Vi kan opnå en kommission, når der købes produkt via link. Læs mere >

Bedste gaspejs - din nye ultimative guide fra 2022

Skal du skabe mere hygge og varme i dit hjem på en god og moderne måde. Så er en gaspejs det helt rette valg, da de fås i mange forskellige, flotte design. Der er med andre ord helt sikkert én, der passer ind i dit hjem på bedste vis. Desuden kan de installeres i mere eller mindre alle hjem.
Af 
 Opdateret d. juni 3, 2022
bedste gaspejsfeature billede

På de køligere sommeraftener kan de smukke, dansende flammer skabe hygge i dit hjem - både inde og ude - ved hjælp af en gaspejs. Man behøver ikke at begrænse sig til vintermånedernes kulde for at skabe varme og hygge i hjemmet. En gaspejs kan også sagtens bruges i året øvrige måneder.

Skab varme med den bedste gaspejs

Vi ved, at det kan være svært at finde det helt rette produkt for dig og dine behov, og derfor har Produkteksperten samlet et overblik og lavet en guide til, hvordan du på bedste vis finder den helt rette gaspejs. Hvad end det er en indendørs gaspejs eller udendørs gaspejs.

I denne artikel

Indholdsfortegnelse

Vi kommer i denne guide omkring de bedste produkter i denne kategori, og hvilke der klarer sig godt i test, anmeldelser og kundeudtalelser. På den måde gør vi det nemmere for dig at vælge den bedste gaspejs til netop dine behov, din indretning og din smag.

Den bedste gaspejs til alle behov

RAIS Viva
Den bedste fritstående indendørs gaspejs

RAIS Viva L 100

pejsen logo

Prisklasse: 29.400 kr.

Mulighed for forskellige gastyper

Vælg selv gapejsens farve

Funktioner: Mulighed for styring via smartphone

Fordele:

Flere muligheder for farver og tilslutninger
Udsyn fra flere sider
Flot design
God pris

Ulemper:

Tager en del plads i rummet

Hvorfor den er den bedste samlet set

Med sit runde, fritståend design har RAIS Viva L 100 et udtryk, er minder meget om den klassiske brændeovn. Derfor er denne gas brændeovn et godt alternativ til den klassiske brændefyrede ovn, da den både ligner, har samme gode varme, men er mere miljørigtig end den klassiske.

Gaspejsens afrundede vinduer giver et flot udsyn til de dansende flammer fra flere vinkler, og derfor er denne gaspejs også et godt valg, hvis man ønsker at kunne se ind i sin gas brændeovn, mens den brænder og skaber varme. Flammerne kan desuden styres via en app på din smartphone, så du selv kan bestemme størrelsen.

Denne flotte gaspejs har mange indretningsmuligheder, da den kommer i seks forskellige farver, så du kan vælge netop den, der passer allerbedst til din hjem. Selvom en gaspejs er uden skortsten, så skal der stadig udledes nogle gasrester, som du også har mulighed for at vælge. Her kan du nemlig vælge at få en røgafgang på bagsiden eller ovenpå gaspejsen.

RAIS Viva L 100 kan både tilsluttes naturgas, citygas og gasflasker, så alle boligtyper har mulighed for at have en flot og varmende kerne i deres hjem uanset boligtype.


Læs mere om RAIS Viva L 100 her
planika monroe
Den bedste gaspejs indsats

Planika Monroe 900 F

biopejs logo

Prisklasse: 39.499 kr.

Understøtter flaskegas eller naturgas

CO2 sensor

Gas sensor

Fordele:

Sikkert og moderne design
Antirefleksivt glas
Eco Flow-system
Kan tilkobles Smart Home

Ulemper:

Kan ikke tilkobles citygas

Den bedste gaspejs indsats

Planika er en anerkendt producent af pejse, der har til mission at gøre pejsen til noget exceptionelt, brugervenligt og sikkert, og derfor er du også sikker på at få et godt og funktionelt produkt, når du vælger en gaspejs fra Planika.

Planika Monroe 900 F er lavet med en antirefleksiv forsiden, der gør, at flammerne i denne indendørs gaspejs indsats næsten ingen refleksioner har i glasset, som medvirker til, at glasset er mere eller mindre usynligt. På den måde får du effekten af en åben pejs.

Denne gaspejs indats er udstyret med en Campfire Burner, der er en innovativ brænder, som giver ekstra høje flammer. Dette er med til at gøre oplevelsen af pejsen så autentisk som muligt. Flammerne kan ligeledes styres ved hjælp af en fjernbetjening, så du selv kan indstille varme, højde på flammerne og brændetiden. Med pejsens Eco Flow-system har du mulighed for at indstille flammernes intensitet til hele 15 niveauer.

Har du et Smart Home system kan denne gaspejs tilkobles dette, så du kan styre optænding og slukning af pejsen ved hjælp af styringssystemet digitalt.


Læs mere om Planika Monroe her
cosiloft
Den bedste udendørs gaspejs

Cosiloft 100

biopejs logo

Prisklasse: 10.335 kr.

Indendørs og udendørs 

30 mbar gasregulator med slange

Fås i: hvid, moderne look eller sort til den industrielle stil

Fordele:

Flot og funktionelt design
Multifunktionel bordplade
Kan bruges på alle udendørsarealer
Flere farve- og materiale muligheder

Ulemper:

Teak bordpladen tåler ikke at blive dækket til

Den bedste gaspejs indsats

Dette smukke gaspejs, der er udformet som et bålsted i et loungebord, kan passe ind på enhver terrasse. Denne gaspejs uden skorsten eller andre visuelle foranstaltninger er det bedste bud på en udendørs gaspejs, der både er funktionelt, flot og varmer godt på de kølige sommeraftenener, på forårs- eller efterårsdage, hvor man har bevæget sig udenfor.

Cosiloft 100 fås både i et industielt sort look eller i et moderne hvidt udtryk med forskellige borplader, herunder sort, grå og teak bordplade. Med disse tilvalg af farver, bordplader, samt eksta tilbehør som glassider og en dækplade, hvorpå man kan stille ting, herunder eksempelvis mad, vin eller andre ting, man gerne vil nyde ved bordet, når flammerne ikke er tændt.

Netop dette gode tilbehør er med til at gøre denne gaspejs multifunktionelt, så du både kan bruge det i løbet af dagstimerne som et hyggeligt tilflugtssted, når solen skal nydes i haven, eller til måltider, hvor maden kan placeres oven på brændestedet ved hjælp af dækpladen. Når det bliver køligere kan dækpladen så tages af, og der kan tændes op.

Der er lavet et rum tilegnet gasfllasken, som fyres med, når der skal tændes op i denne udendørs gaspejs uden skorsten. På den måde gemmes fyringskilden diskret væk.


Læs mere om Planika Monroe her

Hvad er en gaspejs?

En gaspejs er en type af pejse, der lig traditionelle pejse brænder og har flotte flammer, giver varme og hygge, og alt det, en pejs kan. Dog fyrer man med gas i en gaspejs, som navnet også indikerer, i stedet for brænde.

Det gode ved en gaspejs er, at man både kan fyre på flaskegas, citygas og naturgas, alt efter hvad man ønsker og eller har mulighed for i sin bolig. Desuden betyder gasafbrændingen, at glasset ikke soder til og laver ikke aske, og på den måde kræver en gaspejs langt mindre vedligeholdelse end en klassisk brændeovn eller pejs.

Hvordan indretter man med en gaspejs?

Når det kommer til indretning med gaspejs, så er der mange muligheder. Først og fremmest kommer det naturligvis også an på, hvilken slags spejs, man har med at gøre.

Fritstående gaspejs

Har man med en fritstående pejs at gøre, kan man tage samme forholdsregler, som havde det været en klassisk brændeovn med opfyring med brænde. Her vil der nemlig ikke være tale om en fritstående ovn, som i en gaspejs uden skorsten, men snarere en gas brændeovn, der står ud fra væggen, men stadig har en røgafgang tilkoblet væg eller loft.

Gaspejs indsats

Har man med en gaspejs indsats at gøre, vil det være muligt at få sat gaspejsen mere eller mindre ind i væggen. På den måde kan den både fungere som en åben pejs, uden naturligvis at være åben, men blot fremstå således, eller som et billede eller spejl på væggen.

Med en gaspejs indsats er det nemlig ikke meget af gaspejsens reelle konstruktion, der stikker ud af væggen, men kun det, der er nødvendigt for at gaspejsen kan anvendes indendørs. Derfor kan man roligt bruge en gaspejs indsats i det minimalistiske hjem.

Udendørs gaspejs

Har man med en udendørs gaspejs at gøre, vil der være utallige muligheder. Her kommer det nemlig også an på, hvilken slags udendørs gaspejs, man har valg. Har man eksempelvis valgt ovennævnt Cosiloft 100, kan denne nemt indkorporeres som en del af møblementet på din terrasse og anvendes som bord.

Andre typer af udendørs gaspejse kan bruges som diskrete udsmykning i form af krukkelignende ildsteder m.m. Nogle udendørs gaspejse kan også nemt flyttes, så det kan køres frem og tilbage og placeres netop som man ønsker det.

Hos producenter som Luksus Gaspejs kan du finde mange forskellige gaspejse af forskellig art, herunder udendørs gaspejs, indendørs gaspejse, gaspejse uden skorsten, gaspejse indsatse og meget, meget mere, i simple designs. Derfor kan du gå på opdagelse og se mulighederne for, hvordan man bedst indretter netop den type pejs, du er på udkig efter.

Du kan læse mere om indretning med gaspejse hos Alt For Damerne.

 

Hvad er en fair gaspejs pris?

Det er umiddelbart svært at sige, hvad den rette og mest fair gaspejs pris er, da der er forskel på de forskellige produkter, deres kvalitet og meget mere. Derfor kommer det helt an på, hvad dit budget rækker til. En gaspejs pris vil således være vurderet ud fra, hvad du har råd til at give for den.

Ofte kan man finde nogle af de bedste gaspejse på tilbud til en god pris, og derfor er der også rig mulighed for at få en gaspejs af god kvalitet til en fair pris. Når du skal søge efter gaspejs tilbud er det værd at vide, hvad gaspejs prisen var før tilbuddet, da du nogle gange ikke sparer det helt store.

Læs også:

Find bedste robotstøvsuger her.

Angivelse af kilder og test

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 4.7 / 5. Optælling af stemmer: 3

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

cogclockchevron-downarrow-rightmenu-circlecross-circle