundefoder til at senior. Det er nemlig vigtigt at huske, at din hund ikke skal have den helt samme kost, når den bliver ældre. Den bevæger sig måske ikke ligeså meget, og derfor er det vigtigt, at du vælger en kost, der ikke er nær så energirig. 

Får din senior en for energirig kost er der nemlig risiko for, at det kan sætte sig som fedt, hvilket gerne skal undgås. Derfor kan det være en god idé at gå efter en produkt, der er lavet specifikt til de ældre hunde, og her har Nature Senior fået stor ros for at have det bedste hundemad. 

Nature Senior er baseret på kylling, kalkun og havfisk og er samtidig sammensat uden ris, majs og kornprodukter. Produktet medvirker desuden til at forebygge urinvejssten, som blandt andet kan være at foretrække, når din hund kommer lidt op i årene. 

Har du derimod en lille hvalp? så kan hvalpefoder være intressant at kigge nærmere på, der er løbende gode tilbud til dette område med forskellige mærker, og typisk får du også en beholder til din opbevaring af foderet med. 

Nature Senior kan som de fleste andre produkter også findes på tilbud. Priserne ligger såldes i den billigere ende, hvilket dog ikke kan mærkes på kvaliteten.


Læs mere om Nature Senior her
Bedste værdi

ProBiotic Live Adult

Prisklasse: 300 – 500 kr.

Fordele:

Prisvenligt produkt 
Baseret på gode råvarer
Indholder fibre, mineraler og cikorie
E-mærket
4,9 stjerner på TrustPilot.
Smagsgaranti

Hvorfor du skal vælge ProBiotic Live Adult - voksen eller hvalpefoder

Er din hund voksen, og har den det generelt godt? Så er Probiotic Live Adult et rigtig godt bud på den bedste hundefoder. Det skyldes ikke kun, at dette produkt er fyldt med alle de gode råvarer, din pelsede ven har brug for. Det skyldes også at du her får et yderst godt og prisvenligt produkt til prisen, som ofte er at finde på tilbud.

Med dette produkt er der ingen grund til at gå på kompromis med råvarerne. Her får den nemlig et produkt, hvor råvarerne er gode, men prisen ligeså. Det vurderes derfor som værende det bedste hundefoder til prisen, hvis din hund ikke har særlige behov, som behøves opfyldes gennem kosten. 

Se også alternative indenfor hvalpefoder, hvis du derimod har en mindre unghund. 

Produktet er sammensat på baggrund af en række forskellige produkter, herunder blandt andet lam, ris og majs. Desuden indeholder det flere fibre, mineraler samt cikorie - en naturlig kilde til FOS og inulin. Desuden er produktet udviklet med et øget fokus på at sikre at din hund har en sund og ikke mindst god fordøjelser, så den kan leve sit bedste liv. 


Læs mere om ProBiotic Live Adult her

Sportsman's Pride Lam & Ris

Prisklasse: 300 – 500 kr.

Fordele:

God til kræsne hunde
Indeholder Omegafedtsyrer
Uden kunstige tilsætningsstoffer og GMO  
E-mærket
4,9 stjerner på TrustPilot.
Smagsgaranti

Hvorfor du skal vælge Sportsman's Pride Lam & Ris hundemad

Der findes kræsne mennesker, og så findes der kræsne hunde. Ja den er altså god nok. De firbenede venner kan også sagtens have stærke præferencer for, hvad de vil spise, og hvad de ikke vil spise. Dette produkt fra Sportmans er måske noget af det bedste hundefoder, hvis du har en kræsen beboer derhjemme - på fire ben vel og mærket, uanset om du søger hvalpefoder eller foder til en stor hund. 

Sportsman er baseret på lam og ris - og smagen er heraf. Foretrækker din hund smagen af lam, så er dette en sikker vinder og noget af det bedste hundefoder. Produktet har et godt indhold af Omegafedtsyrer og er uden kunstige tilsætningsstoffer og fri for GMO. 

Det er desuden naturligt konserveret og er vurderes i flere tests til at være meget velsmagende. Flere steder er der desuden 100% smagsaccept og garanti, hvilket betder at det kan leveres tilbage i tilfælde af, at din hund nægter at spise dette hundemad. 

Det kan være rart at vide inden man kaster penge efter produktet, som ganske vist ligger til en yderst rimelig pris, men stadig er mange penge, hvis det ender med ikke at blive spist. 


Læs mere om Sportsman's Pride Lam & Ris her
Bedste hundefoder i test

Arion Hypoallergenic 12 kg hundefoder

Prisklasse: 499 – 549 kr.

Fordele:

Reducerer risiko for hudirritarition
Bidrager til sund pels og hud
Allergivenligt

Hvorfor vælge Arion Hypoallergenic 12 kg hundefoder?

Har din hund problemer med allergi af den ene eller den anden form - har den problemer med huden i form af eksempelvis kløe, eller skulle din hunds mave være lidt ekstra sensitiv, så kan dette hundefoder fra ét af de mest anerkendte og bedste mærker måske være én af de bedste løsninger på markedet.

Her får du nemlig et produkt, der har stort fokus på den hyperallergiske hund, især med hud- og pelsproblemer. Dette hundefoder er nemlig udvikle til at minimere risikoen for allergier og hudirritation, samt til at give en visuel og fysisk forbedring af hundens hud og pels.

Arion Hypoallergenic hunde foder er også glutenfrit, så hvis du hund skulle lide af en sart mave, af glutenallergi eller måske bare har sensitivitet overfor det, så er dette måske den bedste løsning. Alle hunde er naturligvis forskellige, og derfor kan det ikke siges med sikkerhed, om det vil hjælpe din hund, men det er værd en test.

Er du på udkig efter mere end blot det bedste hundemad til dine kæledyr, så kan du her på siden læse meget mere om alt fra lækkert sengetøj i høj kvalitet og til sjove segboard til børn og en robotstøvsuger til rengøringshjælpen derhjemme.


Hill’s Science Plan Medium Mature Adult 7+ 14 kg hundefoder

Prisklasse: 449 – 519 kr.

Fordele:

Forbedrer fordøjelsen
Indholder omegafedtstoffer og E-vitamin
Mineralsammensætning til fordel for hjerte og nyrer

Hvorfor vælge Hill’s Science Plan Medium Mature Adult 7+ 14 kg hundefoder?

Dette hundefoder fra Hill’s, der igen er ét af de mest populære og bedste mærker på markedet, har en masse gode fordele, som forbrugerne også kan se i resultaterne. Hill’s Science Plan Medium Mature Adult 7+ 14 kg har nemlig scoret 4,7 stjerne ud af 5 fra forbrugerne på Google Shopping.

Som det vises i forbrugernes tilfredshed, så kan dette hunde foder fra Hill’s give din hund det bedste liv med et forbedret fordøjelsessystem, hvor hjerte og nyrer især får lidt ekstra kærlighed, og hvor ingredienserne er nøjeudvalg til at opfylde hundens daglige behov for vitaminer, herunder E-vitamin, samt mineraler.

Den gode smag af kylling og kalkun understøttes af alle de bedste egenskaber, som dette hundefoder har for din hund. Ikke nok med, at din firbenede ven vil nyde smagen af sin hundemad, så vil den også nyde de fordele, der kommer med det - både hvad angår organerne, pelsen, huden og humøret.

Hvad er så det bedste hundefoder og de bedste mærker i test?

Som nævnt ovenfor, så er der forskel på alle hunde, og derfor er det svært at sige helt konkret om ovenstående anbefalinger vil være det bedste hundemad for din hund. Vi har blot gennemgået hundemad, der har vist sig bedst i test hos eksperterne og hos forbrugerne, som selv har givet det en test.

Der er ikke noget at sige til, at mærker ryger til tops på popularitetslisten, hvis det er hundemad, der virker, giver en mere levende og glad hund. Hvilke mærker, du ser som de bedste er måske forskellige fra de mærker, som naboen ville vælge. Derfor er man nødt til selve at lave en test af, hvad der fungerer.

Hvilke forskellige typer af foder og hvalpefoder til hunde kan du få?

Når det kommer til mad til din hund, kan du ligesom til dig selv få et hav af muligheder, mærker, smage, konsistenser og alt andet. Det kan både være kornfrit - altså uden korn, det kan være tørfoder, barf, råt kød, proteinrigt og modsat uden for mange proteiner. 

Du kan derudover også få allergivenligt foder, hvis din hund har sart mave eller skal optimerer sin pels eller andet essentielt for kroppen. Du kan også spare på de lækre råvarer og købe dig billig hundefoder, eller noget som ikke har stort fokus på alle de rigtige økologiske ingredienser - hvilket ikke nødvendigvis gør det dårligere. Det er blot behov og ønsker fra din side som ejer.

Hvis du ønsker, eller din dyrlæge fortæller dig, at din hund skal spise BARF, hvilket kan være godt for nogle hunde og ikke nødvendigvis andre, så indebærer det at du kan fodre din hund med råt føde. 

BARF står for Biologically Appropriate Raw Food - og på dansk derfor betyder råt føde og hundemad. For flere hunde kan dette være gavnligt for deres pels, ve og vel. Nogle producenter af barf god tørre den rå føde, hvilket for nogle kan være en ulempe og andre en fordel. Hold derfor øje med det bedste produkt i test for din hund.

Dit hundefoder eller hvalpefoder til en lille ven, kan variere en masse alt efter hvilket brand du køber. Vælg derfor det der er anbefalet til din hunds størrelse og race - og eventuelle andre parametre som allergi.

Forskellige forhandlere 

Olivers
Petworld
ZooPlus
Dit lokale supermarked

Derfor skal du være opmærksom på hundefoder til din hund

Ligesom tilfældet er for os mennesker, så har hunde også behov for den rigtige næring. Næring, som kan findes i den hundefoder, som de intager. Hvilken hundemad, der er den bedste for netop din hund, afhænger dog af flere ting. 

Det gælder nemlig, at hunde typisk skal have hundemad, der er tilpasset deres alder. Har du en hvalp, så er det vigtigt at gå efter det bedste hundefoder, der passer til netop hvalpe. Det samme er tilfældet, hvis du har en voksen eller senior hund. Alle aldre har nemlig forskellige behov.

Det er dog ikke kun alderen, der har en betydning for, hvordan du vælger det bedste hundemad. Din hunds race, størrelse og aktivitetsniveau bør nemlig også spille en afgørende rolle for dit valg af det bedste hunde foder.  

Foruden ovenstående, så er et sidste element, der er vigtigt at have med i overvejelserne omkring det bedste hundemad til den firbenede derhjemme, vedrørende allergi. For ligesom mange mennesker lider af den ene eller anden form for allergi, så gør hunde det faktisk også. 

Det kan have en betydning for flere ting, blandt andet deres pels, men også hvordan de optager maden, de spiser. Er det bevidst om, at din hund lider af allergi, så kan det være altafgørende, at du går efter et allergivenligt alternativ. 

Du kan med fordel undersøge hvilke hunde foder, der klarer sig bedst i test. Det gælder både ovenfor, hvor vi har undersøgt mærker som Orijen, Natuera, Brit og mange flere.

Se Olivers hundefoder her.

Interesseret flere hundefoder produkter?

Test forskellige hundefoder eller hvalpefoder af

Det er ærgerligt at stå med 10 kilo hundefoder, som du har læst var bedst i test, men som din hund ikke ønsker at have noget med at gøre. Ja for ligesom mennesker, så kan de små firbenende venner også godt være kræsne.

Derfor kan du med fordel købe en lille portion, inden du investerer i flere måneders mad. For brænder du inden med 10 kilo eller mere, så er det penge lige ud af vinduet. Derfor kan det være en fordel på forhånd at vide, om din hund ønsker at spise det. Ovenfor kan du læse mere om, hvilket hunde foder, der har klaret sig bedst i test i 2022.

Hos rigtig mange forhandlere er det muligt at få tilsendt en mindre prøvepakke, så du har mulighed for at aflæse om din hund er interesseret i det valgte hundemad, og om det er det bedste til din hund, inden I kaster mange penge efter det. Det kan nemlig være en relativt dyr fornøjelse holde hund - og hermed købe mad samt hvalpefoder til den.

Har du en stor firbenet vend eller en lille hvalp derhjemme? så kan du desuden kigge på hvalpefoder og en beholder til opbevaring af dit foder på en smart og elegant måde. Flere forhandlere køre løbende med tilbud indenfor dette område. 

Når du har fundet det bedste hundefoder til din hund, som muligvis også har klaret sig bedst i test i 2022, så kan du være heldig at finde det på tilbud. Flere forhandlere kører løbende kampagner, som gør at priserne bliver en anelse mere overskuelige.

Giv din hund det hundemad, den har brug for

Hunden er menneskets bedste ven. Det siger man i hvert fald. Og mange har nok også tendens til at forkæle de firbende venner. Man skal dog være opmærksom på i hvilket omfang, man gør det.

For overfodre du din hund, med tanken om at forkæle og gøre livet lidt ekstra sødt for den, ja risikerer du faktisk på lang sigt at skade den. Undersøgelser viser nemlig, at overfodring i sidste ende kan være med til at forkorte din hunds liv - i værste tilfælde i op til to år.

Hunde kan, ligesom mennesker, blive overvægtige, og det kan have store konsekvenser for sundhed og velvære. Sørg derfor for at læse på pakken inden du fordeler foderet og tag eventuelt en snak med dyrlægen, hvis du er i tvivl om, hvor meget mad din hund skal have.

Du kan købe din hundefoder nede i din lokale butik, eller købe det online, hvor du kan spare penge.

Køb dit foder online eller fysisk

Når du skal have købt lidt mad til den firbenede ven, kan du både købe dette online eller de fysiske forhandlere. De fysiske butikker er både special dyre butikker, men du kan også ofte købe hundefoder i supermarkeder - gerne de større som Føtex og Bilka. 

Det kan dog være en fordel at bestille dit foder online, da der ofte er et større udvalg og god forklaring på de forskellige produkter. Derudover kan der ved nogle forhandlere være en fordel i at bestille ordre som kommer igen og igen, og hvor du på den måde løbende kan få tilsendt mad og ikke selv behøver at holde øje med, hvornår du skal købe nyt hundemad til din hund.

Vi anbefaler altid at du læser varedeklarationen på dit hunde foder, uanset om du har købt det i en fysisk butik eller hos en online forhandler. 

Sundthundeliv.dk har skrevet meget mere om, hvad du skal være opmærksom på, når du køber det bedste hundefoder i test til din hund, og hvad du skal kigge efter på varedeklarationen.

Er dyrt eller billigt hundefoder bedst?

Man vil ofte kunne læse og høre om, at det billige hundefoder er lige så godt som det dyre. Og i mange tilfælde vil man give dem ret, fordi din hund vil få den rette foder, blive mæt og få energi af en hvilken som helst type hundemad. Så hvorfor bruge penge på det dyre, hvis man kan nøjes med det billige hundemad?

Det, der ikke tages højde for, når man snakker om, at billigt hundemad er lige så godt som den dyre hundemad, er, at protein-, kulhydrat- og fedtsammensætningen i billigt hunde foder ikke er lige som det i dyrt hunde foder. I dyrt hundemad vil der nemlig i langt højere grad være fokus på, at din hund får den rette mængde af alle elementer.

I dyrt hunde foder vil du ofte opleve, at der reklameres på posen, bøttens eller dåsens forside om, at der er x antal procent protein i, og heraf er det eksempelvis fra lam og fisk eller lignende. Desuden vil mange af de dyre typer hundefoder også forklare dig, hvor både fedt og kulhydrater kommer fra - om det er grøntsager, korn eller noget helt tredje. Det samme gælder ofte også hvalpefoder.

Så hvis du ønsker, at din hund skal have en sund og varieret kost, hvor proteinet ikke alene kommer fra restprodukter af kylling eller lignende, så kan det være en fordel at vælge den dyre hundemad, da der her specifikt vil være udvalgt en sammensætning af vitaminer, mineraler, protein, kulhydrater, fedt og så videre, der vil gavne din hund og dens mave.

Hvordan kan du finde billigt hundefoder?

Sørg for at holde øje med tilbud på internettet og i reklamer.
Modtag nyhedsbreve fra webshops som forhandler hundefoder.
Nogle steder kan du købe i større mængder, og spare penge på denne måde.

Skift hundefoder på sikker vis

Vil du gerne give din hund mere energi, et bedre humør og, i sidste ende, en bedre livskvalitet? Så kan det være, at det er en anden slags hundefoder, der skal til. Dette kan være på grund af sygdom, vægt eller andet, men det kan også være for at skifte fra hvalpefoder til voksenfoder.

Det er anbefalelsesværdigt at lave udskiftningen af hunde foder ganske langsomt, så din hund dårligt bemærker det, men også især for din hunds maves skyld. Skifter du nemlig fra den ene dag til den anden, vil du nogle gange kunne opleve, at din hunds mave får et chok af den nyde hundemad, og derfor får din hund dårlig mave. Dette gælder også hvalpefoder.

For at undgå dette, så brug gerne en uges tid på at omvende din hunds mave til at kunne tage imod det nye hunde foder. Du kan starte med at blande 25% af det nye foder og 75% af det gamle i 2-3 dage, herfter 50/50 med nyt og gammelt hunde foder. De sidste par dage kan du så blande 75% af det nye foder op med 25% af det nye, inden du giver 100% den nyde hundemad.

Du vil takke dig selv for det, og din hund vil lige så, for overgangen bliver meget mindre intens, og på den måde optager din hunds mave ny hundemad meget bedre.

Det er i hvert fald værd at overveje det, især med hvalpefoder, for ellers kan du som sagt ende med en hund med dårlig mave, en hund der prutter meget eller, i værste fald, en hund, der har lav energi, i dårligt humør og måske endda mere aggressiv.

Godt hunde foder mærke til prisen?

For mange hundeejere, er der tæt på ingen grænser for, hvor vigtigt det helt rigtige hunde foder er for at sikre hundens velvære. Uanset om du har en stor eller lille hund, så er der i midlertidig super mange mærker at vælge imellem, og der findes både danske og internationale anerkendte brands. Der er stor variation i hvem der har det billigste hundemad, og ligeledes kan man se stor forskel i hvilke råvare der indgår i selve foderet.

Nogle hunderacer har bedst af foder med kylling, andre får en bedre pels med laks, alt imens at der kan være et utal af andre præferencer og krav til netop den race hund du ejer. Ikke nok med at der er raceforskellige, samt forskellige imellem størrelser på dyret, så kan der også være behov for forskellige hundefoder alt efter om du har en drægtig tæve, eller eksempelvis en labrador eller andet der har problemer med at holde vægten.

Der findes altså allergifoder, kornfrit foder, produkter som er fedtfattig og light og en række andre fodertyper som kan være relevant for netop dig. Er du ude i en af disse mange typer af specialfoder, så er det i nogle tilfælde ikke prisen og det billigste produkt der findes i markedet fra de forskellige mærker.

Det er i hvert fald værd at overveje det, især med hvalpefoder, for ellers kan du som sagt ende med en hund med dårlig mave, en hund der prutter meget eller, i værste fald, en hund, der har lav energi, i dårligt humør og måske endda mere aggressiv.

Nogle hunde kan godt være sarte og har brug for anderledes mad end andre hunde. Læs mere her på siden.

hundefoder til hunde

Hvordan adskiller bedst i test hvalpefoder sig?

Hvalpe og andre unghunde har særlige behov, særligt tidligt i deres opvækst hvor krop og knogler udvikler sig ekstraordinært meget. Her kan det være godt, at give din hund de absolut bedste forudsætninger for en naturlig og understøttet udvikling som lille hvalp. Heldigvis er det slet ikke svært at kende forskel på eksempelvis seniorfoder og andre typer som eksempelvis hvalpe foder med videre. Mange af de kendte og anbefalede mærker fra denne guide, er nemlig gode til at markere klart og tydeligt hvilke type kategori af kæledyr som netop det foder du står med er henvendt til.

En lille kendt anbefaling herfra skal lyde på, at det nogle gange kan være en god ide ikke at købe for store foderposer lige når du har fået en ny hvalp. Flere hundeejere vil nemlig opleve, at hundes spiselyst kan svinge meget løbende, og desuden kan du få behov for at udskifte mærke og hundefoder for at friste din lille – eller store - nye bedste ven til at spise med en ny lægger smag.

Vidste du at kan få rettet dine tænder til med Invisalign? Det kan du læse meget mere om på vores blog her på siden.

Hundemad til en stor eller lille hund?

En supplerende og ret relevant faktor for flere, er selve størrelsen på de foder bidder du står overfor at købe. Det siger selv for nogle førstegangsejere, men andre tænker ikke over at en lille hund som chihuahua, kan indtage væsentligt mindre stykker end eksempelvis en stor labrador.

Udover at kigge efter specialfoder såsom kornfrit eller slankefoder, så sikre dig for start at fodertypen er tiltænkt det størrelseskæledyr eller hvalp som du står med. Nogle af de mærker som særligt at gode til denne differentiering er Olivers, Essential dyrefoder eller andre kendte og større brands.

Uanset størrelsen på din vovse, vil det være en god idé at købe noget hundefoder, som er i mundrette stykker, men hvor din hund også får mulighed for at tygge på sin foder, så den vedligeholder sine tænder og bruger dem. Der findes også hundemad, som er noget af det bedste, hvis det indeholder særlige ingredienser og har rette konsistens, som er gode for din hund at tygge på for at slibe tænderne.

Gør noget ekstra godt for din hund med hundemad og senior foder

Vores firebenet ven eller mandens bedste ven- bliver kaldt vores ven af en grund. Der er ingen tvivl om at vovserne er vores et og alt, og derfor er det også ekstra vigtigt at vi søger for at være rigtig gode ved dem, mens vi har dem. En af de ting vi kan gøre, at er sikre os de får det bedste hundemad, hvalpefoder eller senior foder -alt efter din hunds alder. 

Hvordan sikrer du dig så det bedste foder? Jo, en af de ting du kan, er at tjekke hvilke der er bedst i test, som vi gennemgår i denne artikel. Derudover kan selv sammenligne forskellige bedst i test af hvalpefoder, hundefoder og senior foder. Ved selv at tjekke nogle af de mange bedst i test, der er lavet af hundemad, så sikrer du at få så meget viden som muligt, over hvad der nu også er det bedste hunde foder i test. 

Denne artikel skulle dog gerne have samlet alle de vigtigste bedst i test artikler over hundemad til dig. 

Men, kan du gøre noget ekstra godt, udover at købe god hvalpefoder, hundemad eller senior foder?

Ja, det kan du! Udover at sørge for at din hund får god hvalpefoder eller senior foder, kan du med fordel røre det sammen med andre madvarer, som din hund vil elske. 

Tilføje eksempelvis leverpostej, markrel eller andet kød og fisk til din hundefoder - din bedste ven vil helt sikkert blive ellevild og halen vil ikke stå stille. 

Du skal dog være lidt opmærksom, inden du bare tilføjer menneskemad til din hvalpefoder eller senior foder.

Bliv klogere på meget mere end maden til din hund, når du nemt på PRoduktEksperten kan få adgang til anmeldelser, anbefalinger og guides her til sengetøj, segboard, el ladcykler, robotstøvsuger og meget mere.

hundefoder

Hundefoder kan fås i mange forskellige slags. Essential Foods har gode råvarer i deres hundemad.

Hvorfor skal man være opmærksom på menneskemad til hunde?

Så, hvorfor er det du skal være særlig opmærksom inden du bare tilføjer menneskemad til dit hundefoder? Det kan godt være at du ser noget lækkert mad på tilbud, som du tænker at din hund vil elske. Men, selvom tanken er god, er det ikke altid at handlingen er det - desværre.

Selvfølgelig er det altid godt at have din vovse i tankerne, når du shopper mad, for det kan være du finder noget på tilbud, som du kan tilføje til din hvalpefoder eller senior foder - men det er desværre ikke alt din hund kan tåle, og derfor skal du huske at være særlig opmærksom.

Desuden består menneskemad af en del forskellige ingredienser, som ikke egner sig og er det bedste til hunde. Der indgår blandt andet sukker i det mad, som mennesker spiser, og det er blot én af grundene til, at vi børster tænder. Giver du din vovse menneskemad, der blandt andet indeholder sukker, og dit kæledyr ikke får børstet tænder, vil det resultere i dårlig mundhygiejne. Hold dig derfor til at give din hund hunde foder at spise. 

Du kan også risikere, at din hund får ondt i maven eller andet, hvis du tilføjer menneskemad i dens hundefoder, som den ikke er vant til at spise. Så selvom du vil forkæle dit kæledyr med lækker mad og gør det ud fra den bedste mening, bør du orientere dig om det mad, du tilføjer i din hunds hundemad først. Der kan selvfølgelige være diverse proteinkilder, særlige kornsorter eller andet, som kan være gavnligt at tilføje i din vovses hundefoder, så det blot indeholder alt det bedste næring.

Menneskemad du ikke må give til din hund

Her er en liste over det mad du ikke må give din hund - heller ikke i dit hundefoder:

 • Chokolace
 • Avocado
 • Nødder
 • Svampe
 • Vindruer
 • Rosiner
 • Kattemad
 • Spinat
 • Salt
 • Krydderier
 • Citrusfrugter
 • Majskolber

Giv eksempelvis aldrig din hund chokolade - om så det er på tilbud eller ej. Det er ikke en test, du skal kaste dig ud, for din hund kan nemlig ikke tåle chokolade, og den vil kunne blive meget syg af det - og det er uanset race.

Elsker du også avocado? Det er endnu en madvarer, som hunde absolut ikke kan tåle! Mas derfor ikke en avocado ud i din hundemad eller senior foder, da din elskede ven vil ende med at få meget ondt i maven. Det gode er dog, at finder du avocado på tilbud, er der flere til dig.

Udover tingene på listen, er der også andre madvarer du skal holde dig fra.

Pas på at give din hund alt for fedtindholdigt mad. En hund kan ikke på samme måde forbrænde fedt, som vi mennesker kan. Du skal derfor passe på med at give din hund for meget leverpostej og lignende i dens hundefoder eller senior foder, da det i sidste ende kan blive for meget for din hund.

Lidt leverpostej, eksempelvis, skader ikke en gang imellem - bare det ikke er hver dag. Derudover, skal du også tjekke, inden du køber hunde foder på tilbud, at det heller ikke er for fedtindholdigt, da det kan påvirke din hund.

Til sidst skal du passe på med at give din hund eksempelvis kyllingeknogler, da den kan få denne galt i halsen. Køb i stedet god hvalpefoder, senior foder eller hunde foder og tilføj eventuelt lidt ekstra lækkerier til din hundemad - men husk, ikke noget fra listen ovenover.

Det er derfor også det bedste, hvis du er opmærksom på ikke at lægge ovenstående ingredienser i en højde, hvor din hund selv kan nå det og få fat i det. En lækkersulten hund, der higer efter interessant menneskemad, skal nok snuse sig frem til sagerne, hvis ikke du har gemt dem væk. Det ville være en skam, hvis dit kæledyr får ondt i maven eller bliver syg efter indtagelse af forkert mad fremfor det bedste hundefoder.

FAQ - Bedste hundefoder

Hvad er bedst barf eller tørfoder
Der er stor uenighed om hvad er egentlig er bedst for din hund. Når du vælger hundefoder så er det i sidste ende kun dig selv der kan vurderer hvad der er bedst for din hund.

Hvis du mærker, at din hund har det bedst tørfoder, så vælg det - og omvendt. 
Hvad koster hundefoder
Det varierer rigtig meget. Det kan koste alt fra knap 100kr til 600 kr.
Kan din hund overspise?
Det nemme svar er ja, det kan den sagtens. Hvis du skal have ændret din hund kost, så er det bedst at gøre over en længere periode. Det anbefales ca 7 dage.

Angivelse af kilder og test

 1. Dog Food Advisor - Se kilde

 2. All about dog food - Se kilde
 3. DKK - Se kilde

 4. Hunde forum - Se kilde

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 3

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

cogclockchevron-downmenu-circlecross-circle