Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Bedste hundefoder test - Billig hundemad tilbud i 2023

Samlet overblik over billig og bedste hundefoder til hvalpe og voksen for 2023, så du kan give det som er godt nok til din firbenede ven. Her finder du godt hundemad tilbud samt vådfoder og premium hvalpefoder bedst i test. Vi kigger på kendte brands som Pedigree, Orijen, Acana, Orlando, Dyrelægens, Brit og Eden samt foder fra Lidl, Rema 1000 og Netto.
Bedste hundefoder test

Find det helt rigtige foder herunder, også kvalitets hundemad til kræsen hund, læs samlet erfaringer fra 2023. Find de helt rigtige hundefoder mærker, uanset om du har en stor eller lille hund.

Har du lige forøget familien med et lille pelset medlem i form af en hund, og skal finde det helt rigtige hundefoder til den, så kan det være behjælpeligt med en guide over de mest populære mærker og en test af dem.

Seneste opdatering: 26. SEPTEMBER 2023

Vi bruger meget tid på at have vores guide, om bedste hundefoder opdateret, så du som læser altid, er opdateret med den nyeste viden. 
I vores nyeste ændring, har vi tilføjet følgende produkter: Eukanuba, Arion Original Adult og ZiwiPeak

Se hvordan vi udvælger og anmelder produkterne

Det er nemlig vigtigt, såvel som hos mennesker, at din hun for god og sund næring. Du finder både hundefoder til tynde hunde som slankefoder, foder med laks og kvalitets hundemad til en kræsen hund.

Det bedste hundefoder test guiden 2023:

First Buddy Adult - Vores anbefaling - Bedste billig hundefoder i test

bedste hundefoder test

Essential Superior Living hundefoder - Bedste luksus hundefoder tilbud

Prisklasse: 650 – 800 kr.

Fordele:

God til store hunde
Baseret på gode ingredienser
Produceret efter BOF principper
petlux
E mærket webshop.
4,8 stjerner på TrustPilot.
10 års ekspertise.

Bedste priser på Essential Superior Living

Hvorfor du skal vælge Essential Superior Living hundemad

Har du en stor hund? Måske en schæfer, så er det naturligvis væsentligt at den har brug for mere mad en end chihuahua. Essential food, der står bag Essential Superior Living, har specialiseret sig i at lave måltider til hunde, der er fyldt med næring.

Desuden er ingredienserne baseret på, kun at indeholde ingredienser, der gavner og styrker din firbenede vens helbred. Det betyder blandt andet også, at dette produkt, der er kåret som noget af det lækreste hundefoder til de store hunde er produceret efter de såkaldte BOF-principper. Disse principper går ud på, at man baserer foderet på en gengivelse af hundens almindelige spisevaner.

Essential Superior Living er dyrere end andre produkter på markedet, men til gengæld får du også noget af det hundemad i højest kvalitet samt hvalpefoder til din pelsede ven derhjemme, der er nævnt i en række best i test, og derfor kan anbefales i 2023. På ProduktEksperten kan du læse meget mere om alt fra robotstøvsuger, og til segboard og sengetøj til børn såvel som voksne.

Lær også mere om det kendte brand Hills hundefoder, vi har samlet et eksempel på fodervejledningen herunder.

Fodringsvejledning

Hundefoder dagligt pr. gram 
Vægt for hundenGram
10 killo150-210
20 killo255-355
30 killo345-480
40 killo430-495
50 killo eller derover11 gram/killo
bedste hundefoder orijen original

Orijen Original hundefoder tilbud - Vores anbefaling

Prisklasse: 450 – 500 kr.

Fordele:

Prisvindende hundefoder
Friske ingredienser
Baseret på kødprotein
Uden korn, ris og tapioca

MyPets

459,-

4,7 på Trustpilot med +450 anmeldelser

Bedste priser på Orijen Original

Hvorfor du skal vælge Orijen Original

Hvorfor ikke bare starte med testvinderen? Den går nemlig til Orijen Original, der i flere tests roses for at være en god all-around hundefoder. Grunden til, at det er lige netop det produkt, er bl.a. at ingredienser er sunde og baseret på friske og gode råvarer.

Hele to tredjedele af ingredienserne i det hundemad, som er bedst, der blandt andet består af kylling, kalkun, vildtfangede fisk og æg, er friskt. Det betyder også, at de firbenede venner får alle de næringsstoffer, de har brug for i denne vellavede hundefoder. Desuden er det uden korn eller ris, tapioca og kartofler, men i stedet propfyldt med kødprotein.

Læs også om denne fulde guide omkring noget af det hundemad du kan få i absolut topkvalitet på det danske marked, det er naturligvis Sportsmans pride der er tale om. Her finder du både hvalpefoder, pubby og til adult hunde. 

molly privat hundefoder 2023

Orijen Original har styr på deres ingredienserne i en sådan grad, at de har vundet flere priser for det mest populære hundemad. Og det forstår vi godt. Med dette produkt sikrer du nemlig at din hund forbliver glad og stærk. Dette kan også ses fra Rema hundefoder test, hvor Orijen klarer sig noget bedre.

Vær desuden opmærksom på, at lige meget om du har en stor hund eller lille hvalp, så kommer dette mærke også med en række forskelligt hvalpefoder . Du kan desuden få en lækker beholder med til din opbevaring af hundemaden hvis relevant.

Orijen Original ligger i mellemprisklassen. Du kan dog ofte være heldig også at finde dette produkt på tilbud med besparelser på op til 30%. Penge du i stedet kan bruge på andet - måske til din hund. Leder du forsat efter markedets bedste hundefoder til hvalpe, så kig efter det foder hvor næring er helt rigtigt for netop den race du har.

Har du en stor hund, så tag eventuelt et kig på brit hundefoder mærker test det kan være super godt for hunden med stor sult.

ziwi hundefodder

ZiwiPeak hundefoder mærker - 100% naturlig ernæring

Prisklasse: 325,-

Fordele:

100% naturlig ernæring
Ingen kunstige konserveringsmidler eller korn
Giver en sund pels
En god pris blandt hundefoder mærker

DogShop

325,-

4,5 på Trustpilot med +1.500 anmeldelser

Bedste priser på ZiwiPeak 

Hvorfor du skal vælge ZiwiPeak hundemad

Kylling, kylling og kylling. Dette hundemad giver dig med garanti en masse kylling til din hund. ZiwiPeak har 100% naturlige næringsstoffer, som er gode til din hund. Den er velegnet til mange forskellige typer af hunderacer og størrelser. 

Kyllingen til denne hundemad er produceret fra fritgående kyllinger i New Zealand. Du finder i dette produkt Kelp, som er naturlige vitaminer og mineraler. 

Eukanuba bedste hundefoder test

Eukanuba - Bedste hundefoder mod hudproblemer og allergi

Prisklasse: 429,-

Fordele:

Højt indhold af fisk
Allergivenligt
Naturlige kilder til omega-6 & 3 til sund hud og pels

Os Med Kæledyr

429,-

4,8 på Trustpilot med +150 anmeldelser

Bedste priser på Eukanuba 

Hvorfor du skal vælge Eukanuba hundefoder

Eukanuba er også et af de produkter, som går igen i test og anmeldelse. Der er nogle gode vitaminer og omega fedtsyrer i, som er god til huden eller pelsen på din hund. Dette hundemad er derfor også godt, hvis din firbenede ven har allergi. Giv dem de bedste forudsætninger med dette valg

Dette hundemad indeholder en del fiskeproteiner og fiskemel. Sammensætningen er alt i alt en del forskellige animalske proteiner. 

bedste billige hundefoder test

1st Choice Hyperallergi - Bedste hundefoder til senior hunden

Prisklasse: 699,-

Fordele:

Ingen kylling, korn eller gluten
Til den voksne og kræsne hund
Virker mod sart og følsom mave

DogShop

699,-

4,5 på Trustpilot med +1.500 anmeldelser

Bedste priser på 1st Choice

Hvorfor du skal vælge 1st Choice hundefoder

Med dette hundemad får du mad til dit kæledyr, hvor der er sparet på tilsætningsstoffer, og derfor er god til en hund med meget allergi. Dette foder er kendetegnet ved at være til hyperallergi. Det er godt til den følsomme mave. Hundemad med karakter.

Produktet her er hovedsageligt på and. Dette hundefoder er lavet til hunde som eventuelt ikke er så gode til gluten eller kan tåle korn. Dette 1st choice produkt er helt uden gluten og kornprodukter.

bedste billige hundefoder naturea

Naturea Naturals Puppy hvalpefoder

Prisklasse: 300 – 600 kr.

Fordele:

Foder til hvalpe 
Baseret på gode råvarer
Fyldt med gode vitaminer og aminosyrer 
Sikker betaling 
4,5 stjerner på TrustPilot.
30 dages returret

Bedste priser på Naturea Naturals 

Hvorfor du skal Naturea Naturals Puppy

Har I netop besluttet at I skal have en ny beboer derhjemme i form af en firbenet og pelset ven? Så er det en god idé at undersøge, hvad sådan en lille størrelse har godt af i den første periode af dens lange liv. Det er nemlig vigtigt at udvælge det hundefoder til hvalpe, der sikrer en god og sikker vækst. 

Det er her, at Naturea Naturals Puppy kommer ind i billedet. De har nemlig udviklet noget af det lækreste hundemad til hvalpe, hvis du spørger flere tests og undersølgerne. Det skyldes flere ting, men blandt andet at ingredienslisten primært består af friskt kød samt frugt og grøntsager. 

Vigtige vitaminer og aminosyrer for hundemad til hvalp

Vælger du dette produkt er du dermed sikret at din hvalp får de vigtige vitaminer og aminosyrer, som den har brug for, men også råvarer, der sikrer en sund knoglevækst og blød pels. Dette hundemad vinder desuden meget ros i en række bedst i test for at være uden diverse tilsætningsstoffer, herunder majs, hvede, gluten eller soja.

Overvej meget indholdet når du leder efter hundemad til hvalpe. 


Læs mere om Naturea Naturals Puppy her
nature senior bedste billige hundefoder

Nature Senior 

Prisklasse: 300 – 500 kr.

Fordele:

Hundemad til senior hunde 
Kornfri
Forebygger urinvejssten
Billig fragt
4,7 stjerner på TrustPilot.
Hurtig levering

Bedste priser på Nature Senior 

Hvorfor du skal vælge Nature Senior

Vi har nu været inde over det lækreste hundefoder på en overordnet plan samt til de store hunde og hvalpende i 2023. Men vi mangler naturligvis endnu en vigtig kategori - nemlig alle seniorerne.

Her står Nature Senior i spidsen for at lave rigtig godt hundemad til at senior. Det er nemlig vigtigt at huske, at din hund ikke skal have den helt samme kost, når den bliver ældre. Den bevæger sig måske ikke ligeså meget, og derfor er det vigtigt, at du vælger en kost, der ikke er nær så energirig. 

Får din senior en for energirig kost er der nemlig risiko for, at det kan sætte sig som fedt, hvilket gerne skal undgås. Derfor kan det være en god idé at gå efter en produkt, der er lavet specifikt til de ældre hunde, og her har Nature Senior fået stor ros for at have godt hundemad. 

Baseret på kylling, kalkun og havfisk

Nature Senior er baseret på kylling, kalkun og havfisk og er samtidig sammensat uden ris, majs og kornprodukter. Produktet medvirker desuden til at forebygge urinvejssten, som blandt andet kan være at foretrække, når din hund kommer lidt op i årene. 

Har du derimod en lille hvalp? så kan hvalpefoder være interessant at kigge nærmere på, der er løbende gode tilbud til dette område med forskellige mærker, og typisk får du også en beholder til din opbevaring af foderet med. 

Nature Senior kan som de fleste andre produkter også findes på tilbud. Priserne ligger således i den billigere ende, hvilket dog ikke kan mærkes på kvaliteten.

Du kan også altid se Rema 1000 hundefoder test. Hvor vi har anmeldt forskelligt foder.


Læs mere om Nature Senior her
probiotic live bedste billige hundefoder

ProBiotic Live Adult

Prisklasse: 300 – 500 kr.

Fordele:

Prisvenligt produkt 
Baseret på gode råvarer
Indholder fibre, mineraler og cikorie
E-mærket
4,9 stjerner på TrustPilot.
Smagsgaranti

Bedste priser på ProBiotic Adult

Hvorfor du skal vælge ProBiotic Live Adult - voksen eller hvalpefoder

Er din hund voksen, og har den det generelt godt? Så er Probiotic Live Adult et rigtig godt bud på den lækreste hundefoder. Det skyldes ikke kun, at dette produkt er fyldt med alle de gode råvarer, din pelsede ven har brug for. Det skyldes også at du her får et yderst godt og prisvenligt produkt til prisen, som ofte er at finde på tilbud.

Ingen grund til at gå på kompromis

Med dette produkt er der ingen grund til at gå på kompromis med råvarerne. Her får den nemlig et produkt, hvor råvarerne er gode, men prisen ligeså. Det vurderes derfor som værende rigtig godt hundefoder til prisen, hvis din hund ikke har særlige behov, som behøves opfyldes gennem kosten. 

Se også alternative indenfor hvalpefoder, hvis du derimod har en mindre unghund. Produktet er sammensat på baggrund af en række forskellige produkter, herunder blandt andet lam, ris og majs. Desuden indeholder det flere fibre, mineraler samt cikorie - en naturlig kilde til FOS og inulin. Desuden er produktet udviklet med et øget fokus på at sikre at din hund har en sund og ikke mindst god fordøjelse, så den kan leve et problemfrit liv. 


Læs mere om ProBiotic Live Adult her
sportsmans bedste billige hundefoder

Sportsman's Pride Lam & Ris

Prisklasse: 300 – 500 kr.

Fordele:

God til kræsne hunde
Indeholder Omegafedtsyrer
Uden kunstige tilsætningsstoffer og GMO  
E-mærket
4,9 stjerner på TrustPilot.
Smagsgaranti

Bedste priser på Sprotsman's Pride Lam & Ris

Hvorfor du skal vælge Sportsman's Pride Lam & Ris hundemad

Der findes kræsne mennesker, og så findes der kræsne hunde. Ja den er altså god nok. De firbenede venner kan også sagtens have stærke præferencer for, hvad de vil spise, og hvad de ikke vil spise. Dette produkt fra Sportmans er et rigtig godt valg, hvis du har en kræsen beboer derhjemme - på fire ben vel og mærket, uanset om du søger hvalpefoder eller foder til en stor hund. 

Sportsman er baseret på lam og ris - og smagen er heraf. Foretrækker din hund smagen af lam, så er dette en sikker vinder og noget af det rigtig gode hundefoder test. Produktet har et godt indhold af Omegafedtsyrer og er uden kunstige tilsætningsstoffer og fri for GMO. 

Naturligt konserveret

Det er desuden naturligt konserveret og er vurderes i flere tests til at være meget velsmagende. Flere steder er der desuden 100% smagsaccept og garanti, hvilket betder at det kan leveres tilbage i tilfælde af, at din hund nægter at spise dette hundemad. 

Det kan være rart at vide inden man kaster penge efter produktet, som ganske vist ligger til en yderst rimelig pris, men stadig er mange penge, hvis det ender med ikke at blive spist. 


Læs mere om Sportsman's Pride Lam & Ris her
Bedste hundefoder i test

Arion Hypoallergenic 12 kg hundefoder

Prisklasse: 499 – 549 kr.

Fordele:

Reducerer risiko for hudirritarition
Bidrager til sund pels og hud
Allergivenligt

Bedste priser på Arion Hypoallergenic

Hvorfor vælge Arion Hypoallergenic 12 kg hundefoder?

Har din hund problemer med allergi af den ene eller den anden form - har den problemer med huden i form af eksempelvis kløe, eller skulle din hunds mave være lidt ekstra sensitiv, så kan dette foder fra ét af de mest anerkendte mærker måske være én af de mest optimale løsninger på markedet.

Her får du nemlig et produkt, der har stort fokus på den hyperallergiske hund, især med hud- og pelsproblemer. Dette er nemlig udviklet til at minimere risikoen for allergier og hudirritation, samt til at give en visuel og fysisk forbedring af hundens hud og pels.

Vælg maden pga. det er glutenfrit

Arion Hypoallergenic er også glutenfrit, så hvis du hund skulle lide af en sart mave, af glutenallergi eller måske bare har sensitivitet overfor det, så er dette måske den mest optimale løsning. Alle hunde er naturligvis forskellige, og derfor kan det ikke siges med sikkerhed, om det vil hjælpe din hund, men det er værd en hundefoder test.

Er du på udkig efter mere end blot det bedste hundemad til dine kæledyr, så kan du her på siden læse meget mere om alt fra lækkert sengetøj i høj kvalitet og til sjove segboard til børn og en robotstøvsuger til rengøringshjælpen derhjemme.

Som alternativ, så tag eventuelt et kig på brit hundefoder test, det kan være et godt alternativ i 2023. 


Hill’s Science Plan Medium Mature Adult 7+ 14 kg hundefoder

Prisklasse: 449 – 519 kr.

Fordele:

Forbedrer fordøjelsen
Indholder omegafedtstoffer og E-vitamin
Mineralsammensætning til fordel for hjerte og nyrer

Hvorfor vælge Hill’s Science Plan Medium Mature Adult 7+ 14 kg hundefoder?

Dette hundefoder fra Hill’s, der igen er ét af de mest populære og gode mærker på markedet, har en masse gode fordele, som forbrugerne også kan se i resultaterne. Hill’s Science Plan Medium Mature Adult 7+ 14 kg har nemlig scoret 4,7 stjerne ud af 5 fra forbrugerne på Google Shopping.

Som det vises i forbrugernes tilfredshed, så kan dette fra Hill’s give din hund et godt liv med et forbedret fordøjelsessystem, hvor hjerte og nyrer især får lidt ekstra kærlighed, og hvor ingredienserne er nøjeudvalg til at opfylde hundens daglige behov for vitaminer, herunder E-vitamin, samt mineraler.

Den gode smag af kylling og kalkun understøttes af alle de gode egenskaber, som dette mad har for din hund. Ikke nok med, at din firbenede ven vil nyde smagen af sin hundemad, så vil den også nyde de fordele, der kommer med det - både hvad angår organerne, pelsen, huden og humøret.

Eden hundefoder - Bedste billig kvalitet

eden hundefoder

MyDreamPet

Hvis du er på jagt efter det sundeste foder til din firbenede ven, som klarer sig godt i anmeldelse, så er du måske stødt på dette brand. De er nemlig meget populære indenfor udviklingen af sundt og næringsfuldt foder til hunde, og nedenfor kan du læse mere om det populære brand.

Hvorfor vælge dette brand?

Der er mange gode grunde til at vælge denne forhandler i jagten på det sundeste og mest næringsfulde foder - hvad end det er til hunde eller katte. De gør en ære i at udvikle det bedste mad på baggrund af fødevarer, der imødekommer dyrets næringsbehov. Derfor vil du, når du køber Eden foder, altid kunne regne med, at din firbenede ven får den sundeste og mest næringsfulde mad.

Maden er udviklet i samarbejde med dyrlæger og ernæringseksperter, og det indeholder både ren kød, frugt, grøntsager og massere gode vitaminer. Som nævnt er formålet at understøtte dyrets naturlige næringsbehov, hvorfor foderet også er velegnet dyr med sarte maver.

Når du køber Edin hundefoder vil du få noget af kvalitet på markedet. Produkterne er lavet med fantastiske råvarer, der er nøje udvalgt til at imødekomme hundens naturlige behov. Ydermere har de også undladt at proppe mindre gode råvarer i foderet såsom korn og gluten, hvorfor foderet også velegner sig dyr med sarte maver.

Hvilke produkter har de?

Eden har lavet massere forskellige og fantastiske typer af mad, hvorfor du altid kan være sikker på at finde en type, der passer perfekt til din hund. Når det kommer til foder til din firbenede ven er det nemlig ikke helt tilfældigt, hvilken fodertype du bør vælge. Der er nemlig stor forskel alt efter race, størrelse, mavefunktion mm.

Inden du investere dine penge i foderet bør du derfor sætte dig ind i, hvilke behov hunden måtte have. Har hunde f.eks. En sart mave, så vil det være en oplagt idé at søge efter foder, der er udviklet særligt til hundene med sarte maver.

Eden har udviklet mange typer foder, der klarer sig godt i anmeldelse, og derfor er det også svært at svare på, hvilket produkt der passer bedst til din firbenede ven. Du kan både få varianter med massere fisk, kød eller andet. Derudover har du også mulighed for at vælge mellem blødt og lækkert foder, der er nemt for alle hundetyper at spise.

Slanke hundefoder - Bedste slankende foder

slanke hundefoder

Kunne din hund godt trænge til at tabe en par kilo, så er du måske på udkig efter foder, der er særligt velegnet til dyr, der trænger til at komme på en slankekur. Det er nemlig meget naturligt, at din hund tager på, hvis foderet er fyldt med massere fedt. Selvom fedt på mange måder er godt for hunde og andre dyr, kan det derfor også være en god idé at undgå i visse tilfælde.

Hvad skal du gå efter?

Hvis din hund skal smide et par kilo, kan du med fordle gå efter slanke hundefoder, der klarer sig godt i anmeldelse. Der findes massere brands og forhandlere, der sælger fodertyper, der har en slankende effekt på din firbenede ven. Fælles for det meste slankefoder, har det et højt fiberindhold, hvilket gør, at hunden føler sig mæt og får massere energi.

FIberet gør altså, at hunden ikke vil spise ligeså meget, eller gø efter mere mad, fordi mæthedsfornemmelsen ikke er der. Dermed kan du med fordel gå efter hundefoder med massere fiber, hvis din hund skal slanke sig. Denne type findes hos massere forhandlere, både dyrlæger, online eller andre fysiske forhandlere.

Hvis du er i tvivl om, hvilke brand der udvikler og tilbyder foder, som har til formål at slanke hunde, så kan du altid spørge dyrlægen eller en ekspert, der kan hjælpe dig. Der findes nemlig mange forhandlere og udviklere af denne type foder, hvorfor det kan være svært navigere i.

Vær’ opmærksom på overvægt

Det kan være svækkende for din hunds sundhed, hvis den lider af overvægt. Overvægt er af mange årsager super vigtigt at være opmærksom på, da der kan være mange konsekvenser forbundet med det. Det er derfor vigtigt at holde øje med hundens vægt, således at du sikrer, at den forbliver sund og rask. Alternativt, så kig på brit hundefoder det er også et super lækkert fodermærke.

Overvægt bland dyr kan give mange helbredsproblemer såsom gigt, gangbesvær og smerter. Der er mange hundeejere, der først opdager overvægten, når hunden er besværet af det, hvorfor du bør veje din hund med jævne mellemrum. Slankefoder vil være en meget god løsning til at få din hund på rette spor igen.

Kronch hundefoder - Bedste med fisk

kronch hundefoder

Henne Pet Food

Dette brand udvikler førstekvalitetshundefoder, det tilgodeser det vigtige i, at hunden får det sundeste foder. Hunden fortjener kvalitet. Ligeså vel som ejeren skal tænke over sund kost, så er det også vigtigt at sørge for, at vores firbenede venner får den sundeste og velplejende foder, som muligt.

Hvorfor dette brand?

Når du køber hundefoder fra Kronch får du fantastiske og veludivklede produkter til din hund, der klarer sig godt i anmeldelse. De er specialister indenfor området, og eksperter har på baggrund unik viden udviklet opskrifter af højeste kvalitet. Foderet giver hunden de rigtige næringsstoffer, der bidrager til et sundt og aktivt liv.

Maden er hovedsageligt baseret på fisk og laks. Det indeholder en stor del lakseolie, og lakseolien gode egenskaber forbliver i foderet og bidrager til hundens helbred. Det er fremstillet af frisk laks, som er rigt på vigtige fedtsyrer og aminofedtsyrer. Kronch er sammensat af førsteklasses råvarer, der er kvalitetekontrolleret og fremstillet uden brugen af konserveringsmidler og kunstige farvestoffer og andet.

Derfor vil du, når du køber disse produkter, bidrage til din hunds naturlige velvære og helbred. De laver også meget andet end tørfoder - du kan også købe godbider og andet lækkert til din firbenede ven.

Hvilke produkter har de?

Kronch har produceret mange forskellige typer foder, og derfor kan du altid være sikker på at finde det perfekte og sundeste mad til netop din hund. De sælger både premium, senior, hvalpefoder, kornfrit og andre fodertyper.

Der er derfor massere forskellige produkter at vælge mellem, når du køber hundefoder fra dette brand. Hvis du vil vide mere om deres mange typer af mad til din firbenede ven, så kan du altid læse mere om deres forskellige produkter på hjemmesiden. Her kan du finde deres anbefalinger og læse mere information omkring enkelte produkter og fordelene ved netop disse.

Uniq hundefoder - Dansk produceret foder

Dette brand er dansk produceret foder, det er udviklet fortrinsvis med danske råvarer. Dyrekroppen udvinder energi fra tre kilder - herunder protein, kulhydrater og fedt. Når du køber mad fra dette brand får du derfor foder, der vil bidrage til massere energi og næring hos din firbenede ven.

Hvorfor vælge dette brand?

Når du køber foderet fra Uniq kan du være sikker på, at din firbenede ven får mad fyldt med energibasereder råvarer. Dermed vil findes kunne arbejde en hel dag og hurtigt restituerer sig. Det er særlgit smart til dyr, der er meget fysisk aktive og har behov for foder, der bidrager til god energi.

Med hundefoder fra dette brand, vil din hund altså arbejde bedre, og det har på baggrund af mange års erfaring og test, justeret og udviklet deres produktet således, at de er af allerhøjeste kvalitet. Alle produkter indeholder både protein, kulhydrater og fedt. Kulhydraterne kommer fra mange forskellige kilder, proteinen kommer fra kylling og fisk, og fedtet kommer fra fiskeolie, organisk såvel som vegatabilsk fedt.

Dermed på du altså mad spækket med de bedste energikilder din din firbenede ven, der er produceret og udviklet i Danmark. Eksperterne i Uniq har udviklet produkterne på baggrund af unik viden omkring din hunds sundhed, og du kan trygt stole på, at din hund får det bedst mulige mad.

Hvor kan det købes?

Uniq hundefoder tilbud - Dansk produceret foder

Vi forstår godt, at du ønsker at investere dine penge i netop dette hundefoder, hvorfor du måske har undret dig over, hvor det kan købes? Du kan naturligvis købe produkterne online på deres hjemmeside. Blandt dyrlægens test er dette brand også populært, hvorfor du ofte kan finde det hos forskellige dyrhandlere.

Det er svært at sige hvilke fysiske forhandlere, der tilbyder produkterne fra Uniq, men du vil ofte kunne finde dem hos forskellige forhandlere indenfor området.

Sportmans pride hundefoder - Bedst til den aktive hund

Med dette brand får du Amerikansk kvalitet tilsat tysk grundighed, der klarer sig godt i anmeldelse. Foderet er premium kvalitet, som bliver produceret hos en af Europas største producenter i sydtyskland - selvfølgelig med brandets originale amerikanske opskrifter, som er udviklet af højeste kvalitet.

Hvad tilbyder de?

Når du køber produkterne fra Sportmans Pride kan du være sikker på at få foder, der er udviklet f højeste kvalitet, som er særligt godt til den aktive hund. Maden er udviklet uden hvede og byg, og råvarerne er nøje udvalgt ud fra princippet om at opnå den højeste kvalitet. Intet af foderet indeholder kunstige tilsætningsstoffer.

Maden er hovedsageligt udviklet med kylling eller som, hvilket bidrager til velsmag og gode mængder protein. Protein er nemlig særligt vigtigt for din hunds energiniveau og mavefunktion. Ydermere er denne hundefoder udviklet med ingridienser, der medvirker til sundere led samt blank pels og sund hud.

Produkterne er altid udviklet på baggrund af forskning og ny viden indenfor hvad, din firbenede ven har behov for. Maden bliver jævnligt justeret og tilpasset den nyeste erfaring og viden indenfor emnet, og når du køber mad fra Sportmans Pride kan du altså være sikker på, at din hund får den bedste kvalitet.

Hvalpefoder bedst i test 2023

Sportmans Pride har udviklet massere forskelligt foder, og derfor kan det være svært at navigere i, hvilken type der passer bedst til netop din hund. Der er nemlig stor forskel på, hvilke type mad din hund har behov for, alt efter hvilken race, du har.

De 3 bedste hvalpefoder test 2023

Hvilket produkt skal du vælge?

Når du skal finde dit næste hvalpefoder bedst i test, så er det vigtigt at du kigger på din race. Du kan få dette premium hundemad som både vådfoder og slankefoder. 

Hertil er det vigtigt, at hvis du leder efter hundemad til kræsen hund så kan hundefoder med laks være godt for flere hunde.

Vi anbefaler at du kigger på dyrelægens hundefoder mærker, samt Orijen test hvilket begge er top lækre fodermærker. 

Hos produkteksperten er vi eksperter i at teste produkter, og vi hjælper dig med at få et overblik over de bedste hundefoder test i 2023. Vi hjælper dig med at udpege de faktorer, du skal være opmærksomme på i udvælgelsen af dit kommende hundemad og hvalpefoder.

Ønsker du at din hund skal være sund og rask hele livet, så husk at være opmærksom på at den får nok mineraler og vitaminer, hvilket sker gennem kosten. Disse ting har påvirkning på din hunds energieniveau og helbred mange år frem. Se også vores brit hundefoder test, dette mærke kan være super relevant for flere forskellige hunderacer både for dig med stor eller lille hund.

Hundemad og hvalpefoder i 2023

Det hundemad der fungerer godt til din hund er ikke nødvendigvis det, der er mest optimalt for en andens. Der er nemlig et hav af parametre, der spiller ind. Blandt det mest populære brands på et overordnet niveau er dog Orijen, som klarer sig godt i flere tests foretaget af eksperter. Læs også vores Rema hundefoder test længere nede på siden.

Søger du foder med højt kødindhold og som skal være glutenfrit, så læs også vores test af First Buddy hundefoder for 2023 til hundeelskere. 

Bedste hundefoder til hvalpe

Vores guide starter med detaljerede oplysninger om vores valg af det hundefoder samt hundemad, der er højest rangeret i 2023 og dækker derefter de vigtigste emner, som en dygtig køber bør være opmærksom på, for dem, der ønsker at komme ind på ind- og uddybning af købsprocessen i 2023. Lad os komme i gang med at kigge på det dem, der har klaret sig bedst i test anno 2023, både i dagligvarerbutikker, som Netto hundefoder samt Lidl (hvor Orlando hundefoder bliver forhandler) og på hjemmesider.

Herunder finder du således det bedste hundefoder til hvalpe i 2023, bemærk at First Buddy også har pubby foder inde under samme kategori via linket.

Hundemad til kræsen hund

billigt hundefoder

På deres hjemmeside kan du læse om deres fodervejledning, hvor du kan finde mere information angående hvilket mad, du bør gå efter. Det afhænger desuden også i høj grad af hundens vægt, alder, race, mavefunktion og meget andet. Fodervejledningen findes både til hunde såvel som katte.

Lidl hundefoder - foder til din firbenede ven til en god pris

Er du hundeejer og elsker at handle i Lidl? Så kan du med fordel købe det foder, som den populære butik forhandler. Butikken forhandler mærket Orlando til en god pris, og nedenfor kan du læse mere om det billige brand og hvorfor, det er godt for din hund.

Lidl hundefoder mærker - Orlando

Orlando er et brand, der hovedsageligt er kendt for deres tørfoder. Hvis du køber hundefoder i Lidl vil du med garanti støde på dette brand, som forhandles til at god pris. Orlando er faktisk et brand, der hovedageligt bliver solgt på internettet hvorfor det kan være svært at få fat i, hvis du ikke køber dit hundefoder i Lidl.

Som nævnt er forhandles det hovedsageligt som tørfoder. Der er mange grunde til at tørfoder er godt til din firbenede ven, og nedenfor kommer vi mest de bedste grunde hertil. Først og fremmest er tørfoder ofte en billigere løsning og forhandles til en god pris. Hvis du køber hundefoder mærker i Lidl vil du derfor kunne købe foder billigt.

Derudover lugter tørfoder langt mindre end vådt foder. Når du hund har spist tørfoder vil dens ånde desuden være mild, i forhold til hvis den spiser vådt foder, som ofte vil give hunden en kraftig ånde.

Du kan købe mange slags hundefoder i Lidl. Prøv de forskellige og se hvad din hund bedst kan lide.

Rema hundefoder test

Foder i mange varianter

Lidl hundefoder kan fås i mange varianter til en god pris. Der er nemlig stor forskel på indholdet alt efter hvilken type foder, du køber til din firbenede ven. Noget foder indeholder en større mængde fisk end andet.

Fisk indeholder naturlige gode næringsstoffer, som er godt for hundens mave og overordnede heldbred. Ydermere indeholder fisk og naturlige vitamer, som er godt for alle hunderacer.

Hvis du er i tvivl om hvilken type hundefoder fra Lidl, du skal købe til din hund til en god pris, så kan du altid søge råd hos din dyrelæge. Der kan nemlig være stor forskel på, hvilken slags hundemad der er godt til forskellige typer hunde. Nogen hunde er også allergiske overfor bestemte typer hundefoder fra Lidl, hvilket også er vigtigt at være opmærksom på.

Se vores guide til bedste hundefoder guide i 2022. Udover denne guide har vi også en hav af andre guides på både segboard til børn, lækkert sengetøj, robotstøvsuger og andet til huset eller boligen.

Med hund i hjemmet vil der naturligt nemt komme mange hundehår rundt omkring i krogene, hvilket kræver hyppigere støvsugninger end ellers. Her kan du med fordel investere i en robotstøvsuger, så du ikke skal bekymre dig om hundehår på gulvet, når hverdagen ruller derudaf. Hos Produkteksperten har vi anmeldt mange varianter af en robotstøvsuger, som du kan finde inspiration ved. 

Her på siden kan vi hjælpe dig med en masse guides til den bedste robotstøvsuger, de lækreste sæt sengetøj, de hurtigste segboard, hundefoder og en masse andet.

Se også en gin hass opskrift, hvis du skal have en drink til fredagsbaren eller andre festlige begivenheder.

Billig hundefoder mærker - Find billigere hundemad tilbud 2023

Vil du gerne spare lidt penge på foderet til din bedste firbenede ven, om det er hvalpefoder eller til senior, så er der altid penge at spare. Priser på billig hundefoder mærker kan dog svinge meget. Især hvis man lige har fået sig sin første hund. Få her et overblik over brands og produkter.

Som hundeejer bruger du typisk mellem 5.000 og 7.000 kr. om året på mad til den firbenede. Rigtig hundemad er derfor en rimelig stor post på budgettet. Derfor vil vi gerne guide dig til hvor og hvordan du kan sparer lidt penge ved at købe hunde foder til billig pris.

Vi har samlet en række af forskellige typer hundemad. Vi har lavet vores anbefalinger på baggrund af analyse og udtalelser og vurderinger fra eksperter og ekspertviden.

Få det helt store overblik over dine muligheder

Er du i tvivl om hvilken type billig mad, du skal vælge, så giver vi dig længere nede en guide til at vælge det rigtige.

Det bedste billig hundefoder til alle slags hunde

 • First Buddy Adult - #1 bedste hundefoder til hvalpe og voksen
 • Essential Superior Living
 • Orijen Original hundemad
bedste hundefoder i test first buddy

First Buddy Adult - Vores anbefaling - Bedste hundefoder i test

Naturals Adult Chicken - Bedste naturlige hundefoder

billigt hundefoder fra Naturea

Prisklasse: 179 kr.

Fordele:

Passer til enhver hund
Fri for majs, hvede, soja og gluten
30 dages returret
billigt hundefoder
Find produktet her

Royal Canin Medium - For et stærkt immunforsvar

billigt hundefoder

Prisklasse: 239 kr.

Fordele:

Styrker hundens immunforsvar
Med Omega-3 fedtsyrer
Styrker fordøjelsen
Find produktet her

Arkwrights Sensitive Complete - Billigt og godt

billigt hundefoder fra Arkwrights

Prisklasse: 283 kr.

Fordele:

Styrker hundens immunforsvar
Med Omega-3 fedtsyrer
Styrker fordøjelsen
Gilpa.dk
Find produktet her

ZiwiPeak hundefoder - Naturligt hundefoder

Ziwi peak barf hundefoder

Prisklasse: 325 kr.

Fordele:

100% naturlig ernæring
Fri for kunstige konserveringsmidler eller korn
Giver en sund pels
Dogshop
Find produktet her

Arion Original Adult – Glutenfrit hundefoder

billigt hundefoder fra Arion

Prisklasse: 439 kr.

Fordele:

Glutenfri hundefoder
Smag af kylling og ris
Til den voksne hund
Dyrelageret
Find produktet her

Eukanuba – Til alle slags hunde

billig hundefoder

Prisklasse: 299 – 499 kr.

Fordele:

Passer til enhver hund - også hvalpefoder
Billig
Naturlig og proteinrig
billigt hundefoder
Sikker handel her

Det skal du vide, før du køber Eukanuba

Eukanuba har udviklet en brede af forskellige typer af rigtig hundemad, som passer til enhver type hund. Der er nemlig billig hundefoder at finde til den yngre som den ældre hund, overvægtige hunde og sensitive maver, hud og led. Det er nok i kategorien for nogle af de biligste på markedet (sammen med Royal Canin og Eukanuba m.m.).

Man finder sågar en hel serie af kornfrit mad, hvis du søger at din hund skal få en mere naturlig og proteinrig kost, såsom BARF. Der tages altså forbehold for alle typer hunde, og du kan altså være sikret en god og sund kost til din hun uanset race, alder og behov.

Det er muligt at finde Eukanubas sundt hundemad til cirka 29 kr./kg. Dermed ligger Eukanubas foder midt op skalaen for lavpris mad - ikke det billigste men heller ikke dyreste. Find det på tilbud til gode priser. Du kan desuden finde til både hvalpefoder og mad til en senior hund.

Der er forskellige test. Læs fx også Rema hundefoder test her på siden.

bedste billigt hundefoder i test
Bedste værdi

Pedigree

Prisklasse: 242 – 300 kr.

Fordele:

Indeholder både kylling og oksekød
Billigt
Passer til enhver hund

Er pedigree hundefoder godt?

Er pedigree hundefoder godt? Det spørger folk sig ofte om, da man man få det billigt i supermarkedet rundt omkring. Pedigree producerer, ikke det til allerlavest pris, men forholdvis godt produkt der både indeholder kylling og oksekød, så derfor får din hund de nødvendige proteiner.

Ligesom med Royal Canin, så har Pedigree også forskellige typer af hundefoder, som både passer til de små senior hunde, de store hvalpe og så videre. Derfor er du også sikker på at kunne finde et godt produkt til alderen og størrelsen på netop din hund.

Pediegrees foder kan købes hos mange forskellige forhandlere, og har en gennemsnitspris på cirka 16 kr./kg. Dette er klart i den gode ende af skalaen for prisvenligt produkt. Hvis du derudover finder det på tilbud udover, så har du virkelig nogle gode besparelser i ærmet.

Kronch

Endnu et mærke, som laver rimelig god sundt hundemad er Kronch. De tilbyder, som mange af de andre, også forskellige varianter i alt fra “optimal”, “basic” og til “main” og mange flere, som egner sig til forskellige størrelser og aktiveringsniveauer. 

Derudover tænker de lidt videre ud over boksen, og du kan derfor købe deres produkt med lakseolie, som ofte ikke er noget man kan få hos andre mærker. 

De har derudover også et kornfrit produkt, hvor du kan få dit mad uden korn. Trods et produkt fra Kronch, så er deres produkter godkendt af danske dyrlæger og ernæringseksperter.

Essential Superior - Living

Denne har vi egentlig ikke udvalgt grundt prisen, da den egentlig ikke er en lavpris model, men til gengæld har den andre enormt godt egenskaber, som bør understreges. 

Selvom det ikke er helt i den lave ende, har det en rigtig høj kvalitet, som er at se og mærke med det samme på sin hund, hårene og den generelle sundhed. Hos Essential Superior går de op i at deres hundefoder og rigtig hundemad er af super høj kvalitet, hvor dyrets måltid er fyldt med ernæring. Med tilbud kan dette mærke blive en god løsning til en lav pris.

Der er ikke alle de unødvendige tilsætningsingredienser, og derfor kun de ting som giver mening for din hunds kost, hvilket ofte ikke er tilfældet ved lavpris mærker, som sælger deres produkter til lav pris.

Hvis du har lyst til at test Pedigree hundemad for at se, om det er godt, så forhandles det i de fleste store supermarkedkæder samt i dyreforetninger, hvorfor det er nemt at få fat i til en god pris. Der findes både lavpris og dyrere alternativer til Pedigree, og derfor er det ikke det til små håndøre, men foderet er til en god pris i forhold til den gode kvalitet.

Pedigree tilbyder mange smagsvarianter, så det er muligt at finde et godt produkt til din hund, som den vil være vild med, og som indeholder de rigtige ingredienser, som er nødvendige for dit kæledyr eller bedsteven.

Hvis du overvejer om Pedigree er godt til din hund, kan det være svært at afgøre for både eksperter og andre, selvom du måske læser gode anmeldelser. Det afhænger nemlig af, hvad din hund kan lide og ikke kan lide. Det vil også sige, at kvaliteten kan være god, foderet kan være dyrt og indeholde alle de gode vitaminer, proteiner og mineraler osv., men at din hund alligevel ikke vil spise det.

Du kan derfor også overveje at finde et alternativ til hundemad i Rema 1000 hundefoder test eller i en anden supermarkedskæde. 

Royal Canin - billig hundemad med kvalitet

Dette mærke er ligesom de andre ovenstående et af de lavpris mærker og brands indenfor sundt hundemad, men dog stadig et rigtig godt produkt, og de klarer sig godt i diverse test og anmeldelser. De har mere end 40 års erfaring på markedet, og ved derfor lige præcis hvad din hund har brug for. 

Royal Canin producerer også kattemad, hvis du også er indehaver af en sådan pelsven. De har disse lavpris hundefoder, herunder hvalpefoder, typer til store såvel som små racer. Derudover går de også op i at have alternativer til dig, hvis hund har brug for noget specielt.

Med dette Royal Canin hundefoder, og måske hvalpefoder, får du måltider til din hund som indeholder en masse næringsstoffer, som alle hunde burde få rigeligt at for at komme i gennem dagen og bevarer et sundt hundeliv.

Royal Canin har ikke kun et af de billigste produkter, men et produkt hvor der er fokus på et hav af vitaminer og proteiner. Det giver din hund den helt rette balance i mave, og som kan gøre pels og humør godt og velplejet.

Det er derfor alt i alt et produkt til en god lav pris, men hvor der er rigt med næring og gode elementer. Du kan nemt og hurtigt bestille dette produkt online.

godt kornfrit hundefoder af kvalitet fra Arion

Arion er et anerkendt foder til hunde, som du kan få til en rigtig god pris på de forskellige webshops.

Arion hundefoder 2022 - lav pris og god

Vi har valgt at tage dette mærke med i vores oversigt og bedste i test 2022, da det er et virkelig godt produkt, som får mange gode tilbagemeldinger og klarer sig godt i test. Det er et lidt dyerer mærke end de andre, men fortsat okay nedsat i pris. 

Det kan dog ofte findes på tilbud online, også i 2022, hvor det med den nye pris kan snige sig ind på listen med de billigste muligheder for mad, som er af kvalitet. 

Arion er af rigtig høj kvalitet på råvarer, og det indeholder hverken soyaprotein eller kunstige tilsætningstoffer, og der er i dette rigtig hundemad kun gode og sunde elementer.

Det er et 100% naturligt produkt, som derudover også er uden konserveringsmidler, kunstige farvestoffer og smagsstoffer. Se nærmere på deres produkter, og find det hundefoder som passer til din race, størrelse og personlighed.

Det er også vigtigt at du overvejer din hunds aktivitetsniveau, da det kan have afgørende betydning for typen af sundt hundemad. Derudover også hvis den har nogle special behov.

 • 100% naturligt
 • Høj kvalitet - ofte på tilbud til lav pris
 • Findes til alle størrelser og racer

Test af billigt hundefoder fra Rema 1000

Er du på udkig efter et godt tilbud på hundemad, hvalpefoder eller andet, kan du sikkert finde et godt produkt i Rema 1000, der ofte har produkter til en lav pris. Hvad end din hund er kræsen eller ej, kan du købe lidt forskelligt og lave en test for at se, hvad din hund med kan lide. Måske du kan spare nogle penge, hvis nu din søde firbenede ven rent faktisk kan lide den billigste version. 

Hos Rema 1000 kan du både købe våd- og tørfoder til din hund, og samtidig er der varierede muligheder, hvor du kan finde foder med forskellig smag, da der er tilført forskellig protein i de forskellige produkter for et bredere udvalg. 

På denne måde kan du nemt finde et godt produkt med hundemad til din hund. Du kan altid foretage en ny test, hvis dit kæledyr ikke længere viser interesse for at spise det valgte hundemad. 

Nogle gange kan pris og kvalitet samt smag hænge sammen, men det behøver absolut ikke at være det til ingen penge i Rema 1000, der er det dårligste. Det er rent og skær op til dig og din hund at finde ud af, hvilket hundemad den bedst kan lide, og hvilket foder, der egner sig bedst til den. 

Hvis du er i tvivl om, hvilket du skal starte med at afprøve på din hund, kan du vælge et godt mærke såsom Pedigree, der tilbyder et bredt sortiment. Selvom det ikke er det til lavest pris, vil det sikkert være hundemad, som din hund vil være vild med - og ellers kan du helt sikkert finde et prisvenligt alternativ. 

En guide til det billigste hundemad - tilbud eller ej

Som hundeejer vil man kun have det bedste hundemad til sin lille bedste ven. Det kan være svært at navigere i, hvad der er bedst og hvad netop ens egen hund har brug for og bedst kan lide. Du skal selvfølgelig først og fremmest lytte til din dyrelæge og følge de råd, som passer til lige netop din hund og dens behov. I denne artikel informerer vi om forskellige faktorer ved rigtig hundemad og produkterne på markedet til en god lav pris. 

Billig hundefoder opfylder fint din hunds behov for næringsstoffer

Det er bevist i forskellige tests, at lavpris hundemad er ligeså godt som det dyre. Det indeholder den helt korrekte sammensætning af næringsstoffer, som giver din hund den rette mængde protein, fedt og kulhydrater. 

Det der kan adskille de dyre produkter fra dem i den anden ende, er at de dyre har tilsat lidt ekstra til foderet, som f.eks. forskellige urter eller alger. At der er tilsat lidt ekstra ‘krydderi’ kan dog ikke retfærdiggøre den store prisforskel, så lad dig ikke narre. 

Det er en god idé altid selv at tjekke listen over ingredienser, og overveje om den ser nærende og frisk ud. Hvad end din hund får serveret hundefoder, der er billig eller i den dyre ende af skalaen, fra en dyreforretning eller blot fra din lokale Rema 1000, eller om det er et anerkendt mærke såsom fra Pedigree eller fra et mindre brand.

Det aller vigtigste bare, at det er sundt og nærende, samt at din vovse kan lide det og vil spise sit hundemad.

billige hundefoder content

Rema hundefoder test

Sundt hundemad bør helst bestå at råvarer, der er godt for din hund. Her kan der være forskellige ingredienser, som foderet kan bestå af. Nogen producenter går op i at lave foder der består af naturlige ingredienser, hvor der ikke er tilsat kunstige farvestoffer, smagsstoffer og antioxidanter. Mange af disse foder kan købes i Rema hundefoder test i butikkerne eller på forskellige hjemmesider.

Der er ofte kød i rigtig hundemad, men mængden af det kan variere ligesom det også kan være forskelligt slags kød. Det kan f.eks. Være kylling, lam, ged eller fasan. 

Nogen hunde kan ikke tåle korn og gluten, så det bør du også være opmærksom på, når du kigger på listen over ingredienser, hvis du ved, hvad din hund kan tåle og ikke kan tåle. Nogen har f.eks. brug for et varieret indhold af fibre til at tarmene kan fungere optimalt.  

Læs derfor grundigt på pakkens indhold - enten fra Pedigree eller et andet lavpris mærke, hvis din vovse har nogle særlige behov ift kosttilskud mm. Det kan godt være, at du først finder ud af hen ad vejen, hvis din hund mangler noget i sin kost. Dette kan du altid tale med en dyrelæge om, så du kan finde det helt rette hundemad til dit kæledyr, som er godt. 

Det bør du vide om hvalpefoder

Hvis du har en lille sød hundehvalp derhjemme, som skal have noget godt foder, så læs med her og få nogle gode råd. Ligesom med alt andet skal man altid først og fremmest lytte til sin dyrelæge og vælge det hvalpefoder, der passer til den race din hund er, dit budget og hvad den godt kan lide.

Godt, billigt hundefoder til din hvalp kan også være ekstra vigtigt, da det er med til at påvirke din hunds vækst i dens tidlige liv og bestemme dens sundhed. Hvis din hund har tendens til at tage hurtigt på og blive overvægtigt er det f.eks. vigtigt at købe light versioner af hundemaden. 

produkteksperten content

Leder du efter det bedste hundefodder, en robotstøvsuger eller et segboard til børn? Så læs vores utallige artikler på produkteteksperten.

Hvor længe din hund skal have hvalpefoder

Din hund kan begynde at spise voksent hundefoder, når den helt enkelt er færdig med at vokse, hvilket typisk er efter et års tid alt efter størrelsen på racen. Grunden til at der er forskel på hvalpefoder og hundefoder til voksne hunde, har noget at gøre med hundens energibehov og hvorvidt hunden kan blive overvægtig af de forskellige slags foder.

Tjek derfor helst ingredienslisten på det hvalpefoder, du pønser på at købe, så du ved, om det lever op til de behov, som netop racen på din hundehvalp, behøver. Der er helt sikker noget, der passer til din lille bedste ven - og du kan uden tvivl  finde det nemt i butikker som Rema 1000 eller Føtex. Start evt. ud med at købe billigt hvalpefoder fra Pedigree eller et andet godt mærke, som tilbyder flere slags varianter.

Hvor ofte en hvalp skal have mad

Man får ofte en hvalp når den er omkring de 8 uger gammel, og den skal i denne tidlige fase ofte have hvalpefoder 3-4 gange om dagen. Når den begynder at blive ældre og vokse lidt, kan det justeres ned til 2-3 gange om dagen. Herefter kan det sættes helt ned til 1-2 gange om dagen, f.eks. når den er i en periode med vækst. 

Hvad kan du læse mere om på ProduktEksperten?

Typer af billig hundefoder

Selvom det er mad til lav pris, betyder det bestemt ikke, at der ikke er variation at finde blandt de forskellige brands. Der er nemlig mange producenter, der formår at lave varierede, kosttyper og sundt hundemad, som kan leve op til de forskellige behov hos en hund.

I det nedenstående gennemgår vi nogle af de forskellige og de bedste typer og variationer, som også sagtens kan fås som hvalpefoder, og ikke kun som dyrt hundemad fra dyre brands. Det er forskelligt, hvad der er bedst i test fra hun til hund.

Billig tørfoder til hunde

Det meste af det hundefoder til lav pris er tørfoder til hunde. Og det er fordi det er nemt at producere i store mængder og kan sælges i store poser. Derfor kan du også finde noget af det hundemad i større poser.

Du kan læse meget mere om tørfoder til hunde, hvor du finder det bedste , hvad du skal vælge, hvad der er bedst i test og meget mere her.

Hvad der er det bedste mad for din hund er naturligvis op til dig, og derfor er det også op til dig, om du vil gå med tørfoder til hunde af den ene eller den anden art, eller om du måske vil gå med vådfoder. Du kan eventuelt lave en test af begge dele.

Vådfoder

Vådfoder er bestemt også en god måde at fodre din hund på. Dog vil man i mange tilfælde skulle servere en relativt stor mængde vådfoder, for at din hun bliver mæt, ellers skal de blandes op med noget andet - eksempelvis tørfoder til hunde.

Der er vådfoder måske heller ikke det billigste valg af dem alle, men det er helt sikkert muligt at finde hundefoder og vådfoder på tilbud, som er til at betale, og som også er nærringsrigt for din hund.

Har du mange hundehår, og fælder din hund en del, så kan det være en idé at købe en robotstøvsuger, som kan tage denne type hår. 

 • Læs på ProduktEksperten nærmere om de lækreste produkter i alt fra sengetøj til segboard.

Skånsomt hundefoder tilbud

Har din hun en sensitiv mave, eller har den måske allergi for en type fødevarer? Så frygt ej, det behøver bestemt ikke at komme til at koste det hvide ud af øjnene at få fodret ham eller hende af på en god måde. Der findes nemlig forskellige brands til lave priser, der tager forbehold for sensitive maver også.

Når det kommer til hvalpefoder, kan det også være fordelagtigt og det bedste at bruge skånsomt hundefoder til at starte med, fordi den lille, sarte mave skal vendes til foder fremfor tævens mælk. Det er bedst i test at være varsom mod hvalpes maver.

Det billigeste produkt er dog ikke skånsomt hundemad, og det er nok heller ikke forventligt, men det betyder bestemt ikke, at det ikke er muligt at finde det billig - slet ikke. Tit kan man finde det på tilbud her og der. Også ofte det, der er bedst i test.

Orlando hundefoder

Orlando hundefoder som bliver forhandlet i Lidl, er også ganske billigt og godt for din hund. Vi foretrækker dog Orjien, da det indholdmæssigt er bedre.

Hundefoder Lidl

Som sagt er der mange forskellige forhandlere - også dagligvarebutikker såsom Lidl hundefoder. Her kan få de fleste billige mærker til gode priser. Hundemad Lidl er godt for din hund.

Hundemad Lidl

Kvaliteten af hundemad Lidl hører med prisen. Jo dyrere det er - des bedre skulle det oftest gerne være for din hund. Dog skal du altid huske at kigge på ingredienserne.

Orlando hundefoder

Orlando hundefoder som bliver forhandlet i Lidl, er også ganske billigt og godt for din hund. Vi foretrækker dog Orjien, da det indholdmæssigt er bedre.

Kornfrit hundefoder tilbud

Der er mange teorier om, hvordan man bør fodre sin hund, hvad der er det bedste osv. Nogle fodringstilgange er mere ekstreme end andre, og derfor er det naturligvis også op til dig som ejer at vurdere, hvad du vil fodre din hund. Måske lever din hund i bedste velgående, og du har ikke gjort noget ekstraordinært for den.

I andre tilfælde kan det være, at din hunds mave er lidt sart i forhold til korn og kerner, og derfor søger du at give din hund noget kornfri foder, så den ikke går og har ondt i maven, prutter meget eller har dårlig mave.

Med billig kornfrit hundemad vil der således inden typer af korn være i. Dette gælder alt fra hvede til majs. Så uanset hvad det skulle være, din hunds mave ikke har det godt med, så bliver der i hvert fald her udelukket en del kornsorter.

Mange af de forskellige billigeste brands, der laver denne type laver også kornfrit hundefoder, men det er typisk ikke de billigste hundemad brands, der laver dette.

Læs mere om kornfrit hundefoder her.

BARF hundemad

Måske kender du allerede til BARF hundemad. Måske gør du ikke. Men BARF står for “Biologically Appropriate Raw Food”, på dansk også kaldet for “Biologisk Afpasset Rå Føde”. Dette indikerer på bedste vis, hvad denne fodertilgang går ud på.  Man fodrer nemlig sin hund med rå føde.

Metoden går ud på at fodre din hund, som dens forfædre, ulvene, spiste - nemlig råt kød, bær og grønt. Mange hunderacer har i dag udseendesmæssigt ikke meget tilfælles med en ulv, men derfor fungerer fordøjelsessystemet alligevel ligesom hos en ulv. Derfor vælger nogle at fodre deres firbenede ven efter denne metode.

Dette er ikke den billigste hundefoder metode, men den har vist at være særdeles effektiv for mange hunde og deres ejere.

Læs mere om BARF hundefoder her.

Eller.. en robotstøvsuger til dine hundehår. Eller allergivenligt sengetøj.

Hvad må en hund ikke spise?

Du har måske tænkt over det før, fordi du før har givet din hund lidt rester fra aftensmaden eller den har fået lidt med, når du har stået og kokkereret noget lækkert til dig selv: hvad må en hund ikke spise, og hvad har den ikke godt af?

Som udgangspunkt, så skal du helst lade være med at fode din hund med for meget menneskemad, da den ikke har godt af at få for meget af det. Desuden, så er der nogle ingredienser i menneskemad, som den slet ikke bør få.

I al hundefoder, også den billig version, vil du kunne finde de bedste næringsstoffer, som er godt for hunde. Dette vil du ikke kunne finde i lige så høj grad i menneske mad. Derfor er det bedste valg altid, at give din hund sin egen hundemad, fordi det giver den et godt grundlag for dens udvikling og levestandard.

Men for at komme ind på, hvad du skal undgå at fode din hund med eller blande i dens foder, så findes der nogle ting, du helt sikker bør holde dig fra, fordi din hund ikke har godt af det eller ikke kan tåle det. Dette omfatter blandt andet:

 • Chokolade
 • Slik
 • Nødder
 • Rosiner
 • Vindruer
 • Stenfrugter
 • Avokado
 • Løg
 • Kaffe
 • Cola
 • Te

Dette er blot nogle af de ting, som du bestemt ikke bør fodre din hund med. Nogle ting, såsom kød, kan godt gives til mad, når du skal give den lidt lækkert på en nem måde. Ofte kan godbidder og luksus foder være noget helt andet end en lavpris fornøjelse.

Du kan dog til enhver tid finde det til den bedste pris på internettet, hvor du også kan finde et stort udvalg af de bedste muligheder, et godt alternativ til menneskemad, godbidder og meget andet, du gerne må give din hund.

Hvad er fordele ved at handle online?

Har du investeret i en hund er det også en god ide at investere i den rette føde til denne hund, og det kan du enten snakke med din dyrelæge om eller vedkommende du har købt din hund af. Du kan både gå ned i din lokale dyreforretning og høre nærmere om deres foder eller du kan handle det online.

Når du handler dit billig hundefoder online har det en del fordele. Det er blandt andet nemmere, da du ikke skal bære dit hundemad frem og tilbage samt at du ofte kan bestille længere ordrer, så det kommer ind løbende, og at du på den måde ikke skal ned og købe nyt hele tiden, som din hund får spist op.

Derudover kan du nemmere holde overblik og hvad der er billigt på markedet i øjeblikket, og eller det gode sted at købe dit favorit mad. Derudover kan du læse dig igennem en masse test, anmeldelser og anbefalinger af produkter fra en masse mærker. 

Det er ikke altid det billige hundemad som er det bedste, men det kan være nemmere online at danne sig et overblik over de laveste i pris, bedste, mest velkendte eller noget helt fjerde.

Find hundefodder det rigtige sted på nettet

På nettet er det også muligt at finde hjemmesider, hvor du, såfremt du kender fuldstændig til din hunds behov, kan skræddersy mad til din vovse, så foderet både indeholder den smag samt næring, som din hund allerbedst kan lide. Denne form for hundemad er ikke nødvednigvis helt billigt, men til gengæld er du sikker på, at dit kæledyr er interesseret i at spise sin mad, og at det får den helt rigtige kost bestående af det bedste næring.

På denne måde slipper du for at bære tungt Pedigree hjem fra Rema 1000, eller der hvor du ellers handler. Og du kan endda tegne et abonnement, så du får leveret hundefoder præcis, når du står og mangler en opfyldning til din hund. 


billigt-hundefoder-glad-hund-stemningsbillede

Få de bedste råd fra dyrlægen

Er du stadig i tvivl om hvilke bedst i test hundefoder, du bør købe til din hund? Så bør du søge hjælpe hos din dyrlæge, der kan guide og vejlede dig til at finde det bedste foder til din firbenede ven. Nogle hunde reagerer nemlig dårligt på visse typer mad, selvom det er nogle af de bedste mærker i test. 

Hunde kan nemlig udvikle allergi overfor visse typer foder, og det har intetn at sige, og foderet er til lave priser eller ej. Denne type foder indeholder præcis den samme sikkerhed, som alt andet foder, og du kan sagtens købe noget af markedets bedste produkt til en lav pris uden at være bange for, at din hund får dårlig mave. 

Hunden kan udvikle flere former for allergi, når det kommer til foder. Der er ingen specifik årsag til, at du hund uvikler allergi overfor foder, og det er derfor svært at gardere sig mod. De typiske tegn på, at din hund ikke kan tåle dens mad er først og fremmest, at den får dårlig mave efter at have spist. Hvad end der er tale om billig eller dyr mad og foder kan det sagtens ske, at din hund kan få dårlig mave, hvis den har allergi. 

Du kan ikke selv stille diagnosen, og du bør altid kontakte dyrlægen, som kan give dig til bedste råd, hvis din hun viser tegn på allergi over billigt eller dyrt produkt. Herefter vil lægen hjælpe din med at finde den type foder, der er den bedste til din hund og dens behov. 

Du kan sagtens finde det allergivenligt til lave priser, der er det bedste for din hund og dens behov. Dermed behøver du altså ikke at bruge alverdens penge på dyre brand, men i stedet kan du nøjes med at købe foderet hos nærmeste forhandler til et godt tilbud. 

Langt de fleste supermarkeder sælger desuden noget af markedets bedste versioner, hvorfor du skal køre langt for at få fat en en god variant til din firbenede ven.

Hos ProduktEksperten hjælper vi med meget mere end viden om din hunds foder, men også med anbefalinger af produkter i alt fra segboard til sengetøj og robotstøvsuger.

Vådfoder hund bedst i test - Bedste vådfoder

Der findes flere forskellige typer hundefoder - herunder blandt andet vådt- eller tørfoder. Der er fordele forbundet med begge typer foder, og her kan du læse mere om netop hvorfor, at den våde udgave kan være særligt godt for din hunds sundhed. 

Hvorfor vælge denne typer?

I jagtens på den rigtige fodertype til din firbenede ven, er du måske stødt på valget mellem foder, der er udviklet med enten tørre eller våde ingridienser. Det er et ofte stillet spørgsmål blandt hundejere, hvorvidt det skal være den ene eller den anden type mad.

Hvis din hund har sart mave, kan det være en fordel at give den vådfoder, der er bedst i test forhold til at bidrage til en sundere mavefunktion. Dog anbefaler ekspertene, at du veksler mellem den ene og den anden type hundefoder. Blandet fordring betyder, at din hund bliver tilbudt begge fodertyper på forskellige tidspunkter af døgnet.

En blanding mellem tørt eller vådt mad bidrager til, at din firbenede ven får de nødvendige næringstoffer fra begge fodertyper. Det er ikke nødvendigt at blande dem for at opnå den bedste effekt, men det anbefales, da tørt foder generelt er nemmere at arbejde med.

Hvilke brand er bedst i test?

Når det kommer til vådfoder, findes der naturligvis massere forskellige brands, der udvikler fantastiske produkter. Dyrlægens produkter er blandt de populæreste i test, hvorfor du med fordel kan købe produkterne hos din nærmeste dyrlæge.

Derfor er det også svært at sige, hvilket brand der er vinder i test hvad angår vådfoder til din hund. Det afhænger nemlig af en masse forskellige faktorer - herunder hundens race, størrelse, alder, mavefunktion og en masse andet. Hvis du er i tvivl om, hvilket produkt du skal købe til din firbenede ven, så kan du altid læse vejledninger og anbefaling på nettet, eller forhøre dig hos dyrlægen.

Tørfoder til hunde - Tørt foder til din hund

Hvis du er på jagt efter det helt rigtige foder til din firbenede ven, er det forståeligt, hvis du har været i tvivl om, hvorvidt den har behov for tørt mad eller en anden type. Der findes massere gode grunde til at vælge denne type mad, og her kan du læse mere om hvorfor.

Hvorfor denne type mad?

Tørfoder er på mange måder en oplagt og god fodertype, som er velegnet til alle hundetyper. Denne type hundefoder er først og fremmest udviklet i massere forskellige varianter, hvorfor du altid kan være sikker på at kunne finde en type, der velegner sig massere forskellige hunde.

Der bedste ved denne type er, at det ikke har en kraftig luft, som du kan risikere med mange andre fodertyper. Det tørre mad er nemlig meget lidt generende hvad angår lugt, og du kan sagtens have den liggende i hundeskålen i løbet af dagen, uden det kan lugtes i resten af hjemmet.

Ydermere findes det utallige typer af tørfoder til hunde, hvorfor du altid kan være sikker på at kunne finde en type,der er velgenet specifikt til din hund. Der er nemlig stor forskel på, hvilken type mad der er bedst, alt efter hvilke race, størrelse, alder og mavefunktion dyret har.

Hvilken variant bør du vælge?

Hundemad til kræsen hund

Når der i 2023 er tale om hundemad til kræsen hund, eller det bedste senior hundefoder, så anbefaler vi at du kigger bredt på flere forskellige brands. Der kan nemlig være gode tilbud at hente. 

Der findes som sagt utallige varianter indenfor tørfoder til hunde, og derfor kan det være svært at navigere i, hvilken fodertype du bør vælge. Dyrlægens test og anmeldelse går på, at du finder et produkt fyldt med protein, kulhydrater og fedt.

Fedten kommer fra fisk - herunder ofte laks og andre naturlige fedtsyrer. Proteinen kommer fra mange forskellige kødtyper, men du kan med fordel gå efter foder med kylling eller lam, der er særligt godt for dyrets mave. Kylhydraterne kommer fra massere forskellige ingridienser, der vil variere meget.

Ydermere bør du gå efter hundefoder uden korn og gluten, hvis du ønsker det mest skånsomme mad, som muligt.

bedste hundefoder

Dyrlægens hundefoder test - Dyrlægens anbefalinger

Er du hundeejer og nysgerrig efter at finde ud af, hvilke anbefalinger din dyrelæge har angående det sundeste foder til din firbenede ven? Der er mange gode grunde til at vælge foder fra en professionel, da de har mange års erfaring indenfor emnet.

Hvorfor vælge fodertyper fra dyrlægerne?

Der er mange gode grunde til, at du bør vælge af købe maden fra en professionel. Lægen har nemlig stor erfaring og dermed en bred viden indenfor, hvilke fodertyper der er bedst for din hunds sundhed og velvære. Her kan du finde premium produkter, der er af allerhøjeste kvalitet.

Dyrlægens hundefoder test er baseret på ekspertvurderinger, og de forhandler kun produkter, bidrager til din dyrets sundhed. En af de største fordele ved at købe produkuterne hos lægen af også, at du har mulighed for at spørge til råds hos en, der kender til firbenede ven godt.

I forbindelse med dit besøg hos lægen kan du altså få gode råd med på vejen. Hvis din firbenede ved f.eks. Får konstateret dårlig mave, overvægt eller andet, vil lægen kunne rådgive dig til præcis hvilken fodertype, der er bedst til netop dette problem.

Premium hundefoder og billigt

Når der skal findes premium hundefoder, så anbefaler vi at du ikke spare de sidste 10% på dit hundemad. 

Det er svært at svare på, hvilke produkter lægen forhandler, og dette vil naturligvis også være meget varierende. Du vil altid kunne finde produkter, som de selv har testet og med sikkerhed kan stå indenfor.

Dyrlægens hundefoder test er altid af højeste kvalitet, og de er nogle af de dygtigste og mest erfarne eksperter, der har lavet disse. Du skal derfor aldrig være bekymret for, at din hun ikke får den optimale pleje gennem foderet.

Du behøver selvfølgelig ikke at købe maden hos dyrlægen - du kan også sagtens finde gode produkter i anmeldelse hos massere andre forhandlere både fysisk og online. Dog kan der være mange fordele forbundet med at købe maden hos en person, der kender din hund godt.

Hvilke brands forhandler de?

Hills hvalpefoder - Bedste til hvalpe

Hvis du netop er blevet hundejer og dermed har en lille hund, der har behov for hundefoder netop til små kroppe, så kan du med fordel kigge efter produkter fra dette brand. Brandet er meget populære hvad angår hvalpefoder, og de udviklet massere forskellige fodertyper, der bidrager til de små hundes maver og klarer sig godt i anmeldelse.

Hvorfor produkter fra dette brand?

Hills ved, at det er meget vigtigt, at have hundens alder for øje, når det handler om fodertyper og den bedst mulige mad og ernæring for din firbenede ven. Det er meget vigtigt, at du altid tænker alder med i dine overvejelser, når du er på jagt efter ny mad.

Når hvalpen går fra at være hvalp til voksen, og fra voksen til senior, bør du altid udskifte foderet. Det vil nemlig være forskellige næringsbehov, som i høj grad afhænger af dyrets alder. Hills hvalpefoder er sammensat til erthvert livsstadie, således at din firbenede ven altid får den bedst mulige næring.

Maden er spækket med gode og sunde ingidrienser, der er godt får din hunds helbred. De indeholder alle en god portion fedt, kulhydrater og protein, der skaber god energi og velsmag.

Hvilken produkttype skal du vælge?

Der er mange ting at holde styr på, når det drejer sig om at vælge den rigtig type hundefoder din din firbenede ven. Derfor kan det være svært at navigere i de mange muligheder, hvorfor du med fordel kan finde deres egen anbefaling på den bedste hvalpefoder i test.

Når du køber produkter fra dette brand kan du på deres hjemmeside læse meget mere om specifikationer forbundet med de enkelte produkter. Det er også derfor, at kunderne er særligt glade for netop Hills, da man nemt og hurtigt kan finde den helt rigtige fodertype, der er velegnet din hund.

Hvad er så det mest populære hundefoder og mærker i test?

Som nævnt ovenfor, så er der forskel på alle hunde, og derfor er det svært at sige helt konkret om ovenstående anbefalinger vil være det mest optimale hundemad for din hund. Vi har blot gennemgået hundemad, der har vist sig bedst i test hos eksperterne og hos forbrugerne, som selv har afprøvet det.

Der er ikke noget at sige til, at mærker ryger til tops på popularitetslisten, hvis det er hundemad, der virker, giver en mere levende og glad hund. Hvilke mærker, du foretrækker er måske forskellige fra de mærker, som naboen ville vælge. Derfor er man nødt til selve at lave en test af, hvad der fungerer.

Hvilke forskellige typer af foder og hvalpefoder til hunde kan du få?

Når det kommer til mad til din hund, kan du ligesom til dig selv få et hav af muligheder, mærker, smage, konsistenser og alt andet. Det kan både være kornfrit - altså uden korn, det kan være tørfoder, barf, råt kød, proteinrigt og modsat uden for mange proteiner. 

Du kan derudover også få allergivenligt foder, hvis din hund har sart mave eller skal optimerer sin pels eller andet essentielt for kroppen. Du kan også spare på de lækre råvarer og købe dig billig hundefoder, eller noget som ikke har stort fokus på alle de rigtige økologiske ingredienser - hvilket ikke nødvendigvis gør det dårligere. Det er blot behov og ønsker fra din side som ejer.

Se vores sammenligning af de forskellige typer hundefoder her:

Produktbedste hundefoder orijen original
hundefoder essential superior
ziwipeak hundefoder bedst i test
hundemad eukanuba
1st choice hundemad
Pris459,-650,-325,-429,-699,-
Vores vurderingBedste samlet setBedste premiumBedste naturlige produktGod til allergierGod til seniorhunde
Omega 3 fedtsyrer1%1,6%-0,8%0,8%
Hovedingredisens(er)85% kødKylling og and100% kyllingAnimalsk baseret proteinKartoffel og and
Se mereSe mereSe mereSe mereSe mere

Barf - Biologically Appropriate Raw Food

Hvis du ønsker, eller din dyrlæge fortæller dig, at din hund skal spise BARF, hvilket kan være godt for nogle hunde og ikke nødvendigvis andre, så indebærer det at du kan fodre din hund med råt føde. 

BARF står for Biologically Appropriate Raw Food - og på dansk derfor betyder råt føde og hundemad. For flere hunde kan dette være gavnligt for deres pels, ve og vel. Nogle producenter af barf god tørre den rå føde, hvilket for nogle kan være en ulempe og andre en fordel. Hold derfor øje med et produkt der er godt for din hund.

Dit hundemad eller hvalpefoder til en lille ven, kan variere en masse alt efter hvilket brand du køber. Vælg derfor det der er anbefalet til din hunds størrelse og race - og eventuelle andre parametre som allergi.

Forskellige forhandlere 

Olivers
Petworld
ZooPlus
Dit lokale supermarked

Derfor skal du være opmærksom på hundefoder til din hund

Ligesom tilfældet er for os mennesker, så har hunde også behov for den rigtige næring. Næring, som kan findes i den hundefoder, som de indtager. Hvilken hundemad, der er god for netop din hund, afhænger dog af flere ting. 

Det gælder nemlig, at hunde typisk skal have hundemad, der er tilpasset deres alder. Har du en hvalp, så er det vigtigt at gå efter det, der passer til netop hvalpe. Det samme er tilfældet, hvis du har en voksen eller senior hund. Alle aldre har nemlig forskellige behov.

Det er dog ikke kun alderen, der har en betydning for, hvordan du vælger det mest optimale hundemad. Din hunds race, størrelse og aktivitetsniveau bør nemlig også spille en afgørende rolle for dit valg af hundemad.  

Har din hund allergi? Så vær opmærksom på dette

Foruden ovenstående, så er et sidste element, der er vigtigt at have med i overvejelserne omkring valg af hundemad til den firbenede derhjemme, vedrørende allergi. For ligesom mange mennesker lider af den ene eller anden form for allergi, så gør hunde det faktisk også. 

Det kan have en betydning for flere ting, blandt andet deres pels, men også hvordan de optager maden, de spiser. Er det bevidst om, at din hund lider af allergi, så kan det være altafgørende, at du går efter et allergivenligt alternativ. 

Du kan med fordel undersøge hvilket produkt, der klarer sig bedst i test. Det gælder både ovenfor, hvor vi har undersøgt mærker som Orijen, Natuera, Brit og mange flere.

Se Olivers hundefoder her.

Interesseret flere hundemad produkter?

Se disse gode mærker:

Test forskellige hundemad eller hvalpefoder af

Det er ærgerligt at stå med 10 kilo hundemad, som du har læst var bedst i hundefoder test, men som din hund ikke ønsker at have noget med at gøre. Ja for ligesom mennesker, så kan de små firbenende venner også godt være kræsne.

Derfor kan du med fordel købe en lille portion, inden du investerer i flere måneders mad. For brænder du inden med 10 kilo eller mere, så er det penge lige ud af vinduet. Derfor kan det være en fordel på forhånd at vide, om din hund ønsker at spise det. Ovenfor kan du læse mere om, hvilket der har klaret sig godt i 2022.

Hos rigtig mange forhandlere er det muligt at få tilsendt en mindre prøvepakke, så du har mulighed for at aflæse om din hund er interesseret i det valgte hundemad, og om det er godt til din hund, inden I kaster mange penge efter det. Det kan nemlig være en relativt dyr fornøjelse holde hund - og hermed købe mad samt hvalpefoder til den.

Oversigt over næringsindhold og ingredienser for de forskellige mærker

MærkeOrijenPedigreeOrlandoEssential FoodsZiwiPeakEukanuba1st choiceNaturea
ProduktOriginalAdult med Okse & Fjerkræ 7 kgOrlando hundefoderEssential Superior LivingKyllingDermatosisHyperallergenicPuppy
HjemmesideMypets.dkPedigree.dkLidl.dkPetlux.dkDogshops.dkOsmedkaeledyr.dkDogshop.dkDogshop.dk
Pris pr. kg (kr.) ca.13518,5020365325436458
HovedingredienserFjerkræ, æg, fiskOkse, fjerkræOkseKylling, andKyllingFisk, kartoflerAnd, kartoffelKylling
Antal kg/år til dækning af hundens energibehov120124123115124126119130
Estimerede omkostninger pr. år (kr.)16200270026004197540300542076167540
Næringsindhold
Kulhydrat, g/1001850455321634348
Fedt, g/1004413151635151221
Protein, g/1003821243136222231
Energiindhold, Kcal/kg349350335370480420410412
EPA og DHA (fedtsyrer, g/1000,20,050,30,50,20,050,30,4
Kalcium, mg/kg13000115001000014000120001100013001,4
Zink, mg/kg200265280140170300290150
Selen, mg/kg0,32,12,22,20,90,80,4
Vitamin A, mg/kg25400143001460021000130001640017002000
Vitamin E, mg/kg5403203602433267231800600
Bedømt på en skala fra 1-5, hvor 5 er bedst
Energiindhold/energifordeling4,244,44,72,54,53,94,6
Protein5,03,94,13,54,62,62,63,9
Fedt, g/1005,04,24,14,84,95,04,63,8
Mineraler3,94,24,23,63,63,73,54,7
Vitaminer3,64,14,14,54,82,62,63,8
Samlet bedømmelse4,64,14,13,94,23,83,84,3

Beholder til din hundemad

Har du en stor firbenet vend eller en lille hvalp derhjemme? så kan du desuden kigge på hvalpefoder og en beholder til opbevaring af dit foder på en smart og elegant måde. Flere forhandlere køre løbende med tilbud indenfor dette område. 

Når du har fundet det lækreste hundefoder til din hund, så kan du være heldig at finde det på tilbud. Flere forhandlere kører løbende kampagner, som gør at priserne bliver en anelse mere overskuelige.

Giv din hund det hundemad, den har brug for

Hunden er menneskets bedste ven. Det siger man i hvert fald. Og mange har nok også tendens til at forkæle de firbende venner. Man skal dog være opmærksom på i hvilket omfang, man gør det.

For overfodre du din hund, med tanken om at forkæle og gøre livet lidt ekstra sødt for den, ja risikerer du faktisk på lang sigt at skade den. Undersøgelser viser nemlig, at overfodring i sidste ende kan være med til at forkorte din hunds liv - i værste tilfælde i op til to år.

Hunde kan, ligesom mennesker, blive overvægtige, og det kan have store konsekvenser for sundhed og velvære. Sørg derfor for at læse på pakken inden du fordeler foderet og tag eventuelt en snak med dyrlægen, hvis du er i tvivl om, hvor meget mad din hund skal have.

Du kan købe din hundemad nede i din lokale butik, eller købe det online, hvor du kan spare penge.

Køb dit foder online eller fysisk

Når du skal have købt lidt mad til den firbenede ven, kan du både købe dette online eller de fysiske forhandlere. De fysiske butikker er både special dyre butikker, men du kan også ofte købe hundefoder i supermarkeder - gerne de større som Føtex og Bilka. 

Det kan dog være en fordel at bestille dit foder online, da der ofte er et større udvalg og god forklaring på de forskellige produkter. Derudover kan der ved nogle forhandlere være en fordel i at bestille ordre som kommer igen og igen, og hvor du på den måde løbende kan få tilsendt mad og ikke selv behøver at holde øje med, hvornår du skal købe nyt hundemad til din hund.

Læs deklarationen bag på dit hundemad

Vi anbefaler altid at du læser varedeklarationen på dit mad, uanset om du har købt det i en fysisk butik eller hos en online forhandler. 

Sundthundeliv.dk har skrevet meget mere om, hvad du skal være opmærksom på, når du køber det lækreste hundemad i test til din hund, og hvad du skal kigge efter på varedeklarationen.

MUSH bedste billige hundefoder

Er dyrt eller billigt hundemad bedst?

Man vil ofte kunne læse og høre om, at det billige hundemad er lige så godt som det dyre. Og i mange tilfælde vil man give dem ret, fordi din hund vil få den rette foder, blive mæt og få energi af en hvilken som helst type hundemad. Så hvorfor bruge penge på det dyre, hvis man kan nøjes med det billige hundemad?

Det, der ikke tages højde for, når man snakker om, at billigt hundemad er lige så godt som den dyre hundemad, er, at protein-, kulhydrat- og fedtsammensætningen i billigt mad ikke er lige som det i dyrt hundemad. I dyrt hundemad vil der nemlig i langt højere grad være fokus på, at din hund får den rette mængde af alle elementer.

Meget protein i det dyre hundefoder

I dyrt hundemad vil du ofte opleve, at der reklameres på posen, bøttens eller dåsens forside om, at der er x antal procent protein i, og heraf er det eksempelvis fra lam og fisk eller lignende. Desuden vil mange af de dyre typer hundemad også forklare dig, hvor både fedt og kulhydrater kommer fra - om det er grøntsager, korn eller noget helt tredje. Det samme gælder ofte også hvalpefoder.

Så hvis du ønsker, at din hund skal have en sund og varieret kost, hvor proteinet ikke alene kommer fra restprodukter af kylling eller lignende, så kan det være en fordel at vælge den dyre hundemad, da der her specifikt vil være udvalgt en sammensætning af vitaminer, mineraler, protein, kulhydrater, fedt og så videre, der vil gavne din hund og dens mave.

Hvordan kan du finde billigt hundefoder?

Sørg for at holde øje med tilbud på internettet og i reklamer.
Modtag nyhedsbreve fra webshops som forhandler hundemad.
Nogle steder kan du købe i større mængder, og spare penge på denne måde.

Skift hundefoder på sikker vis

Vil du gerne give din hund mere energi, et bedre humør og, i sidste ende, en bedre livskvalitet? Så kan det være, at det er en anden slags hundemad, der skal til. Dette kan være på grund af sygdom, vægt eller andet, men det kan også være for at skifte fra hvalpefoder til voksenfoder.

Det er anbefalelsesværdigt at lave udskiftningen af maden ganske langsomt, så din hund dårligt bemærker det, men også især for din hunds maves skyld. Skifter du nemlig fra den ene dag til den anden, vil du nogle gange kunne opleve, at din hunds mave får et chok af den nyde hundemad, og derfor får din hund dårlig mave. Dette gælder også hvalpefoder.

Sådan gør du

For at undgå dette, så brug gerne en uges tid på at omvende din hunds mave til at kunne tage imod det nye produkt. Du kan starte med at blande 25% af det nye foder og 75% af det gamle i 2-3 dage, herfter 50/50 med nyt og gammelt hundemad. De sidste par dage kan du så blande 75% af det nye foder op med 25% af det nye, inden du giver 100% den nyde hundemad.

Du vil takke dig selv for det, og din hund vil lige så, for overgangen bliver meget mindre intens, og på den måde optager din hunds mave ny hundemad meget bedre.

Det er i hvert fald værd at overveje det, især med hvalpefoder, for ellers kan du som sagt ende med en hund med dårlig mave, en hund der prutter meget eller, i værste fald, en hund, der har lav energi, i dårligt humør og måske endda mere aggressiv.

Godt mærke til prisen?

For mange hundeejere, er der tæt på ingen grænser for, hvor vigtigt det helt rigtige produkt er for at sikre hundens velvære. Uanset om du har en stor eller lille hund, så er der i midlertidig super mange mærker at vælge imellem, og der findes både danske og internationale anerkendte brands. Der er stor variation i hvem der har det billigste hundemad, og ligeledes kan man se stor forskel i hvilke råvare der indgår i selve foderet.

Nogle hunderacer har bedst af foder med kylling, andre får en bedre pels med laks, alt imens at der kan være et utal af andre præferencer og krav til netop den race hund du ejer. Ikke nok med at der er raceforskellige, samt forskellige imellem størrelser på dyret, så kan der også være behov for forskellige hundemad alt efter om du har en drægtig tæve, eller eksempelvis en labrador eller andet der har problemer med at holde vægten.

Mange typer af forskellige hundemad

Der findes altså allergifoder, kornfrit foder, produkter som er fedtfattig og light og en række andre fodertyper som kan være relevant for netop dig. Er du ude i en af disse mange typer af specialfoder, så er det i nogle tilfælde ikke prisen og det billigste produkt der findes i markedet fra de forskellige mærker.

Det er i hvert fald værd at overveje det, især med hvalpefoder, for ellers kan du som sagt ende med en hund med dårlig mave, en hund der prutter meget eller, i værste fald, en hund, der har lav energi, i dårligt humør og måske endda mere aggressiv.

Nogle hunde kan godt være sarte og har brug for anderledes mad end andre hunde. Læs mere her på siden.

hundefoder til hunde

Hvordan adskiller bedst i test hvalpefoder sig?

Hvalpe og andre unghunde har særlige behov, særligt tidligt i deres opvækst hvor krop og knogler udvikler sig ekstraordinært meget. Her kan det være godt, at give din hund de absolut gode forudsætninger for en naturlig og understøttet udvikling som lille hvalp. Heldigvis er det slet ikke svært at kende forskel på eksempelvis seniorfoder og andre typer som eksempelvis hvalpe foder med videre. Mange af de kendte og anbefalede mærker fra denne guide, er nemlig gode til at markere klart og tydeligt hvilke type kategori af kæledyr som netop det foder du står med er henvendt til.

En lille kendt anbefaling herfra skal lyde på, at det nogle gange kan være en god ide ikke at købe for store foderposer lige når du har fået en ny hvalp. Flere hundeejere vil nemlig opleve, at hundes spiselyst kan svinge meget løbende, og desuden kan du få behov for at udskifte mærke og hundemad for at friste din lille – eller store - nye ven til at spise med en ny lægger smag.

Vidste du at kan få rettet dine tænder til med Invisalign? Det kan du læse meget mere om på vores blog her på siden.

Hundemad til en stor eller lille hund?

En supplerende og ret relevant faktor for flere, er selve størrelsen på de foder bidder du står overfor at købe. Det siger selv for nogle førstegangsejere, men andre tænker ikke over at en lille hund som chihuahua, kan indtage væsentligt mindre stykker end eksempelvis en stor labrador.

Udover at kigge efter specialfoder såsom kornfrit eller slankefoder, så sikre dig for start at fodertypen er tiltænkt det størrelseskæledyr eller hvalp som du står med. Nogle af de mærker som særligt at gode til denne differentiering er Olivers, Essential dyrefoder eller andre kendte og større brands.

Uanset størrelsen på din vovse, vil det være en god idé at købe noget hundefoder, som er i mundrette stykker, men hvor din hund også får mulighed for at tygge på sin foder, så den vedligeholder sine tænder og bruger dem. Der findes også hundemad, som er noget af det bedste, hvis det indeholder særlige ingredienser og har rette konsistens, som er gode for din hund at tygge på for at slibe tænderne.

bedste billige hundefoder på tilbud test

Gør noget ekstra godt for din hund med hundemad og senior foder

Vores firebenede ven- bliver kaldt vores ven af en grund. Der er ingen tvivl om at vovserne er vores et og alt, og derfor er det også ekstra vigtigt at vi søger for at være rigtig gode ved dem, mens vi har dem. En af de ting vi kan gøre, er at sikre os at de får det lækreste hundemad, hvalpefoder eller senior foder -alt efter din hunds alder. 

Hvordan sikrer du dig så det mest optimale foder til din hund? Jo, en af de ting du kan, er at tjekke, hvilke der er bedst i test, som vi gennemgår i denne artikel. Derudover kan selv sammenligne forskellige tests af hvalpefoder, hundemad og senior foder. Ved selv at tjekke nogle af de mange anmeldelser, der er lavet af hundemad, så sikrer du at få så meget viden som muligt, over hvad der nu også er det mest populære mærke. 

Vigtigste ting ift. hundemad til dig

Denne artikel skulle dog gerne have samlet alle de vigtigste artikler over hundemad til dig. 

Men, kan du gøre noget ekstra godt, udover at købe god hvalpefoder, hundemad eller senior foder?

Ja, det kan du! Udover at sørge for at din hund får god hvalpefoder eller senior foder, kan du med fordel røre det sammen med andre madvarer, som din hund vil elske. 

Tilføje eksempelvis leverpostej, markrel eller andet kød og fisk til din hundemad - din hundeven vil helt sikkert blive ellevild og halen vil ikke stå stille. 

Du skal dog være lidt opmærksom, inden du bare tilføjer menneskemad til din hvalpefoder eller senior foder.

Bliv klogere på meget mere end maden til din hund, når du nemt på ProduktEksperten kan få adgang til anmeldelser, anbefalinger og guides her til sengetøj, segboard, el ladcykler, robotstøvsuger og meget mere.

bedste hundefoder test

Hundefoder kan fås i mange forskellige slags. Essential Foods har gode råvarer i deres hundemad.

Hvorfor skal man være opmærksom på menneskemad til hunde?

Så, hvorfor er det du skal være særlig opmærksom inden du bare tilføjer menneskemad til dit hundefoder? Det kan godt være at du ser noget lækkert mad på tilbud, som du tænker at din hund vil elske. Men, selvom tanken er god, er det ikke altid at handlingen er det - desværre.

Selvfølgelig er det altid godt at have din vovse i tankerne, når du shopper mad, for det kan være du finder noget på tilbud, som du kan tilføje til din hvalpefoder eller senior foder - men det er desværre ikke alt din hund kan tåle, og derfor skal du huske at være særlig opmærksom.

Ingredienser ikke egnet til hunden

Desuden består menneskemad af en del forskellige ingredienser, som ikke egner sig til hunde. Der indgår blandt andet sukker i det mad, som mennesker spiser, og det er blot én af grundene til, at vi børster tænder. Giver du din vovse menneskemad, der blandt andet indeholder sukker, og dit kæledyr ikke får børstet tænder, vil det resultere i dårlig mundhygiejne. Hold dig derfor til at give din hund hundemad at spise. 

Du kan også risikere, at din hund får ondt i maven eller andet, hvis du tilføjer menneskemad i dens hundefoder, som den ikke er vant til at spise. Så selvom du vil forkæle dit kæledyr med lækker mad og gør det ud fra en god mening, bør du orientere dig om det mad, du tilføjer i din hunds hundemad først. 

Se også guide omkring bedste gaspejs her.

Der kan selvfølgelige være diverse proteinkilder, særlige kornsorter eller andet, som kan være gavnligt at tilføje i din vovses hundemad, så det blot indeholder alt det gode næring.

simba bedste billgie hundefoder

Menneskemad du ikke må give til din hund

Her er en liste over det mad du ikke må give din hund - heller ikke i dit hundefoder:

 • Chokolace
 • Avocado
 • Nødder
 • Svampe
 • Vindruer
 • Rosiner
 • Kattemad
 • Spinat
 • Salt
 • Krydderier
 • Citrusfrugter
 • Majskolber

Giv eksempelvis aldrig din hund chokolade - om så det er på tilbud eller ej. Det er ikke en test, du skal kaste dig ud, for din hund kan nemlig ikke tåle chokolade, og den vil kunne blive meget syg af det - og det er uanset race.

Elsker du også avocado? Det er endnu en madvarer, som hunde absolut ikke kan tåle! Mas derfor ikke en avocado ud i din hundemad eller senior foder, da din elskede ven vil ende med at få meget ondt i maven. Det gode er dog, at finder du avocado på tilbud, er der flere til dig.

Madvarer du skal holde dig fra

Udover tingene på listen, er der også andre madvarer du skal holde dig fra.

Pas på at give din hund alt for fedtindholdigt mad. En hund kan ikke på samme måde forbrænde fedt, som vi mennesker kan. Du skal derfor passe på med at give din hund for meget leverpostej og lignende i dens hundefoder eller senior foder, da det i sidste ende kan blive for meget for din hund.

Lidt leverpostej, eksempelvis, skader ikke en gang imellem - bare det ikke er hver dag. Derudover, skal du også tjekke, inden du køber dette på tilbud, at det heller ikke er for fedtindholdigt, da det kan påvirke din hund.

Til sidst skal du passe på med at give din hund eksempelvis kyllingeknogler, da den kan få denne galt i halsen. Køb i stedet god hvalpefoder, senior foder eller foder og tilføj eventuelt lidt ekstra lækkerier til din hundemad - men husk, ikke noget fra listen ovenover.

Det er derfor også vigtigt, hvis du er opmærksom på ikke at lægge ovenstående ingredienser i en højde, hvor din hund selv kan nå det og få fat i det. En lækkersulten hund, der higer efter interessant menneskemad, skal nok snuse sig frem til sagerne, hvis ikke du har gemt dem væk. Det ville være en skam, hvis dit kæledyr får ondt i maven eller bliver syg efter indtagelse af forkert mad fremfor godt hundefoder.

billige hundefoder content

Der findes mange forskellige mærker. Lad din hund prøve lidt forskelligt af det bedste hundefoder, og se hvad den kan lide.

Det skal du være opmærksom på, inden du køber hundefoder

 • Værdi for pengene: Som tilfældet er for rigtig mange produkter gælder det, at prisen ikke altid afspejler kvaliteten. Det er nærliggende at tro, at en høj pris er lig med høj kvalitet, men det er desværre ikke altid en realitet. Derfor bør du i stedet for kigge på ingredienserne i det hundemad du har udset det og sikre dig, at det er sunde råvarer og ligeså anmeldelser fra andre kunder, der har brugt produktet.
 • Høj kvalitet: Der findes et hav af forskelligt hundefoder på markedet - og det kan svinge meget i kvalitet. Derfor er det vigtigt at du undersøger markedet nøje - og læser anmeldelser fra både eksperter og kunder, der har testet produktet. Du kan ligeledes konsultere din hunds dyrlæge, så du finder det rette produkt at bedste og højeste kvalitet.
 • Forskellige typer: Når du skal vælge og købe det rette hundemad til din firbenede ven derhjemme, er det først og fremmest altafgørende, at du kigger på og forstår din hunds behov. Er det en hvalp, en hund der er meget aktiv, en gammel hund eller måske en af dem, der lider af allergi? Alle hunde har forskellige behov og derfor er det vigtigt at du køber et produkt af høj kvalitet, der matcher netop de behov, som din pelsede ven har.
 • Gode ingredienser: Tjek ingredienserne, inden du vælger og køber hundemad til den firbenede. I nogle tilfælde kan der være både usunde og dårlige råvarer i produkterne, der ikke sirker din hund de bedste vilkår for et sundt og godt hundeliv. Sørg i stedet for at ingredienserne er naturlige og baseret på gode proteiner og fibre.

Udvælgelse og anmeldelse af produkter

Anmeldelser, vurderinger og udvæglelse af produkter i nærværende artikel er baseret på grunding research fra blandt andet eksterne analyser og anmeldelser fra eksperter og upratiske aktører. De omtalte produkter forhandles hos vores partnere, hvorfor prisen kan variere. Derfor kan du få et samlet overblik over priserne i vores pristabel. Trods partneraftaler er det afgørende at pointere, at alle anmeldelser er baseret på en samlet vurdering af produktet.  

Produktanmeldelser af officielle eller upartiske aktører
Udtalelser og anmeldelser foretaget af kunder
Generel vurdering ud fra funktioner og specifikationer
Garanti, omdømme og generel kundeservice hos forhandler
Præferencer blandt forbrugere funderet på indsamlede indsigter

Ovennævnte parametre sættes op imod produktets pris og kvalitet. Med udgangspunkt i dette foretages en subjektiv vurdering, der i nærværende artikel kan læses som anmeldelser af de enkelte produkter. Udvælgelsen kan ligeledes ses som et udtryk for nogle af de vigtigste produkter på markedet - og er af samme årsag ikke en rangering og vurdering af, hvilke produkter der er bedst og værst.

FAQ - Bedste hundefoder

Må man skifte til noget andet hundemad hurtigt?
Det nemme svar er ja, det kan den sagtens. Hvis du skal have ændret din hund kost, så er det bedst at gøre over en længere periode. Det anbefales ca 7 dage.
Hvad er det bedste hundefoder?
Det bedste hundemad til din hund, er foder uden majs og soja. Derudover skal du undgå mad med gluten og tilsætningsstoffer til din hund. Det bedste du kan gøre er at læse på bagsiden af posen, og se hvad foderet indholder mest af. Er det kylling, oksekød eller noget andet protein, som der er mest af? Så kan du godt køber dette hundefoder.
Hvad er bedst barf eller tørfoder
Der er stor uenighed om hvad er egentlig er bedst for din hund. Når du vælger hundefoder så er det i sidste ende kun dig selv der kan vurderer hvad der er bedst for din hund.

Hvis du mærker, at din hund har det bedst tørfoder, så vælg det - og omvendt. 
Hvad koster hundefoder
Det varierer rigtig meget. Det kan koste alt fra knap 100kr til 600 kr.
Kan din hund overspise?
Din hund kan godt oversspise, men det er ikke særlig sundt for den. Derfor er det vigtigt at du holder øje med din hunds vægt.

Angivelse af kilder og test

 1. Dog Food Advisor - Se kilde
 2. All about dog food - Se kilde
 3. DKK - Se kilde
 4. Hunde forum - Se kilde
 5. Homes Alive Pets

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 4.3 / 5. Optælling af stemmer: 6

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

chevron-downmenu-circlecross-circle