Vores artikler er skrevet på baggrund af research og analyser af anmeldelser og test. Artiklens dato er et udtryk for opdateringsdatoen. Artiklerne inkluderer blandt andet produkter fra partnerskaber.

Elevationsseng bedste i test - Overbliksguide 2022

Produkteksperten
Senest opdateret d.maj 12, 2022
elevationsseng

En god nats søvn er essentiel for mennesket, så hvorfor ikke få det bedste ud af dine søvn omgivelser. Mange studier peger på at søvn har stor sammenhæng til ens livskvalitet, så hvis du døjer med lange nætter, kan det være du skal undersøge om du kan få en bedre nattesøvn ved at skifte til en elevationsseng.

Hvis din søvn kan forbedres, blot ved at skifte til en seng der er mere behagelig som eksempelvis en elevationsseng, kan det gøre underværker for dit humør, veludhvilethed alt-ialt generelt bare livskvalitet. Læs videre og få overblikket over hvilke senge, der har fået bedste i test og hvad du skal være opmærksom på hvis du skal have det bedste i 2022.

Overbliksguide over elevationssenge som har fået bedste i test

En elevationsseng kan for mange være en stor investering som kræver nøje udvælgelse og overvejelse. Hertil har vi lavet en komplet guide, så du er sikker på at det produkt du vælger er bedste i test og du dermed kan lave en velovervejet beslutning med overvejelser som følger med.

Når det gælder elevationssenge er der som ofte sammenhæng mellem pris og kvalitet, så hvis man vil have den bedste af slagsen, kan man godt regne med at skulle af med et større beløb, vi vil nu opliste forskellige produkter som har fået bedste i test, så du kan overveje det valg som er mest oplagt for dig.

Sådan anmelder vi produkter

Hos ProduktEksperten er vi eksperter i at teste produkter for dig. Vi undersøger og researcher nøje specifikke produkter, så du ikke behøver gøre det, og det kan være en stor fordel, når du skal investere i et nyt produkt. 

Vi har for øje at udvælge de bedste produkter, og vi ønsker at gøre det nemt for dig at træffe det rette valg baseret på grundlag af research. Du kan som regel finde produkterne, som vi anbefaler, hos vores partnere, og vores test af produkterne er foretaget af subjektive og kompetente kollegaer. 

Vi vurderer produktet ud fra:

Forhandlerens beskrivelse og omdømme 
Andre tests af produktet 
Forbrugernes anmeldelser 
Produktets specifikke egenskaber
elevationsseng

#1 Ragna Nordlys

Ren luksusseng. Ergonomisk fjerde i højeste kvalitet. Udviklet i samarbejde med førende eksperter.

Læs mere 

Ragna Nordlys

Vores anbefaling
7 komfortniveauer
Okin motor
Robust og god pris
elevationsseng

Se priser på Ragna Nordlys her

robotstøvsuger
9.253 kr. 
Til butik

Det skal du vide, før du køber en Ragna Nordlys

Denne model er helt klart i luksus klassen, uden at være den dyreste af de elevationssenge modeller man kan få på markedet. Udover at denne model har fået bedste i test mange steder, er den produceret af danske håndværkere og udstyret med den stærke og lydsvage motor fra Okin.

Med dens 7 komfortniveauer er der rig mulighed for at få en en god og lang nattesøvn tillige som den har massere af forskellige funktioner. Den findes i forskellige farver, så du er sikret at denne seng altid går i spil med dit soveværesle og din indretning. Såvel som du kan vælge både ben og fasthed af din elevationsseng.

Yrla Fjäll

Denne model som har fået massere af gode anmeldelser af forskellige brugere er især begejstrede for denne billigere model og den komfort man er sikret med. Udovere denne H-splitmadras passer ind i de fleste hjem, er den lavet af det bedste solide fyrretræ som er af vældig robust og god stand. 

Denne elevationsseng klarer sig godt i test hvor der er fokus på at lade kroppen hvile ergonomisk korrekt. Modellen er af dansk håndværk, på den måde er det også et bæredygtigt valg. Denne kan man også få i forskellige farver alt efter hvad man er til. 

 • Ergonomisk  
 • Trygaflastende naturlatex  
 • Billigere elevationsseng 

Prestige Delux Elevation

Hvis man er til en model med flere komfortniveauer som har klaret sig bedste i test til en rimelig pris, er denne model det perfekte valg. Denne elevationsseng er udstyret med en motor fra Linak som tillige med en Okin motor også er produceret i Danmark med støjsvage komponenter og dets pålidelige og holdbare produkter, gør det til en leg at ligge sig i denne drømmeseng. 

Den er smart fordi den har en tilhørende app og trådløs betjening som er utrolig simpel at samle. Yderligere kommer modellen med en ventilerende topmadras såfremt man vælger det, som til dem som sveder meget i sengen, kan gøre underværker for. Hvorfor den også er bedst i test. 

 • Kan styres med app   
 • 11 komfortzoner   
 • Valgfri trenset 

Hvilken størrelse elevationsseng er det bedste for mig? 

Det kan være svært at vælge hvilken størrelse der er bedst til jeres behov. Her har vi lavet en kort størrelsees ovebliksguide, så du kan teste eller overveje, hvilke udsagn der gør sig gældende i jeres tilfælde. Så her oplister vi forskellige fordele og ulemper der er ved hver enkelte størrelse, som vi hos Produkteksperten anbefaler man tager højde for. 

Elevationsseng 80 x 200 

Denne størrelse er perfekt til enkeltmanden som ikke bevæger sig om natten eller som skal være i et lille rum. På den måde kan du sove i en elevationsseng som ikke fylder særlig meget men ikke gå ned på komfort eller nattesøvn. Disse senge henvender sig bedst til mennesker der vejer omkring 75 - 105 kg. Ved de fleste modeller. 

Bedste i test er her “Prestige Ekslusiv Elevation” 

I denne kategori er denne nemlig den bedste i kategorien med denne størrelse. 

Andre bud på en 80 x 200 er “trondheim” modellen som kan købes til en fornuftog pris, uden at gå ned på komfort, støtte eller andre basale behov. 

Elevationsseng 90 x 200 

Er du på udkig efter en lidt større model findes der forskellige gode modeller som er 90x200 til enkeltpersonen som ønsker lidt mere plads at brede sig på. Ligesom den anden, fylder denne model ikke ligeså meget i lejligheden eller rummet, så på den måde kan man få det bedste ud af denne størrelse elevationsseng. 

Den som vinder bedste i test her, er “Signature Delux Elevation” som har mange funktioner og kan købes til bedste pris. Denne kan justeres på mange måder, og har en høj topmadras på hele ti centimeter. Så denne er vældig behagelig og blød at ligge i.

Der findes mange andre forhandlere med denne størrelse seng og alt afhængigt af hvilke krav du har til komfort eller blødhed, kan man finde mange andre eksempler på andre gode bud som kan fremme den optimale søvn oplevelse. 

Elevationsseng 120 x 200 

Skal du have en seng som måler lidt større og som er det man kalder for en halvanden mands seng, er der massere af plads til enkeltpersoner som kan lide at boltre sig på plads om natten. Så hvis du ligger uroligt, kan dette være det bedste valg til dig. 

Yderligere er der god mulighed når det gælder at få denne elevationsseng ind i et lille rum, hvor man gerne vil udnytte pladsen. Denne er testet til både at passe til enkeltpersoner eller parret som ligger tæt op af hinanden, vi foreslår dog at hvis man er et par at man mindst går med en størrelse 140 x 200, da denne størrelse ikke er helt optimal. 

En lidt dyrere produkt, men fuldkommen kvalitetsbevidst er modellen “Prestige eksklusiv elevation"

Denne model yder en helt sublim komfort og med dets memory foam, er du sikret en helt utrolig god nats søvn. På den måde kan du også “gemme” din favorit position, så du hurtigt kan falde i søvn på bedste vis. 

Elevationsseng 140 x 200 

Elevationssenge med størrelsen 140 x 200 er det som også kaldes trekvartsseng og er en billigere “par seng” som jo også fungerer fint til enkelt personer der boltrer sig men som i mange henseende især er en størrelse der er ideel til parret. 

En billig model, som vi også klart kan anbefale er “Venus natural” som har 7 komfortzoner og fåes i forskellige farver, så den passer perfekt til jeres soveværelse. Den har ikke fået nogle beds i test, men er anmeldt af brugere som anbefaler denne elevationsseng, tillige som de alle kan berrette om bedre søvn. 

En sidste anbefaling i denne størreelseskategori er “Nordkap elevation” som er en dansk produceret elevationsseng med dens kraftige motor, har et slidstærkt design som helt sikkert holder i lang tid. Denne er nem at rengøre, på samme tid som den er nem at vedligeholde. 

Det bedste tip vi kan give inden du køber en elevationsseng i denne størrelse er at i eller du afprøvere hvorvidt det bedste for jer er komfortniveau af 5 eller 7 eller test om det skal være et helt andet niveau. 

Elevationsseng 160 x 200 

I denne størrelseskategori er budgettet især det som kan være hoved afgørende i dette valg. For selvom mange modeller gør sig bedste i test indeholder de forskellige modeller forskellige funktioner som især afhænger af de krav man har til sin elevationsseng. 

Prøv en H-split madras som eksempelvis “Atlas wood elevation” denne har en dansk Linak motor som er bedste i test når det gælder gode og holdbare motorer på det danske marked i forhold til elevationssenge. 

“Norhland” har samme gode motor, som forskellige modeller alt efter hvad man er til. Desuden er dette mærke så sikker i deres produkter at der er op til 25 års garanti på de fleste sengetyper, så hvad venter du på? 

Alt afhængigt af hvilken type seng du vil have, er der mange forskellige Skandinaviske elevationssenge mærker som kan klare lige præcis de krav du har som du for eksempel kan tjekke ud på sengefabrikken.

Elevationsseng 180 x 200 

Leder du efter den model som har klaret sig bedste i test i denne størrelse skal du kigge på modeller som “signature delux elevation” som med dets 5 komfortzoner sikrer dig en god nattesøvn.

Der er dog mange andre modeller som kan findes på Bedrenætter, med mange modeller og rig mulighed for forskellige komfotniveauer.

Elevationsseng 180 x 210 

Til sidst er der elevationssengen til den høje eller dem som bare skal have massere af plads i deres sengen på samme måde som det kan være “sværere” at finde et produkt i denne størrelse, fordi der et lidt mindre udbud på denne kategori. Det er dog ikke umuligt. Senge der har klaret sig bedst i test i denne kategori er “Prestige Luksus boxelevation” 

Denne luksus model har op til 11 komfortniveauer, så hvis du investerer i denne model er du sikret det absolut bedste af det bedste indenfor nordisk kvalitet og materiale. 

Du kan dog også gå på udkig i både Nordic dream eller Sengetid som også har de bedste modeller inden for denne størrelseskategori. 

Test: Vælg den bedste elevationsseng til dine behov 

Hvis du skal til at vælge en elevationsseng til dit hjem, kan det være guld værd at gennemtænke behov og teste hvad der fungerer bedst for jer. Med denne slags seng, har i rig mulighed for at få den mest optimale soveposition og bedste nattesøvn, som helt sikkert gør humøret meget bedre. 

For at finde den bedste elevationsseng til jeres behov, kan i læse denne lille “test” hvor forskellige udsagn gør sig gældende og i på den måde, kan overveje hvad der er vigtigst for jer. Som i muligvis ikke har overvejet eller som i bør tale om inden i køber jeres næste elevationsseng.

 • Hvilken madras skal jeg vælge?

Det mest optimale for par er som regel at vælge det man kalder en “splitmadras”, på den måde kan man hver især justere sengen til ens egne behov uden at tage hensyn til ens partner ved siden af, som jo bare justere det som de ønsker det. Her er nemlig både mulighed for at tilrette fasthed men test det selv.

For jo mindre i vejer det samme, kan det være en stor hjælp at vælge den fasthed som passer til hver jeres vægt. I forbindelse med det slipper man også for “revnen” i midten, da der ved at vælge to separate topmadrasser ikke opstår denne irriterende tendens som ikke er det bedste eller optimale for ens søvn. 

 • Budget 

Der er altid forskellige budgetter når det gælder et forskelligartet produkt som elevationssenge tilbyder. Det fede ved dette produkt er at de fleste sengespecialister eller andre butikker med søvnekspertise tilbyder en prøveperiode, så man kan teste hvordan nætterne er blevet bedre med et sådan sengeskifte eller hvis det hænder at det er blevet værre. 

På den måde kan man med en prøveperiode, forsøge at prøve en elevationsseng på bedste vis i egen krop og slippe for at læse forskellige anmeldelser når søvn og sovepositioner faktisk er en meget individuel størrelse. 

 • Sengestørrelse 

Elevationssenge i 2022 kommer nærmest i alle størrelser, så uanset hvilke behov eller hvor meget plads der er i hjemmet, er det muligt at finde lige netop den seng som passer bedst til dit hjem. Her kan vægt og højde især være den store årsag til at vælge til og fra, du kan dog læse meget mere om sengestørrelser overstående i artiklen. 

 • Komfortniveau 

Elevationssenge har ofte et parameter der kaldes komfortniveau, dette er noget som er smart at test i en rigtig butik, så du kan finde det niveau som er det bedste udgangpunkt for dig selv eller din partner. Dette er nemlig en afgørende faktor for udvælgelsesprocessen, dog skal man teste hvad der fungerer bedst for ens egen krop, da vi mennesker jo aldrig er ens. 

Hvorfor teste en elevationsseng? 

Der kan være mange grunde til at vælge en elevationsseng fordi det giver den bedste mulighed for at du selv kan tilpasse sengen til den liggeposition som du har behov for. Tillige er der elevationssenge i alle størrelser og som har vundet forskellige test alt efter hvilke behov i har i hjemmet. 

Hvad er en elevationsseng egentlig? Denne type seng giver mulighed for at mna kan tilpasse sengen ligesom det passer en. Den er nemlig som oftest tredelt i sengebunden så man kan rette til som man føler sig bedst til rette eller teste af i en butik som sælger elevationssenge. Det består af: 

 • Et hovedgærde som kan vippe op og ned (overkrop og nakke)
 • Et midterstykke der som oftes ikke kan justeres
 • En fodende som kan vippe op og ned (benene)

Således kan man justere det bedste i forhold til de enkelte legemsdele, især hvis man har nogle skavanker eller som forebyggelse for skader eller andet. En elevationsseng gør brug af en motor, som man skal være opmærksom på fungerer og er af kvalitet, da dette er den vigtigste del af sengen. 

Hvis motoren er testet som det bedste på markedet, kan du sikre at have glæde af sengen i længere tid. Her er nøgleordet driftsikkerhed og en lydsvag motor som regel de elementer der gør at en elevationsseng får “bedste i test” titler.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 6

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

elevationsseng

Ragna Nordlys - Luksusklassen af senge

Gå til forhandler
Logo