Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Elevationsseng bedste i test - Overbliksguide 2022

En god nats søvn er essentiel for mennesket, så hvorfor ikke få det bedste ud af dine søvn omgivelser. Mange studier peger på at søvn har stor sammenhæng til ens livskvalitet, så hvis du døjer med lange nætter, kan det være du skal undersøge om du kan få en bedre nattesøvn ved at skifte til en elevationsseng.
forsidebillede

 

En god nats søvn er essentiel for mennesket, så hvorfor ikke få det bedste ud af dine søvn omgivelser. Mange studier peger på at søvn har stor sammenhæng til ens livskvalitet, så hvis du døjer med lange nætter, kan det være du skal undersøge om du kan få en bedre nattesøvn ved at skifte til en elevationsseng.

Vores anbefalinger

Ragna 180 side eleveret

Ragna Nordlys

7 komfortniveauer
Okin motor
Reobust og god pris
Yrla jpg

Yrla fjall

Ergonomisk
Trygaflastende naturlatex
Billiger elevationsseng
prestige elevation

Prestige Delux Elevation

Kan styres af app
11 komfortzoner
Valgfri trenset

Læs videre og få overblikket over hvilke senge, der har fået bedste i test og hvad du skal være opmærksom på hvis du skal have det bedste i 2022. 

Overbliksguide over elevationssenge som har fået bedste i test

En elevationsseng kan for mange være en stor investering som kræver nøje udvælgelse og overvejelse. Hertil har vi lavet en komplet guide, så du er sikker på at det produkt du vælger er bedste i test og du dermed kan lave en velovervejet beslutning med overvejelser som følger med. 

I denne artikel

Når det gælder elevationssenge er der som ofte sammenhæng mellem pris og kvalitet, så hvis man vil have den bedste af slagsen, kan man godt regne med at skulle af med et større beløb, vi vil nu opliste forskellige produkter som har fået bedste i test, så du kan overveje det valg som er mest oplagt for dig.

Elevationsseng bedste i test overblik 2022

Ragna 180 side eleveret
Den bedste samlet set

Ragna Nordlys

astrid alv logo

Prisklasse: 16.995 kr.

Produceret af danske håndværkere

Farve:  Lys grå

Gavl: uden

Fordele:

7 komfortniveauer
Okin motor
Robust og god pris

Detaljer:

25 garanti på fjerde og rammebrud
Former sig efter din krop
astrid alv logo
4,7 stjerner på Trustpilot
Gratis fragt ved køb over 399 kr.
God service

Det skal du vide, før du køber Ragna Nordlys

Denne model er helt klart i luksus klassen, uden at være den dyreste af de elevationssenge modeller man kan få på markedet. Udover at denne model har fået bedste i test mange steder, er den produceret af danske håndværkere og udstyret med den stærke og lydsvage motor fra Okin. 

Med dens 7 komfortniveauer er der rig mulighed for at få en en god og lang nattesøvn tillige som den har massere af forskellige funktioner. Den findes i forskellige farver, så du er sikret at denne seng altid går i spil med dit soveværesle og din indretning. Såvel som du kan vælge både ben og fasthed af din elevationsseng.


Læs mere om produktet her
Yrla jpg
Den bedste pris

Yrla Fjäll

Nordic dream logo

Prisklasse: 11.995,00 kr.

Udstyret med stærke elevationsmotorer

Bygget i solidt svenske fyrretræ

Lader kroppen hvile ergonomisk korrekt

Fordele:

Ergonomisk
Trygaflastende naturlatex
Billigere elevationsseng

Detaljer:

15 år på fjedre og rammebrud
5 komfortzoner
astrid alv logo
Gode anmeldelser 
God service

Det skal du vide, før du køber en Yrla Fjäll

Denne model som har fået massere af gode anmeldelser af forskellige brugere er især begejstrede for denne billigere model og den komfort man er sikret med. Udovere denne H-splitmadras passer ind i de fleste hjem, er den lavet af det bedste solide fyrretræ som er af vældig robust og god stand. 

Denne elevationsseng klarer sig godt i test hvor der er fokus på at lade kroppen hvile ergonomisk korrekt. Modellen er af dansk håndværk, på den måde er det også et bæredygtigt valg. Denne kan man også få i forskellige farver alt efter hvad man er til.


Læs mere om produktet her
prestige elevation

Prestige Delux Elevation

sengetid logo

Prisklasse: 36.995 kr.

Dansk design og håndværk

Totalhøjde med 19 cm ben: 68 cm

25 års garanti

Fordele:

Op til 11 komfortzoner
Valgfri egetræsben eller metalben

Detaljer:

3D bamboo stof
Farve: Lysegrå, Mørkegrå, Sort, Blå, Sand
sengetid logo
Gode anmeldelser 
God service

Det skal du vide, før du køber en Prestige Delux Elevation

Hvis man er til en model med flere komfortniveauer som har klaret sig bedste i test til en rimelig pris, er denne model det perfekte valg.

Denne elevationsseng er udstyret med en motor fra Linak som tillige med en Okin motor også er produceret i Danmark med støjsvage komponenter og dets pålidelige og holdbare produkter, gør det til en leg at ligge sig i denne drømmeseng. 

Den er smart fordi den har en tilhørende app og trådløs betjening som er utrolig simpel at samle. Yderligere kommer modellen med en ventilerende topmadras såfremt man vælger det, som til dem som sveder meget i sengen, kan gøre underværker for. Hvorfor den også er bedst i test. 


Læs mere om produktet her

Norhland Signatur Elevationsseng

Drømmer du om en elevationsseng i et eksklusivt nordisk design, bygget af håndværkere i lækre kvalitetsmaterialer? Så er Norhland Signatur Elevation et rigtigt godt bud. En model der både er designet og produceret i Danmark efter gode forhold, der i den grad roses blandt forbrugere og i forskellige tests. 

Med denne elevationsseng kommer du med sikkerhed til at sove som en drøm. Madrassen har lækre pocketfjedre, der er inddelt i hele fem komfortzoner. Disse komfortzoner har forskellige fasthed, hvilket betyder, at den støtter din krop, hvor den har behov. Du er således sikret optimal komfort, når du lukker øjnene og svinder ind i drømmeland. 

Når du køber den bedste elevationsseng til dine behov er det vigtigt, at du er opmærksom på fastheden af madrassen. Her spiller din krop og vægt en vigtig rolle i relation til at vælge den rette fasthed. Det bedste er nemlig at gå efter en fasthed, der passer til din vægt. Det anbefales derfor, at jo tungere du er, desto fastere skal din madras være.

Fordele 

 • Dansk design og produktion
 • Elevationsseng med fem komfortzoner 
 • Kommer i flere farver 
 • God til prisen 

Ulemper

 • Elevationsseng i den dyrere prisklasse 

Bedworld Bruxelles elevationsseng

Endnu et dansk bud på den bedste elevationsseng. Denne gang fra det danske brand Bedworld. Denne model er Bedworlds billigste, men det betyder bestemt ikke at de har slækket på kvaliteten. Tværtimod. Den er nemlig bygget i de lækreste kvalitetsmaterialer og økotex certificeret tekstiler. 

Bedworld Bruxelles elevationsseng er desuden udviklet på baggrund af den nyeste viden indenfor god sovekomfort, og vigtigheden i at skabe en godt og sundt indeklima, imens du sover. Det ses bl.a. ved at modellens madras består af 5 komfortzoner og pocketfjedre. Du er således sikret ultimativ komfort og god støtte for hele kroppen, når du inviterer søvnen velkommen. 

Foruden de behagelige komfortzoner er modellen bygget på et fundament af en en 11 cm. elevationsramme. Sammen med en yderst effektiv motor, der virker upåklageligt, får du altså fuld valuta for dine penge, når du vælger at investere i den bedset elevationsseng fra Bedworld. 

Fordele

 • God til prisen
 • Fem komfortzoner
 • Dansk design 
 • Økotex certifoceret tekstiler

Ulemper

 • Elevationseng lavere end gennemsnittet

Dunlopillo Pure Boksmadras til elevationsseng

Det danske brand Dunlopillo, der siden 1932 har gjort nattesøvnen lidt bedre for personer verden over, nævnes i flere bedst i test. Det danske brand er da også, nærmest, verdensberømt for deres produkter, herunder elevationssenge, som i flere forskellige tests stemples som nogle af de bedste på markedet, hvis du går op i kvalitet, godt design og en lokal produktion.

Dunlopillo Pure boksmadras, der kan bruges som elevationsseng, er ingen undtagelse. Her får du nemlig kvalitet for dine penge. Det får du, i modsætning til mange andre modeller på markedet, dog også lov til at betale for. Prisen på denne boksmadras er nemlig relativt høj, hvis du sammenligner med konkurrenterne. 

Modellen har flere anvendelsesmuligheder. Først og fremmest måler den 90 x 200 meter. Det betyder altså, at du skal anskaffe dig to madrasser, hvis du ønsker en dobbeltseng. Dernæst kan du bruge den berømmede boksmadras på et fundament efter eget valg. Er du på udkig efter den bedste elevationsseng, så er det naturligvis det bedste valg at gå efter et fundament med mulighed for elevation. 

Hvis du ikke ønsker at madrassens skal bruges som elevationsseng, kan den også bruges som fundament i en kontinentalseng. Uanset dit valg er du sikret komfort i højeste og bedste klasse. I madrassen får du for eksempel hele syv komfortzoner, der yder trykaflastining, hvor du ligger. Med andre ord får du har kvalitet ud over det sædvanlige, men du får også lov til at betale for det.

Fordele:

 • Elevationsseng i høj kvalitet
 • Syv komforzoner
 • Allergivenlige materialer

Ulemper

 • Ben og sengegavl skal tilkøbes denne elevationsseng

Derfor er en god nats søvn afgørende for dig

Har du nogensinde tænkt over hvor meget tid, du bruger i din seng? Nej vel? Så kan vi fortælle dig, at du rundt regnet bruger omkring en tredjedel af dit liv på langs i sengen. Det er rigtig mange timer, hver dag, hver måned og hvert år i din elevationsseng, kontinentalseng, boxmadras eller lignende. 

Derfor giver det også sig selv, at der naturligvis skal være styr på komforten, når du skal sove. For med så mange brugte timer på langs, er det vigtigt at kroppen får den rette støtte, når du svinder ind i drømmeland, og det gælder uanset om du sover i en kontinentalseng eller en elevationsseng. 

Komforten i eksempelvis en elevationsseng, er én ting, men der er naturligvis flere ting, der spiller ind i forhold til din søvn. Og din søvn er vigtig, måske også vigtigere end du lige går og tror. For for lidt søvn eller dårlig søvn kan nemlig have en yderst dårlig effekt på din livskvalitet, og forringe både koncentrationsevne, reaktionsevne og dit humør. 

Undersøgelser viser, at der kun skal to nætter med dårlig søvn til før, at det kan ses og mærkes på dine evner til at reagere hurtigt i situationer, hvor det kan være vigtigt, at du er på dupperne. Eksempelvis i forbindelse med kørsel. 

Hvad er formålet med søvn?

Når du ligger dig tilrette og lukker øjnene i din bedste elevationsseng, boksmadras eller lignende er der flere process der går i gang. Flere tests, undersøgelser og teorier bygger på, at søvnen er af afgørende betydning for vores liv og velfærd, og f.eks. for dannelsen af hormoner. 

Når søvnen er indtruffet og du ligger i dyb søvn i din elevationsseng forbedres dit immunforsvar og styrkes din hukommelse og kreativitet også, og kan blandt andet være med til at forebygge stress, angst og depression. Interessant er det også, at tests viser, at søvn er ligeså vigtigt for at vi trives og har en velfungerende hverdag, som sund kost og motion er.

Sådan skaber du de bedste vilkår for en god søvn

Drømmer du om at skabe de bedste vilkår for din søvn? Så er der et par ting og gode råd, som du med fordel kan tage til dig. De kan nemlig skabe underværker for dig, der måske somme tider oplever at søvnen kan være dårlig, uafbrudt eller måske endda forringer din livskvalitet. Og vi kan allerede nu røbe, at det handler om meget mere end blot den bedste komfort fra eksempelvis en elevationsseng. 

Få nok søvn - hver nat 

Undersøgelser viser, at vi i gennemsnit skal have 7-8 timers søvn hver nat, for at få de ultimativt bedste betingelser for en god nattesøv. Det kan godt være, at der kommer en god film i fjernsynet, men den kan nok også finde andre steder. Sørg derfor for at afsætte tiden, så du får den søvn, du har behov for - hver nat. 

Et godt sovemiljø er guld værd

Vi har været inde på det før, men nævner det gerne igen. En god komfort er altafgørende for din søvn. Uanset om du vælger den bedste elevationsseng, boxmadras, sovesofa til dig, er det helt afgørende at din madras er god og du ligger godt. Desuden er det vigtigt, at du ligger i et mørkt, stille rum. Hjælp gerne din søvn på vej med ørepropper eller en søvnmaske, hvis du har problemer med at falde hen.  

Læg telefonen væk en time før du skal sove

Vi er vist alle enige: Instagram er god tidsfordriv, og der lå da også et par beskeder i Messenger, der stadig manglede at få svar. Ja det handler om at udnytte sin dyrebare tid om aftenen til fulde. Men sidder du med din telefon til det sekund, du skal sove, så kan det have negative konsekvenser for din søvn. Læg den derfor gerne væk op til en time før, du skal sove i din elevationsseng, boksmadras eller lignende. 

Døgnrytmen er vigtig

Kontinuitet kan have en yderst positiv effekt på din søvn. Sørg for, indenfor rimelighedens grænser, at stå op og gå i seng på faste tidspunkter. Svinger din døgnrytme meget, kan det nemlig være svært at komme ud af fjerene, når vækkeuret pludselig ringer tidligt. 

Motion er godt - også for din søvn

Undersøgelser har vist at søvn og motion er tæt forbundet. Får du pulsen op hver dag, så er der også gode chancer for, at du sover bedre om natten. 

Hverken sulten eller overmæt

Sådan skal du helst have det i forhold til din kost. Har du et stabil blodsukker inden du skal sove, så er du også bedste stillet i forhold til at så en rolig og uforstyrret søvn.  

Læg bekymringer undenfor soveværelset

Du har garanteret prøvet af vågne midt om natten, og ikke kunne falde hen igen grundet tankemylder. Sørg for, at få styr på dine bekymringer, inden du lægger dig tilrette i din elevationsseng. Det kan nogle gange hjælpe at skrive din bekymringer ned eller at meditere inden sovetid. 

Søvn er skønt

Så er det sagt! Selvom det kan være svært at løsrive sig fra den gode film, så prøv at gøre søvnen til en nydelse. Noget du ser frem til, og som næsten kan være som forkælelse for dig. For søvn er noget, der skal nydes. Noget der skal vedligeholdes og kæres omkring. Din søvn er nemlig ikke noget, der bare skal overstås - for det er af helt afgørende betydning for dig. 

Få den bedste nattesøvn i din elevationsseng

Har du allerede investeret i en elevationsseng? Så har du også god mulighed for at skabe de bedste og mest komfortable rammer for din søvn. Fordi du kan tilpasse, løfte og sænke højden på din elevationsseng undgår du nogle af de gener, der kan være forbundet med en normal model uden elevation.

Er du typen, der gerne nyder en kop kaffe i sengen søndag morgen? Så får du bare den bedste oplevelse med en elevationsseng, hvor du kan hæve din overkrop. Samtidig er det også langt lettere at komme ud af fjerene om morgenen, fordi du kan indstille den, så den passer til din højde.

Den bedste elevationsseng kan derfor også være ideel for dig, der har rygproblemer eller lider af gigt, fordi du kan tilpasse sengen, så den passer lige præcis til dine behov.

Hvilken størrelse elevationsseng er det bedste for mig? 

Det kan være svært at vælge hvilken størrelse der er bedst til jeres behov. Her har vi lavet en kort størrelsees ovebliksguide, så du kan teste eller overveje, hvilke udsagn der gør sig gældende i jeres tilfælde. Så her oplister vi forskellige fordele og ulemper der er ved hver enkelte størrelse, som vi hos Produkteksperten anbefaler man tager højde for. 

Elevationsseng 80 x 200 

Denne størrelse er perfekt til enkeltmanden som ikke bevæger sig om natten eller som skal være i et lille rum. På den måde kan du sove i en elevationsseng som ikke fylder særlig meget men ikke gå ned på komfort eller nattesøvn. Disse senge henvender sig bedst til mennesker der vejer omkring 75 - 105 kg. Ved de fleste modeller. 

Bedste i test er her “Prestige Ekslusiv Elevation” 

https://sengetid.dk/prestige-eksklusiv-elevation-80x200-cm?pa-partnerid=17146&pacid=627cb73a19f398.01559895& 

I denne kategori er denne nemlig den bedste i kategorien med denne størrelse. 

Andre bud på en 80 x 200 er “trondheim” modellen som kan købes til en fornuftog pris, uden at gå ned på komfort, støtte eller andre basale behov. 

https://www.sengefabrikken.dk/collections/elevationssenge/products/trondheim-elevation-pocket-5-komfortzoner-80x200-cm?pa-partnerid=17146&pacid=627cb7ee6a8781.09584215& 

Elevationsseng 90 x 200 

Er du på udkig efter en lidt større model findes der forskellige gode modeller som er 90x200 til enkeltpersonen som ønsker lidt mere plads at brede sig på. Ligesom den anden, fylder denne model ikke ligeså meget i lejligheden eller rummet, så på den måde kan man få det bedste ud af denne størrelse elevationsseng. 

Den som vinder bedste i test her, er “Signature Delux Elevation” som har mange funktioner og kan købes til bedste pris. Denne kan justeres på mange måder, og har en høj topmadras på hele ti centimeter. Så denne er vældig behagelig og blød at ligge i. 

https://sengetid.dk/signatur-delux-elevation-90x200-cm?pa-partnerid=17146&pacid=627cb8da9f54e8.24956836&utm_source=partnerads&  

Der findes mange andre forhandlere med denne størrelse seng og alt afhængigt af hvilke krav du har til komfort eller blødhed, kan man finde mange andre eksempler på andre gode bud som kan fremme den optimale søvn oplevelse. 

Elevationsseng 120 x 200 

Skal du have en seng som måler lidt større og som er det man kalder for en halvanden mands seng, er der massere af plads til enkeltpersoner som kan lide at boltre sig på plads om natten. Så hvis du ligger uroligt, kan dette være det bedste valg til dig. 

Yderligere er der god mulighed når det gælder at få denne elevationsseng ind i et lille rum, hvor man gerne vil udnytte pladsen. Denne er testet til både at passe til enkeltpersoner eller parret som ligger tæt op af hinanden, vi foreslår dog at hvis man er et par at man mindst går med en størrelse 140 x 200, da denne størrelse ikke er helt optimal. 

En lidt dyrere produkt, men fuldkommen kvalitetsbevidst er modellen “Prestige eksklusiv elevation” https://sengetid.dk/prestige-eksklusiv-elevation-120x200-cm?pa-partnerid=17146&pacid=627cbb325161c0.84521099&

Denne model yder en helt sublim komfort og med dets memory foam, er du sikret en helt utrolig god nats søvn. På den måde kan du også “gemme” din favorit position, så du hurtigt kan falde i søvn på bedste vis. 

Elevationsseng 140 x 200 

Elevationssenge med størrelsen 140 x 200 er det som også kaldes trekvartsseng og er en billigere “par seng” som jo også fungerer fint til enkelt personer der boltrer sig men som i mange henseende især er en størrelse der er ideel til parret. 

En billig model, som vi også klart kan anbefale er “Venus natural” som har 7 komfortzoner og fåes i forskellige farver, så den passer perfekt til jeres soveværelse. Den har ikke fået nogle beds i test, men er anmeldt af brugere som anbefaler denne elevationsseng, tillige som de alle kan berrette om bedre søvn. 

https://www.bedrenaetter.dk/senge/elevationsseng/elevationsseng-140x200.html?network=partnerads&paid=17146&pacid=627cbbe62dd857.94075431&

En sidste anbefaling i denne størreelseskategori er “Nordkap elevation” som er en dansk produceret elevationsseng med dens kraftige motor, har et slidstærkt design som helt sikkert holder i lang tid. Denne er nem at rengøre, på samme tid som den er nem at vedligeholde. 

https://www.sengefabrikken.dk/collections/elevationssenge/products/nordkap-elevation-pocket-5-komfortzoner-140x200-cm 

Det bedste tip vi kan give inden du køber en elevationsseng i denne størrelse er at i eller du afprøvere hvorvidt det bedste for jer er komfortniveau af 5 eller 7 eller test om det skal være et helt andet niveau. 

Elevationsseng 160 x 200 

I denne størrelseskategori er budgettet især det som kan være hoved afgørende i dette valg. For selvom mange modeller gør sig bedste i test indeholder de forskellige modeller forskellige funktioner som især afhænger af de krav man har til sin elevationsseng. 

Prøv en H-split madras som eksempelvis “Atlas wood elevation” denne har en dansk Linak motor som er bedste i test når det gælder gode og holdbare motorer på det danske marked i forhold til elevationssenge. 

https://www.bedrenaetter.dk/atlas-wood-elevation-160x200-antracit.html?network=partnerads&paid=17146&pacid=627cc03bd6ca92.15178126& 

“Norhland” har samme gode motor, som forskellige modeller alt efter hvad man er til. Desuden er dette mærke så sikker i deres produkter at der er op til 25 års garanti på de fleste sengetyper, så hvad venter du på? 

https://sengetid.dk/senge/elevationsseng-160x200 

Alt afhængigt af hvilken type seng du vil have, er der mange forskellige Skandinaviske elevationssenge mærker som kan klare lige præcis de krav du har som du for eksempel kan tjekke ud på sengefabrikken. https://www.sengefabrikken.dk/collections/elevationssenge/160x200?pa-partnerid=17146&pacid=627cc1d8c010d8.89699663&utm_source=partner-ads& 

Elevationsseng 180 x 200 

Leder du efter den model som har klaret sig bedste i test i denne størrelse skal du kigge på modeller som “signature delux elevation” som med dets 5 komfortzoner sikrer dig en god nattesøvn. https://sengetid.dk/signatur-delux-elevation-180x200-cm?pa-partnerid=17146&pacid=627cc2bce92963.61937152& 

Der er dog mange andre modeller som kan findes på Bedrenætter, med mange modeller og rig mulighed for forskellige komfotniveauer.  https://www.bedrenaetter.dk/senge/elevationsseng/elevationsseng-180x200.html?network=partnerads&paid=17146&pacid=627cc3620642e9.68897491& 

Elevationsseng 180 x 210 

Til sidst er der elevationssengen til den høje eller dem som bare skal have massere af plads i deres sengen på samme måde som det kan være “sværere” at finde et produkt i denne størrelse, fordi der et lidt mindre udbud på denne kategori. Det er dog ikke umuligt. Senge der har klaret sig bedst i test i denne kategori er “Prestige Luksus boxelevation” 

https://sengetid.dk/prestige-luksus-elevation-2d-180x210-cm?pa-partnerid=17146&pacid=627cc4465a5d58.22638069& 

Denne luksus model har op til 11 komfortniveauer, så hvis du investerer i denne model er du sikret det absolut bedste af det bedste indenfor nordisk kvalitet og materiale. 

Du kan dog også gå på udkig i både Nordic dream eller Sengetid som også har de bedste modeller inden for denne størrelseskategori. 

https://sengetid.dk/prestige-luksus-elevation-2d-180x210-cm?pa-partnerid=17146&pacid=627cc4465a5d58.22638069& (evt en knap)

https://nordicdream.dk/elevationssenge/elevationsseng/180x210/?paid=17146&pacid=627cc4bccdddf8.56347903& (evt en knap)

Test: Vælg den bedste elevationsseng til dine behov 

Hvis du skal til at vælge en elevationsseng til dit hjem, kan det være guld værd at gennemtænke behov og teste hvad der fungerer bedst for jer. Med denne slags seng, har i rig mulighed for at få den mest optimale soveposition og bedste nattesøvn, som helt sikkert gør humøret meget bedre. 

For at finde den bedste elevationsseng til jeres behov, kan i læse denne lille “test” hvor forskellige udsagn gør sig gældende og i på den måde, kan overveje hvad der er vigtigst for jer. Som i muligvis ikke har overvejet eller som i bør tale om inden i køber jeres næste elevationsseng.

 • Hvilken madras skal jeg vælge?

Det mest optimale for par er som regel at vælge det man kalder en “splitmadras”, på den måde kan man hver især justere sengen til ens egne behov uden at tage hensyn til ens partner ved siden af, som jo bare justere det som de ønsker det. Her er nemlig både mulighed for at tilrette fasthed men test det selv.

For jo mindre i vejer det samme, kan det være en stor hjælp at vælge den fasthed som passer til hver jeres vægt. I forbindelse med det slipper man også for “revnen” i midten, da der ved at vælge to separate topmadrasser ikke opstår denne irriterende tendens som ikke er det bedste eller optimale for ens søvn. 

 • Budget 

Der er altid forskellige budgetter når det gælder et forskelligartet produkt som elevationssenge tilbyder. Det fede ved dette produkt er at de fleste sengespecialister eller andre butikker med søvnekspertise tilbyder en prøveperiode, så man kan teste hvordan nætterne er blevet bedre med et sådan sengeskifte eller hvis det hænder at det er blevet værre. 

På den måde kan man med en prøveperiode, forsøge at prøve en elevationsseng på bedste vis i egen krop og slippe for at læse forskellige anmeldelser når søvn og sovepositioner faktisk er en meget individuel størrelse. 

 • Sengestørrelse 

Elevationssenge i 2022 kommer nærmest i alle størrelser, så uanset hvilke behov eller hvor meget plads der er i hjemmet, er det muligt at finde lige netop den seng som passer bedst til dit hjem. Her kan vægt og højde især være den store årsag til at vælge til og fra, du kan dog læse meget mere om sengestørrelser overstående i artiklen. 

 • Komfortniveau 

Elevationssenge har ofte et parameter der kaldes komfortniveau, dette er noget som er smart at test i en rigtig butik, så du kan finde det niveau som er det bedste udgangpunkt for dig selv eller din partner. Dette er nemlig en afgørende faktor for udvælgelsesprocessen, dog skal man teste hvad der fungerer bedst for ens egen krop, da vi mennesker jo aldrig er ens. 

Hvorfor teste en elevationsseng? 

Der kan være mange grunde til at vælge en elevationsseng fordi det giver den bedste mulighed for at du selv kan tilpasse sengen til den liggeposition som du har behov for. Tillige er der elevationssenge i alle størrelser og som har vundet forskellige test alt efter hvilke behov i har i hjemmet. 

Hvad er en elevationsseng egentlig? Denne type seng giver mulighed for at mna kan tilpasse sengen ligesom det passer en. Den er nemlig som oftest tredelt i sengebunden så man kan rette til som man føler sig bedst til rette eller teste af i en butik som sælger elevationssenge. Det består af: 

 • Et hovedgærde som kan vippe op og ned (overkrop og nakke)
 • Et midterstykke der som oftes ikke kan justeres
 • En fodende som kan vippe op og ned (benene)

Således kan man justere det bedste i forhold til de enkelte legemsdele, især hvis man har nogle skavanker eller som forebyggelse for skader eller andet. En elevationsseng gør brug af en motor, som man skal være opmærksom på fungerer og er af kvalitet, da dette er den vigtigste del af sengen. 

Hvis motoren er testet som det bedste på markedet, kan du sikre at have glæde af sengen i længere tid. Her er nøgleordet driftsikkerhed og en lydsvag motor som regel de elementer der gør at en elevationsseng får “bedste i test” titler. 

Læs også om:

Her os Produkteksperten har vi skrevet et væld af guides og artikler, som du med fordel kan læse, hvis du vil vide mere om en specifik vare, eller ønsker at blive klogere på forskellige områder.

Dette kunne eksempelvis være om leasing af Mercedes biler.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 2

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

cogclockarrow-rightmenu-circlecross-circle