Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Halvanden mands seng - Bedste i test - Køb den rette til dig 

Af 
 Opdateret d. september 13, 2022
halvandenmands seng

Der kan være mange grunde til at det rette valg for dig i dit soveværelse er en halvanden mands seng. Det kan både være at den passer bedre ind i indretningen, at du ikke har behov for meget plads at sove på, at den fylder væsentligt mindre eller en masse andre grunde. 

Vi elsker også en god halvanden mands seng, men det kan være svært at finde den helt rigtige efter dine mål og ønsker. Vi giver dig en hånd med på vejen og giver dig et overblik over forskellige produkter, så du har grundlag for at finde den rette. 

Men lad os starte med hurtigt at definere halvanden mands seng mål, som de typsik eller ofte er. En sådan seng har typisk en størrelse og mål der hedder: 140*200 cm. Men det kan variere en lille smule alt efter modellen. 

Denne seng er en mellemting mellem en enkeltmands seng og en dobbeltseng. Vi hjælper dig med at finde de bedste senge i disse størrelser, og vi vurderer forskellige test og produkter ud fra:

Det er forskelligt, hvad folk søger efter i en seng, og hvor meget man er villig til at betale. Der er mange forskellige modeller og i mange forskellige prisklasser og tilegnet forskellige behov, ønsker og mål. 

 • Kvalitet af madras - komfort
 • Pris
 • Typen
 • Holdbarhed

Vores bedste anbefalinger af halvanden mands seng på markedet

Der er et utal af modeller og produkter, og vi har blot samlet et udsnit af det. Vi kan også varmt anbefale at bestille din halvanden mands seng online og få den fragtet hjem til dig, da det ofte er en tung sag at bære rundt på, og som du skal have en trailer for at afhente.

De bedste halvanden mands seng 2022

halvandenmands seng
Bedste samlet set

Nordic Dream Ragna Fjord

halvanden mands seng

Prisklasse: 23.995 kr. 

Fordele:

Æstetisk, elegant skandinavisk design
Elevationsseng
OEKO TEX-certificeret - allergivenlig
25 års garanti

Det skal du vide, før du køber en Nordic Dream Ragna Fjord

Du er med denne halvanden mands seng sikret den bedst kvalitet og med rigtig god støtte til kroppen. Denne model er en elevationsseng, som derfor kan justeres i ryglæn og fodende, så du både kan ligge vandret men også, hvor de hoved er hævet.

Denne halvanden mands seng har gode mål på 140*200 cm., men hvor den også er hævet godt over gulvet, så du har rig mulighed for opbevaring under sengen. Benene har ved denne seng en standard højde på 20 cm.

Da denne seng er af allerhøjeste kvalitet ligger den ligeledes også i den dyre ende af prisskalaen. Men det er fortjent, og man betaler i dette tilfælde også for kvalitet. Denne brand er blandt de aller bedste i test og som kvalitets brand, både fordi deres brand er klassisk med smukt design, men samtidig også med robust materiale.

Da dette er en halvanden mands seng med elevations og ikke en kontinentalseng kan du bevæge lamellerne under sengen og placere dem, som du lyster. Rammen er af svensk fyrretræ og alle materialer er i denne model OEKO tex certificeret og anerkendt i test.

På denne seng får du ofte 25 års garanti, hvilket også indikerer at det er af bedste kvalitet. Topmadrassen er lavet af ErgoFlex skum som har mange gode komfort egenskaber - godt luftcirkulation, har både en blød og fast side.

Hvis du leder efter de bedste senge fra Ikea - så læs mere her i vores guide bedste Ikea seng.

Northland Signatur Delux Box

Denne halvanden mands seng er i høj kvaltitet og er en af de bedste, hvis du er til en solid pg robust seng, hvad angår topmadras og boksmadras. For at skabe den helt rette komfort har Northland været opmærksom på at lægge flere lag af fjedre.

Hvis du har stort fokus på komfort og det at lægge ergonomisk korrekt, så er denne seng en af de bedste på markedet, i hvert fald helt overordnet senge fra Northland. Det er både til en god pris i forhold til kvaliteten. Ofte kan rigtig gode senge nemlig være enormt dyre.

Denne halvanden mands seng har ben med en højde på 19 cm. og du har derfor god mulighed for opbevaring under sengen. Denne seng er derudover også et flot interiør i sig selv, da den har de smukkeste former og enkle udtryk.

Signatur Delux modellen fra Northland er danskproduceret og skabt med produkter, som er OEKO TEX certificeret, som gør at den er fremstillet i produkter som ikke indeholder skadelige kemikalier. 

Denne halvanden mands seng har mål på  140*200 cm. som en god standard størrrelse. Hvis dit mål og ønske er at være på jagt efter en god og billig seng, så er det værd at holde godt øje her på siden efter denne halvanden mands seng fra Northland på tilbud. Der er ofte gode rabatter at hente.

Topmadrassen er af latex, og den bliver derfor åndbar og den bedste til at ventilere og den leder din varme fra kroppen væk. Efter en eventuel test kan du også bytte madrassen ud med en varmere med Wonderpur-skum, som modsat holder på varmen.

 • Dansk kvalitet med OEKO TEX certificering
 • God til prisen
 • Dobbelt lag fjedre med Bonell-fjedre og pocketfjedre
 • 5 komfortzoner

MasterBed Standard Air40 Elevation

Er du på jagt efter en rigtig rigtig god halvanden mands seng i høj kvalitet, og du gerne vil betale lidt for det, så findes der denne seng fra MasterBed, som har justerbare lameller og elevation. 

Den har en springmadras og selvom det er en elevationsseng, så er den støjsvag men med en kraftig Linak-motor. Denne halvanden mands seng mål er også på de velkendte standard mål med 140*200 cm.

Denne seng er både tempeaturrelgulerende og allergivenlig. Derudover er den produceret således, at den giver optimal støtte til krop og rygsøjle, og du er sikret den bedste komfort. Mange test vurderer dens komfort højt, og derfor anbefaler vi den også gerne. 

Det smarte ved denne halvanden mands seng er ligeledes at du kan tage betrækket af og vaske det ved 60 grader, så du snildt kan holde den ren og have den bedste hygiejne. Det gør også modellen fra MasterBed attraktiv. 

Denne seng har App styring, som gør den brugervenlig og nem at håndtere. Den moderne elevationsseng fra MasterBed hamler derfor op med de fleste senge. Sengen er produceret i gode materialer, som gør den holbar og robust. 

Hvis du elsker de små detaljer, så har denne halvanden mands seng også lys under sengen, så når du skal ud om natten behøver du ikke tænde den lille nattelampe og forstyrre sidemakkeren. 

Du får med denne seng også to madrasser, hvilket bestemt øger komforten til den aller bedste. Du kan vende springmadrassen alt efter den type søvn du ønsker at have. Madrassen er ligeledes udstyret med 5 komfortzoner - hvor den her trykaflaster din krop.

 • Stærk motor på elevationsseng
 • Allergivenlig topmadras
 • 5 komfortzoner
 • Lys under sengen
 • App styring

Nordic dream Solveig Fjäll

Hvis du ikke er til elevationssenge, men en ganske normal kontinentalsseng, så er denne halvanden mands seng og model fra Nordic Dream et af de bedste bud. 

Igen er vi nødt til at anbefale dig en seng fra Nordic Dream, da de virkelig er dygtige til at producere senge. Flere af deres kollektioner får gode anmeldelser og vinder i test. Denne Solveig Fjäll kollektion er også en meget funktion men utroligt smuk og æstetisk model. 

Den eksklusive halvanden mands seng har mål på de typisk 140*200 cm., og kan fås med ben i både 12 og 20 cm. Det giver dig mulighed for selv at vælge om du ønsker en hævet seng eller lav. Det kan være relevant med 20 cm. hvis man ønsker opbevaringsplads under.

Du kan vælge disse ben til sengen i flere forskellige farver og materialer, og du kan på den måde designe dit eget fulde udtryk med sengen. Det skal pointeres at denne seng i forvejen er af rimelig stor højde, da den har 3 madrasser, som har til formål at sikre din krop den helt rette komfort.

Modellen kommer i et meget smukt, moderne design, som i sig selv er et smukt indspark til indretningen. Hvis dine mål derfor er, at den skal passe ind i indretningen, så er dette en af de bedste senge. 

Denne halvanden mands seng er skabt med de bedste produkter og derfor med allergivenlige tekstiler med OEKO TEX-certificeret tekstil. Du får med denne seng 25 års garanti - både på ramme og fjedrebund.

Denne model fra Nordic ligger ikke i den dyre ende og du kan tit finde den her på siden til en god pris, hvis du er ude på at spare lidt penge. Men du får et rigtig godt produkt til prisen.

 • 3 madrasser
 • Moderne klassisk design
 • Dansk produceret
 • Allergivenlig materiale - OEKO TEX-certificering

Hvad er godt at vide om en halvanden mands seng?

Hvis du skal ud og investere i en seng, så er det godt at vurdere dine behov, før du træder ind i købsfasen. Det kan være alt fra først og fremmest størrelsen på sengen, prisen du ønsker at give for sengen, den rette komfort, hvor blød du ønsker den skal være og hvilken type seng.

Hvis vi så tager udgangspunkt i en halvanden mands seng, selvom disse ting også gælder for alle andre størrelser, så er det vigtigt først at indskrænke dit felt til typen. Skal du have en elevationsseng, en kontinental seng, en seng med boks madras eller en med sengeramme.

Det der er godt at vide, når du skal købe en halvanden mands seng er også hvilke funktioner den har, og hvilken madras eller topmadras der tilhører. Det kan have betydeligt stor effekt på måden du ligger i sengen.

En halvanden mands seng har mål på 140*200 cm., hvilket er en seng som ofte er beregnet til et enkelt menneske, men de fleste test fremhæver også at mange af de bedste senge godt kan have to mennesker liggende i samme seng. 

En seng med disse mål er også godt til teenage værelset, da den giver mere gulvplads, uden at det behøver og være en enkeltmands seng på 120*200 cm. De lidt mindre mål gør at det i hvert fald kun er plads til et enkelt menneske. 

Prisen på en halvanden mands seng er ofte også lavere end en dobbeltseng eller blot en seng på 160*200 cm., men dyrere end en enkeltmands. Nogle af de bedste senge i størrelsen på de 140*200cm er både senge fra Ikea men også fra mærker som Nordic Dream, Northland og Masterbed. 

De fleste mærker laver ofte deres modeller og senge i alle mål i alt fra den lille 120*200-180*200cm. 

Hvilke andre senge findes der også på markedet?

Du behøver ikke og begrænse dig, selvom du vælger en halvanden mands seng kan du stadig godt få den som en kontinentalseng eller elevationsseng. Men hvad kan de forskellige senge og modeller. Hvilke er egentligt de bedste?

Det er personligt og subjektivt, hvilke senge der er de bedste. Men hvis du ønsker top komfort, så er kontinental sengen et godt bud på den bedste. Den består nemlig af 3 madrasser, som alt i alt giver en top optimeret komfort og dermed giver god søvn. 

Når du kigger efter en kontinentalseng skal du være opmærksom på det nederste modul i sengen. Det nederste af de tre lag, som er boxmadrassen. Du kan sikkert få en rigtig billig seng på tilbud, men som så har skåret på kvaliteten i boxmadrassen, og det påvirker den samlede komfort rigtig meget.

Er du til de smarte funktioner, og har du behov for at lægge hævet, når du sover, så er en elevationsseng et rigtigt godt bud. Den kan bidrage til at få hævet både hoved og fødder i perioder, hvor dette er nødvendigt. 

Derfor er god søvn vigtigt

Der er ikke noget som en god nattesøvn. Det har almindeligt mange positive eftervirkninger, hvis du prioriterer at sove godt i en god seng. De bedste halvanden mands senge er derfor prisen værd, hvis du vil sove godt.

Søvnløshed kan fremprovokere livsstilssygdomme på sigt, hvis du har søvnproblemer i mange uger og måneder. Disse problemer sættes ofte i sammenhæng med depression, stress og andre mentale områder, som gør at man sover dårligt og slet ikke.

Det kan være essentielt af købe den bedste halvanden mands seng for dig, så du kan få den fornødne søvn. Søvnmangel kan fremkalde diabetes, visse kræftformer, forhøjet blodtryk, demens, Parkinson og Alzheimers. 

Hvis du har mål om at få et godt og langt liv, er det derfor vigtigt at gå op i din komfort. Mens du sover processerer du en masse, og din krop restituerer. Hvis ikke du giver din hjerne ro til at sove og de såkaldte Gliaceller får mulighed for skrumpe, og give plads til vigtige væsker som skyller dårligt protein ud af hjernen.

Det er altså vigtigt med god søvn, hvilket blandt andet kommer med en god seng, og det er uanset, om du ender med at købe en enkeltmands seng, en halvanden mands seng eller en dobbeltseng. Køb den bedste til dig og din krop. Tjek enten bedste i test igennem eller test den selv.

Mangler du andre ting til hjemmet? evt en ledningsfri støvsuger? Så læs vores guide til de bedste ledningsfri støvsugere. Det kan også være du mangler en Gazelle elcykel? Så læs vores anbefalinger her.


Læs mere om Philips HD2650/90 her

Angivelse af kilder og test

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 4

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

cogclockmenu-circlecross-circle