Cannondale Tesoro NEO X2 Herre 2020
En stabil herre elcykel med en driftsikker motor. Det er hvad du får i den smarte testvinder og måske den bedste elcykel ved navn Cannondale Tesoro NEO X2 Herre 2020. Denne herre elcykel er udstyret med hele 10 gear og et stort 500Wh-batteri, der medvirker, at denne model er blandt de bedste elcykler på markedet, hvis du går op i, hvor langt du kan cykle pr. opladning.
Denne model har nemlig en rækkevidde på op til 130 km og den effektive centermotor medvirker til en behagelig og glidende køreoplevelse, selv på stejle opstigninger.
Stellet er lækkert, designet i aluminium og har en vægt på 25 kilo, og klarer både de lette asfaltveje, men også de noget mere udfordrende skovstier. Det skyldes blandt andet, at denne herre elcykel er bygget med udgangspunkt i en MTB - og dens design trækker derfor mange paralleller til den hurtiggående model, der gør sig godt i kuperet terræn.
Fordele
- Lækkert design
- MTB-inspireret
- God i alt slags terræn
- Lang rækkevidde
- 10 gear
Ulemper
Urbanglide Elcykel M1
Med en rækkevidde på 60-80 km. og en pris, der er til at komme i nærheden af, lægger denne Urbanglide elcykel M1 sig godt oppe i feltet og som titlen som den bedste elcykel på markedet.
Urbanglide elcykel M1 er udstyret med et aftageligt batteri og kan køre op til 25 km/t. Med andre ord kan du hurtigt komme langt på den smarte elcykel, der er lavet i et lækkert letvægtsmateriale. På dyrere modeller end denne ses det ofte, at de har en baghjulstrukket motor, men dette er tilfældet hos Urbanglide M1. Det sikrer en enorm god og sikker køreoplevelse, og et godt tempo, når du kører rundt i byen.
Let i vægt
Urbanglide M1 er blandt, måske, den bedste elcykel på markedet, hvis du går efter vægt. Denne model vejer nemlig kun 18 kg. med batteri og 14 kg. Uden batteri - og er derfor en af de letteste af slagsen på markedet, og også en testvinder indenfor dette område.
Det er ikke kun smart, hvis du bor i lejlighed og din elcykel eksempelvis skal transporteres ned i en cykelkælder eller op i en lejlighed, men også hvis du har langt på arbejde og foretrækker at kombinere cykelturen med en tur i toget.
Fordele
- Letvægtmodel
- Godkendt i Danmark
- Lækkert design
Ulemper
Sådan vælger du den bedste elcykel
Er du blevet lun på idéen om at få en hjælpende hånd på cykelstien og evig modvind? Så er der et par ting du bør overveje og have in mente, inden du investerer. Nedenfor vil vi gennemgå en række af de parametre, som du bør tage højde for.
Hvad der er det rigtige for dig, er ikke nødvendigvis det rigtige for en anden. Derfor er det vigtigt, at du altid har dine egne behov in mente, når du skal investere i den bedste elcykel til dig selv. Hvor meget og hvor ofte skal du eksempelvis anvender din elcykel, er design og vægt vigtigt for dig - og hvad med motoren, hvad skal den kunne?
Nedenfor guider vi dig i, hvad du bør være opmærksom på, når du investere i en af ovenstående testvindere.
Type: Første ting, du bør afklare, er hvorvidt du har brug for en herre- eller en dame elcykel. Der findes mange gode modeller på markedet for både herrer og damer, og foretrækker du, at det skal være let og hurtigt at stige på, så er det måske en damemodel, der er den rette.
Materiale: Det spiller en væsentlig rolle, hvad din elcykel er lavet af. Eksempelvis er aluminium at foretrække, hvis du gerne vil have en letvægtsmodel.
Vægt: Materiale og vægt går hånd i hånd. For foretrækker du, at din elcykel på bedste vis skal kunne transporteres rundt - også når du ikke sidder på den, så kan det være en fordel at gå efter en elcykel, der er lavet i et letvægtsmateriale som aluminium. Modeller i dette materiale ses ofte som værende testvinder i flere bedst i test.
Motor: Centermorto eller frontmotor? Ja - det skal ikke være helt nemt. For når du investerer, skal du tage højde for, hvilken motor, der passer til dine behov. Frontmotoren er til dig, der ønsker ekstra meget hjælp fra mortoren, imens centermotoren er til dig, der ønsker god komfort. Prøv dig frem og find den motor, der passer bedst til dig i din bedste elcykel.
Rækkevidde: Man kan ikke sige motor uden også at berøre batteriet. For de to ting hænger unægteligt sammen. Du bør nemlig overveje, hvor langt du har behov for at cykle på én opladning. Har du langt på arbejde - og dermed også hjem? Så gå efter en model med et batteri, der kan køre langt på én opladning, så du undgår at batteriet pludselig slipper op.
Sikkerhed: Det er ingen hemmelighed, at du kommer op i en noget anden hastighed, når du hopper op på en eldrevet to-hjulet. Derfor er det også helt essentielt at sikkerheden er den bedste. Gå efter en af de anerkendte mærker, der har belæg for det, de siger - og tjek også gerne selv at både bremser, dæk og motor er godkendt.
Kan du ikke selv finde frem til alle disse svar, så kan det være en rigtig god idé at gøre sit researcharbejde ordentlig. Læs anmeldelser og bedst i test som denne, undersøg hvad eksperterne siger og tag et kig på forbrugeranmeldelser. Alle råd og erfaringer fra andre kan have afgørende betydning, når du skal finde den bedste elcykel, der passer til dig og dine behov.
Efter køb af elcykel: Det skal du være opmærksom på
Har du købt den bedste dame- eller herre elcykel til dig, kan det formentlig ikke gå hurtigt nok, bogstavelig talt, at komme ud og køre på den på cykelstierne. Der er dog et par ting, der er vigtige at være opmærksom på, inden du sætter fødderne i pedalerne på din testvinder af en elcykel.
Ifølge Rådet for sikker trafik er der nemlig flere regler, der skal overholdes. Læs med nedenfor og få det fulde overblik.
Du kender måske allerede reglerne: Når du færdes på en elcykel på de danske cykelstier er det nemlig de samme færdselsregler der gælder, som befandt du dig på en almindelig to-hjulet uden el, og dem skal du naturligvis kende til, inden du sætter dig op og træder i pedalerne.
Så mange motorer må modellen have: Ifølge dansk lovgivning, må din model være udstyret med én motor.
Hvornår må motoren virke: Ifølge Sikker Trafik må en elcykel kun virke, når der trædes i pedalerne.
Hvor hurtigt må du køre: Der er flere gældende regler for, hvor hurtigt du må køre på en eldrevet cykel. Det afhænger nemlig af, om du cykler på en almindelig model, der er godkendt til en hastighed på max 25 km/t eller en Speed model, der kan og må opnå en fart på 45 km/t.
Udstyret skal være i orden: Ligesom tilfældet er ved færdselsloven skal du overholde de samme regler for udstyr, som der gælder for almindelige to-hjulede uden el. Det betyder at du skal have lys, reflekser, bremser og andre lovpligtigt udstyr, når du bevæger dig på de eldrevne.
Så hurtigt kan du komme frem nu
Som beskrevet ovenfor må man ifølge dansk lovgivning køre op til 25 km/t på de danske cykelstier. En ny variant, en såkaldt Speed pedelecs har dog set dagens lys og ramt de danske cykelstier med fuld fart.
Disse modeller har tidligere været forbudt grundet deres høje fart, men er nu tilladt til at køre op til 45 km/t. Det betyder også, at denne elcykel er i høj hastighed - også når du ikke træder på pedalerne, modsat en almindelig elcykel, der kun assisteres af motoren, når du træder på pedalerne.
Alle har lov til at køre på de såkaldte Speed pedelecs. Du behøver nemlig hverken et kørekort eller anden form for legitimation for at sætte dig og på det hurtigkørende køretøj. Ifølge lovgivningen skal du dog være fyldt 15 år for at bevæge dig rundt på cykelstierne, ligesom at du skal være iført cykelhjelm, da du kommer op på en høj hastighed.
Angivelse af kilder og tests:
Tænk. (06/27/2021). Elcykler med centermotor. Tænk. Fundet [05/13/2022]. På [https://taenk.dk/test/elcykler].
Bell, Duncan. (05/01/2022). Best electric bike 2022 to ride with ease and flatten hills. T3. Fundet [05/13/2022]. På [https://www.t3.com/features/best-electric-bike].
Prospero, Mike. (06/02/2022). The best electric bikes of 2022. Toms Guide. Fundet [05/23/2022]. På [https://www.tomsguide.com/uk/best-picks/best-electric-bikes]
So, Adreienne. (03/19/2022). The 12 Best Electric Bikes for Every Kind of Ride. Wired. Fundet [05/23/2022]. På [https://www.wired.com/gallery/best-electric-bikes/]