Vores indlæg er skrevet ud fra research og analyse af tests. Vi kan opnå en kommission, når der købes et produkt via et link. Læs mere >

Hundefoder - Bedste mærker i test 2022 - Få et overblik

Kun det bedste hundefoder er godt nok til de firbenede venner. Her finder du det bedste.
Af 
 Opdateret d. juli 5, 2022
Bedste hundefoder

Har du lige forøget familien med et lille pelset medlem i form af en hund, og skal finde det helt rigtige hundefoder til den, så kan det være behjælpeligt med en guide over de bedste mærker og en bedst i test af dem. Det er nemlig vigtigt, såvel som hos mennesker, at din hun for god og sund næring.

Metodologi
Disse guides og anbefalinger er baseret på grundig research om produkterne på baggrund af kundeanmeldelser, anbefalinger og testvindere. Læs mere her.
Vi holder løbende øje med test og anbefalinger af forskellige produkter, for at kunne tilbyde dig det bedste udvalg og information om det specifikke marked.

Hos produkteksperten er vi eksperter i test af produkter, og vi hjælper dig med at få et overblik over de bedste hundefoder mærker i test i 2022. Vi hjælper dig med at udpege de faktorer, du skal være opmærksomme på i udvælgelsen af dit kommende foder.

Ønsker du at din hund skal være sund og rask hele livet, så husk at være opmærksom på at den får nok mineraler og vitaminer, hvilket sker gennem kosten. Disse ting har påvirkning på din hunds energieniveau og helbred mange år frem.

Kom til sagen - hvad er det bedste hundefoder i 2022?

Det bedste hundefoder til din hun er ikke nødvendigvis det bedste for en andens. Der er nemlig et hav af parametre, der spiller ind. Blandt det bedste hundefoder på et overordnet niveau er dog Orijen, som klarer sig godt i flere bedst i tests foretaget af eksperter.

I denne artikel

Vores guide starter med detaljerede oplysninger om vores valg af det bedste hundefoder i 2022 og dækker derefter de vigtigste emner, som en dygtig køber bør være opmærksom på, for dem, der ønsker at komme ind på ind- og uddybning af købsprocessen for hundefoder i 2022. Lad os komme i gang med at kigge på det dem, der har klaret sig bedst i test anno 2022.

Det bedste hundefoder 2022

hundefoder fra Orijen Original
Bedste samlet set

Orijen Original

Prisklasse: 450 – 500 kr.

Fordele:

Prisvindende hundefoder
Friske ingredienser
Baseret på kødprotein
Uden korn, ris og tapioca
mypets
God service.
Dag til dag levering.
Fuld returret indenfor 30 dage.

Hvorfor du skal vælge Orijen Original

Hvorfor ikke bare starte med testvinderen? Den går nemlig til Orijen Original, der i flere bedst i test roses for at være det bedste all-around hundefoder. Grunden til, at dette kåres som det bedste hundefoder er bl.a. at ingredienser er sunde og baseret på friske og gode råvarer.

Hele to tredjedele af ingredienserne i det bedste hundefoder, der blandt andet består af kylling, kalkun, vildtfangede fisk og æg, er friskt. Det betyder også, at de firbenede venner får alle de næringsstoffer, de har brug for i denne vellavede og bedste hundefoder. Desuden er det uden korn eller ris, tapioca og kartofler, men i stedet propfyldt med kødprotein.

Orijen Original har styr på deres ingredinserne i en sådan grad, at de har vundet flere priser for det populære og bedste hundefoder. Og det forstår vi godt. Med dette produkt sikrer du nemlig at din hund forbliver glad og stærk.

Orijen Original ligger i mellemprisklassen. Du kan dog ofte være heldig også at finde dette produkt på tilbud med besparelser på op til 30%. Penge du i stedet kan bruge på andet - måske til din hund.


Læs mere om Orijen Original her
hundefoder

Essential Superior Living

Prisklasse: 650 – 800 kr.

Fordele:

God til store hunde
Baseret på gode ingredienser
Produceret efter BOF principper
petlux
E mærket webshop.
4,8 stjerner på TrustPilot.
10 års ekspertise.

Hvorfor du skal vælge Essential Superior Living

Har du en stor hund? Måske en schæfer, så er det naturligvis væsentligt at den har brug for mere mad en end chihuahua. Essential food, der står bag Essential Superior Living, har specialiseret sig i at lave måltider til hunde, der er fyldt med næring.

Desuden er ingredienten baseret på, kun at indeholde ingredienser, der gavner og styker din firbenede vens helbred. Det betyder blandt andet også, at dette produkt, der er kåret som noget af det bedste hundefoder til de store hunde er produceret efter de såkaldte BOF-principper. Disse principper går ud på, at man baserer foderet på en gengivelse af hundens almindelige spisevaner.

Essential Superior Living er dyrere end andre produkter på markedet, men til gengæld får du også noget af det bedste hundefoder til din pelsede ven derhjemme, der er nævnt i en række best i test, og derfor kan anbefales i 2022.


Læs mere om Essential Superior Living her
Bedste til hvalpe

Naturea Naturals Puppy

Prisklasse: 300 – 600 kr.

Fordele:

Bedste hundefoder til hvalpe 
Baseret på gode råvarer
Fyldt med gode vitaminer og aminosyrer 
Sikker betaling 
4,5 stjerner på TrustPilot.
30 dages returret

Hvorfor du skal Naturea Naturals Puppy

Har I netop besluttet at I skal have en ny beboer derhjemme i form af en firbenet og pelset ven? Så er det en god idé at undersøge, hvad sådan en lille størrelse har godt af i den første periode af dens lange liv. Det er nemlig vigtigt at udvælge det bedste hundefoder til hvalpe, der sikrer en god og sikker vækst. 

Det er her, at Naturea Naturals Puppy kommer ind i billedet. De har nemlig udviklet noget af det bedste hundefoder til hvalpe, hvis du spørger flere tests og undersølgerne. Det skyldes flere ting, men blandt andet at ingredienslisten primært består af friskt kød samt frugt og grøntsager. 

Vælger du dette produkt er du dermed sikret at din hvalp får de vigtige vitaminer og aminosyrer, som den har brug for, men også råvarer, der sikrer en sund knoglevækst og blød pels. Dette bedste hundefoder til hunde vinder desuden meget ros i en række bedst i test for at være uden diverse tilsætningsstoffer, herunder majs, hvede, gluten eller soja.


Læs mere om Naturea Naturals Puppy her

Nature Senior 

Prisklasse: 300 – 500 kr.

Fordele:

Bedste hundefoder til senior hunde 
Kornfri
Forebygger urinvejssten
Billig fragt
4,7 stjerner på TrustPilot.
Hurtig levering

Hvorfor du skal vælge Nature Senior

Vi har nu været inde over det bedste hundefoder på en overordnet plan samt til de store hunde og hvalpende i 2022. Men vi mangler naturligvis endnu en vigtig kategori - nemlig alle seniorerne.

Her står Nature Senior i spidsen for at lave det bedste hundefoder til at senior. Det er nemlig vigtigt at huske, at din hund ikke skal have den helt samme kost, når den bliver ældre. Den bevæger sig måske ikke ligeså meget, og derfor er det vigtigt, at du vælger en kost, der ikke er nær så energirig. 

Får din senior en for energirig kost er der nemlig risiko for, at det kan sætte sig som fedt, hvilket gerne skal undgås. Derfor kan det være en god idé at gå efter en produkt, der er lavet specifikt til de ældre hunde, og her har Nature Senior fået stor ros for at have det bedste hundefoder. 

Nature Senior er baseret på kylling, kalkun og havfisk og er samtidig sammensat uden ris, majs og kornprodukter. Produktet medvirker desuden til at forebygge urinvejssten, som blandt andet kan være at foretrække, når din hund kommer lidt op i årene. 

Nature Senior kan som de fleste andre produkter også findes på tilbud. Priserne ligger såldes i den billigere ende, hvilket dog ikke kan mærkes på kvaliteten.


Læs mere om Nature Senior her
Bedste værdi

ProBiotic Live Adult

Prisklasse: 300 – 500 kr.

Fordele:

Prisvenligt produkt 
Baseret på gode råvarer
Indholder fibre, mineraler og cikorie
E-mærket
4,9 stjerner på TrustPilot.
Smagsgaranti

Hvorfor du skal vælge ProBiotic Live Adult

Er din hund voksen, og har den det generelt godt? Så er Probiotic Live Adult et rigtig godt bud på den bedste hundefoder. Det skyldes ikke kun, at dette produkt er fyldt med alle de gode råvarer, din pelsede ven har brug for. Det skyldes også at du her får et yderst godt og prisvenligt produkt til prisen, som ofte er at finde på tilbud.

Med dette produkt er der ingen grund til at gå på kompromis med råvarerne. Her får den nemlig et produkt, hvor råvarerne er gode, men prisen ligeså. Det vurderes derfor som værende det bedste hundefoder til prisen, hvis din hund ikke har særlige behov, som behøves opfyldes gennem kosten. 

Produktet er sammensat på baggrund af en række forskellige produkter, herunder blandt andet lam, ris og majs. Desuden indeholder det flere fibre, mineraler samt cikorie - en naturlig kilde til FOS og inulin. Desuden er produktet udviklet med et øget fokus på at sikre at din hund har en sund og ikke mindst god fordøjelser, så den kan leve sit bedste liv. 


Læs mere om ProBiotic Live Adult her

Sportsman's Pride Lam & Ris

Prisklasse: 300 – 500 kr.

Fordele:

God til kræsne hunde
Indeholder Omegafedtsyrer
Uden kunstige tilsætningsstoffer og GMO  
E-mærket
4,9 stjerner på TrustPilot.
Smagsgaranti

Hvorfor du skal vælge Sportsman's Pride Lam & Ris

Der findes kræsne mennesker, og så findes der kræsne hunde. Ja den er altså god nok. De firbenede venner kan også sagtens have stærke præferencer for, hvad de vil spise, og hvad de ikke vil spise. Dette produkt fra Sportmans er måske noget af det bedste hundefoder, hvis du har en kræsen beboer derhjemme - på fire ben vel og mærket. 

Sportsman er baseret på lam og ris - og smagen er heraf. Foretrækker din hund smagen af lam, så er dette en sikker vinder og noget af det bedste hundefoder. Produktet har et godt indhold af Omegafedtsyrer og er uden kunstige tilsætningsstoffer og fri for GMO. 

Det er desuden naturligt konserveret og er vurderes i flere tests til at være meget velsmagende. Flere steder er der desuden 100% smagsaccept og garanti, hvilket betder at det kan leveres tilbage i tilfælde af, at din hund nægter at spise dette produkt. 

Det kan være rart at vide inden man kaster penge efter produktet, som ganske vist ligger til en yderst rimelig pris, men stadig er mange penge, hvis det ender med ikke at blive spist. 


Læs mere om Sportsman's Pride Lam & Ris her

Derfor skal du være opmærksom på hundefoder til din hund

Ligesom tilfældet er for os mennesker, så har hunde også behov for den rigtige næring. Næring, som kan findes i den hundefoder, som de intager. Hvilken hundefoder, der er den bedste for netop din hund, afhænger dog af flere ting. 

Det gælder nemlig, at hunde typisk skal have hundefoder, der er tilpasset deres alder. Har du en hvalp, så er det vigtigt at gå efter det bedste hundefoder, der passer til netop hvalpe. Det samme er tilfældet, hvis du har en voksen eller senior hund. Alle aldre har nemlig forskellige behov. 

Det er dog ikke kun alderen, der har en betydning for, hvordan du vælger det bedste hundefoder. Din hunds race, størrelse og aktivitetsniveau bør nemlig også spille en afgørende rolle for dit valg af det bedste hundefoder.  

Foruden ovenstående, så er et sidste element, der er vigtigt at have med i overvejelserne omkring det bedste hundefoder til den firbenede derhjemme, vedrørende allergi. For ligesom mange mennesker lider af den ene eller anden form for allergi, så gør hunde det faktisk også. 

Det kan have en betydning for flere ting, blandt andet deres pels, men også hvordan de optager maden, de spiser. Er det bevidst om, at din hund lider af allergi, så kan det være altafgørende, at du går efter et allergivenligt alternativ. 

Du kan med fordel undersøge hvilke hundefoder, der klarer sig bedst i test. Det gælder både ovenfor, hvor vi har undersøgt mærker som Orijen, Natuera, Brit og mange flere.

Se Olivers hundefoder her.

Interesseret flere hundefoder produkter?

Tyskland er kendte for at have gode priser, læs derfor vores artikel om bedste hundefoder Tyskland.

Interesseret i et bestemt hundefoder mærke? Så læs mere om Olivers hundefoder her.

Det kan være din hund har allergi? Så kan du prøve at fodre den med enten allergivenlig hundefoder, barf hundefoder eller hundefoder uden korn.

Er din hund ved at komme op i alderen? Så skal du til at fodre den med senior hundefoder.

Er du træt af at hundefoder skal være så dyrt? Det behøver det nemlig ikke at være. Se billig hundefoder eller hundefoder tilbud her.

Test forskellige hundefoder af

Det er ærgerligt at stå med 10 kilo hundefoder, som du har læst var bedst i test, men som din hund ikke ønsker at have noget med at gøre. Ja for ligesom mennesker, så kan de små firbenende venner også godt være kræsne.

Derfor kan du med fordel købe en lille portion, inden du investerer i flere måneders mad. For brænder du inden med 10 kilo eller mere, så er det penge lige ud af vinduet. Derfor kan det være en fordel på forhånd at vide, om din hund ønsker at spise det. Ovenfor kan du læse mere om, hvilket hundefoder, der har klaret sig bedst i test i 2022.

Hos rigtig mange forhandlere er det muligt at få tilsendt en mindre prøvepakke, så du har mulighed for at aflæse om din hund er interesseret i det valgte hundefoder, og om det er det bedste til din hund, inden I kaster mange penge efter det. Det kan nemlig være en relativt dyr fornøjelse holde hund - og hermed købe mad til den.

Når du har fundet det bedste hundefoder til din hund, som muligvis også har klaret sig bedst i test i 2022, så kan du være heldig at finde det på tilbud. Flere forhandlere kører løbende kampagner, som gør at priserne bliver en anelse mere overskuelige.

Giv din hund det, den har brug for

Hunden er menneskets bedste ven. Det siger man i hvert fald. Og mange har nok også tendens til at forkæle de firbende venner. Man skal dog være opmærksom på i hvilket omfang, man gør det.

For overfodre du din hund, med tanken om at forkæle og gøre livet lidt ekstra sødt for den, ja risikerer du faktisk på lang sigt at skade den. Undersøgelser viser nemlig, at overfodring i sidste ende kan være med til at forkorte din hunds liv - i værste tilfælde i op til to år.

Hunde kan, ligesom mennesker, blive overvægtige, og det kan have store konsekvenser for sundhed og velvære. Sørg derfor for at læse på pakken inden du fordeler foderet og tag eventuelt en snak med dyrlægen, hvis du er i tvivl om, hvor meget mad din hund skal have.

Angivelse af kilder og test

  1. Dog Food Advisor - Se kilde

  2. All about dog food - Se kilde
  3. DKK - Se kilde

  4. Hunde forum - Se kilde

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 1

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

cogclockchevron-downarrow-rightmenu-circlecross-circle