Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Elcykel test 2022 - Find de bedste elcykler til prisen

Har du brug for en hjælpende hånd på cykelstien? Så er en elcykel måske lige det, du mangler. Nedenfor kan du finde en oversigt over de bedste elcykler til damer og herrer.
Af 
Peter Rasmussen. 
Opdateret d.maj 23, 2022
bedste elcykel i test

Er du på udkig efter den bedste elcykel på markedet? Så er du landet det helt rette sted. I denne artikel, guider vi dig, med udgangspunkt i både forbrugertests og eksperternes kommentarer, til de bedste elcykler med el og motor. Læs med og bliv klogere inden du investerer i din nye bedste ven til cykelstien.

Metodologi

Vi tester personligt alle produkter i vores anmeldelser og vejledninger for at give præcise, datadrevne anbefalinger. Læs mere 

Vi vil gennemføre nye runder af produkttest i løbet af den næste måned. Afhængigt af resultaterne kan topvalget på denne side ændre sig.
Vores artikler er skrevet på baggrund af research og analyser af anmeldelser og test. Læs mere

Det skal du være opmærksom på

Det kan være lidt af en jungle at begive sig ud på markedet for den bedste elcykel til damer og herrer. Det skyldes ikke kun, at der er mange forskellige brands, der laver de smarte cykler med el, men også at mekanikken bag kan være både kompliceret og kompleks. 

Når du er på udkig efter den bedste herre- eller dame elcykel er der derfor et par parametre, du bør have in mente såsom model, motor, materialer, vægt, rækkevidde samt sikkerhed og udstyr. Paramentre, som vi i nedenstående elcykel test vil give dig indblik i.

Er du på udkig efter den bedste elcykel til flere, kan du læse mere om vores anmeldelse af de bedste el ladcykler her. Vi har derudover også andre anmeldelser af segboard, robotstøvsuger, sengetøj, hundefoder og alt herimellem.

Fremhævede - den bedste elcykel

Bedste samlet set: Gazelle Orange C8 HMS

Bedste værdi: Urbanglide Elcykel M1

Bedste luksus: Specialized Turbo Vado SL 4.0 EQ 2021

I denne artikel

Vores guide starter med detaljerede oplysninger om vores valg af de bedste brødristere i 2022 og dækker derefter de vigtigste emner, som en dygtig køber bør være opmærksom på, for dem, der ønsker at komme ind på ind- og uddybning af købsprocessen for brødristere. Lad os komme i gang.

De bedste elcykler 2022

bedste elcykel
Bedste samlet set

Gazelle Orange C8 HMS

bedste elcykel i test

Prisklasse: 21.000 - 22.499 kr.

Type: Elcykel

Watt: 300 - 500

Funktioner: 25 km/t elcykel som har rækkevidde op til 135 km.

Fordele:

En god køreoplevelse
God motor og dermed rækkevidde
Lækkert design og materiale
Let aflæseligt display
Innovativt gearsystem

Ulemper

Bagagebærer med elastikker
Gearskifte kan larme mere end ved manuelle gear.
køb bedste elcykel her
Gode anmeldelser på Trustpilot. 100% samlet ved levering.

Vil du have medvind på cykelstien? Så er denne dame elcykel, Gazelle Orange C8 HSM, et yderst godt bud. Modellen fra det anerkendte brand, Gazelle, er blandt de bedste på markedet og blev i 2019 kåret som testvinder af tænk.dk. Det skyldes blandt andet, at den er udstyret med topmoderne udstyr, der gør det til en sand fornøjelse af lægge sig kilometrene bag sig på cykelstien.

Innovativt udstyr

Gazelle Orange C8 HSM er en dame elcykel og er udstyret med en effektiv centermotor, der hjælper dig, alt efter hvor hårdt du træder i pedalerne.

Denne elcykel kan købes med to forskellige batterier. Det ene medfølger ved køb, imens det andet kan tilkøbes, såfremt dette ønskes. Batteriet der medfølger er dog af yderst god kvalitet og stand, hvorfor dette burde være nok, hvis du bruger din elcykel på almindelig vis. Der er flere årsager til, at denne model er en testvinder. For foruden den effektive motor, er Gazelle Orange C8 HSM udstyret med et smart elektronisk invendigt gear, der med dens innovative tilgang er enormt præcis.

Bedst til prisen

Der er ingen tvivl om, at en dame elcykel koster. Denne Gazelle Orange C8 HSM er ingen undtagelse, og den ligger da også i den dyrere ende. Men i forhold til det produkt du får, er det penge, der er yderst gode givet ud. Denne model er derfor også blandt de testvindere, der klarer sig bedst i test grundet prisen.


Læs mere om Gazelle Orange C8 HMS her
bedste elcykel til de danske veje
Bedste samlet set

Specialized Turbo Vado SL 4.0 EQ 2021

bedste elcykel i test

Prisklasse: 21.000 - 22.499 kr.

Type: Elcykel

Watt: 250

Funktioner: 25 km/t elcykel som har rækkevidde op til 150 km.

Fordele:

Lækkert design
Stærk motor og batteri
Letvægtsmodel
Lang rækkevidde

Ulemper

Dyrere prisklasse
cykler.dk - bedste elcykel i Danmark
God priser og god service.

Specialized Turbo Vado SL 4.0 EQ 2021 er udstyret med en lille, men ikke desto mindre, kraftfuld motor og et batteri på 320 Wh. Med en batteristørrelse af denne kaliber får du en yderst lang køretid på op til hele 131 kilometer, der sikrer dig at du kan komme fra a-b op til flere gange på bare én opladning.

Denne herre elcykel er tilmed lavet i en yderst lækkert design, der roses af flere eksperter i flere tests. Denne herre elcykel er moderne og sporty i sit udtryk, og designet, så batteriet er skjult i cyklen. Specialized Turbo Vado SL 4.0 EQ 2021 er desuden lavet i letvægtsmaterialet aluminium, der sikrer at den blot vejer 15 kilo.

Selvom denne model er til herre, kan den derfor også sagtens anvendes som en dame elcykel, til kvinderne, der ønsker en sporty og hurtig model i et lækkert og stilrent design.

Vil du gerne blive klogere på sengetøj, segboard til dine børn, hundefoder til din hund eller robotstøvsuger for at gøre livet nemt - du kan læse om det hele hos ProduktEksperten.


Læs mere om Specialized Turbo Vado SL 4.0 EQ 2021 her

Cannondale Tesoro NEO X2 Herre 2020

En stabil herre elcykel med en driftsikker motor. Det er hvad du får i den smarte testvinder og måske den bedste elcykel ved navn Cannondale Tesoro NEO X2 Herre 2020. Denne herre elcykel er udstyret med hele 10 gear og et stort 500Wh-batteri, der medvirker, at denne model er blandt de bedste elcykler på markedet, hvis du går op i, hvor langt du kan cykle pr. opladning. 

Denne model har nemlig en rækkevidde på op til 130 km og den effektive centermotor medvirker til en behagelig og glidende køreoplevelse, selv på stejle opstigninger. 

Stellet er lækkert, designet i aluminium og har en vægt på 25 kilo, og klarer både de lette asfaltveje, men også de noget mere udfordrende skovstier. Det skyldes blandt andet, at denne herre elcykel er bygget med udgangspunkt i en MTB - og dens design trækker derfor mange paralleller til den hurtiggående model, der gør sig godt i kuperet terræn.  

Fordele

  • Lækkert design 
  • MTB-inspireret 
  • God i alt slags terræn 
  • Lang rækkevidde
  • 10 gear

Ulemper

  • Dyrere prisklasse

Urbanglide Elcykel M1 

Med en rækkevidde på 60-80 km. og en pris, der er til at komme i nærheden af, lægger denne Urbanglide elcykel M1 sig godt oppe i feltet og som titlen som den bedste elcykel på markedet. 

Urbanglide elcykel M1 er udstyret med et aftageligt batteri og kan køre op til 25 km/t. Med andre ord kan du hurtigt komme langt på den smarte elcykel, der er lavet i et lækkert letvægtsmateriale. På dyrere modeller end denne ses det ofte, at de har en baghjulstrukket motor, men dette er tilfældet hos Urbanglide M1. Det sikrer en enorm god og sikker køreoplevelse, og et godt tempo, når du kører rundt i byen. 

Let i vægt

Urbanglide M1 er blandt, måske, den bedste elcykel på markedet, hvis du går efter vægt. Denne model vejer nemlig kun 18 kg. med batteri og 14 kg. Uden batteri - og er derfor en af de letteste af slagsen på markedet, og også en testvinder indenfor dette område. 

Det er ikke kun smart, hvis du bor i lejlighed og din elcykel eksempelvis skal transporteres ned i en cykelkælder eller op i en lejlighed, men også hvis du har langt på arbejde og foretrækker at kombinere cykelturen med en tur i toget. 

Fordele

  • Letvægtmodel  
  • Godkendt i Danmark 
  • Lækkert design 

Ulemper

  • Mindre batterikapacitet

Sådan vælger du den bedste elcykel

Er du blevet lun på idéen om at få en hjælpende hånd på cykelstien og evig modvind? Så er der et par ting du bør overveje og have in mente, inden du investerer. Nedenfor vil vi gennemgå en række af de parametre, som du bør tage højde for.

Hvad der er det rigtige for dig, er ikke nødvendigvis det rigtige for en anden. Derfor er det vigtigt, at du altid har dine egne behov in mente, når du skal investere i den bedste elcykel til dig selv. Hvor meget og hvor ofte skal du eksempelvis anvender din elcykel, er design og vægt vigtigt for dig - og hvad med motoren, hvad skal den kunne? 

Nedenfor guider vi dig i, hvad du bør være opmærksom på, når du investere i en af ovenstående testvindere. 

Type: Første ting, du bør afklare, er hvorvidt du har brug for en herre- eller en dame elcykel. Der findes mange gode modeller på markedet for både herrer og damer, og foretrækker du, at det skal være let og hurtigt at stige på, så er det måske en damemodel, der er den rette. 

Materiale: Det spiller en væsentlig rolle, hvad din elcykel er lavet af. Eksempelvis er aluminium at foretrække, hvis du gerne vil have en letvægtsmodel. 

Vægt: Materiale og vægt går hånd i hånd. For foretrækker du, at din elcykel på bedste vis skal kunne transporteres rundt - også når du ikke sidder på den, så kan det være en fordel at gå efter en elcykel, der er lavet i et letvægtsmateriale som aluminium. Modeller i dette materiale ses ofte som værende testvinder i flere bedst i test.  

Motor: Centermorto eller frontmotor? Ja - det skal ikke være helt nemt. For når du investerer, skal du tage højde for, hvilken motor, der passer til dine behov. Frontmotoren er til dig, der ønsker ekstra meget hjælp fra mortoren, imens centermotoren er til dig, der ønsker god komfort. Prøv dig frem og find den motor, der passer bedst til dig i din bedste elcykel. 

Rækkevidde: Man kan ikke sige motor uden også at berøre batteriet. For de to ting hænger unægteligt sammen. Du bør nemlig overveje, hvor langt du har behov for at cykle på én opladning. Har du langt på arbejde - og dermed også hjem? Så gå efter en model med et batteri, der kan køre langt på én opladning, så du undgår at batteriet pludselig slipper op. 

Sikkerhed: Det er ingen hemmelighed, at du kommer op i en noget anden hastighed, når du hopper op på en eldrevet to-hjulet. Derfor er det også helt essentielt at sikkerheden er den bedste. Gå efter en af de anerkendte mærker, der har belæg for det, de siger - og tjek også gerne selv at både bremser, dæk og motor er godkendt. 

Kan du ikke selv finde frem til alle disse svar, så kan det være en rigtig god idé at gøre sit researcharbejde ordentlig. Læs anmeldelser og bedst i test som denne, undersøg hvad eksperterne siger og tag et kig på forbrugeranmeldelser. Alle råd og erfaringer fra andre kan have afgørende betydning, når du skal finde den bedste elcykel, der passer til dig og dine behov.

Efter køb af elcykel: Det skal du være opmærksom på

Har du købt den bedste dame- eller herre elcykel til dig, kan det formentlig ikke gå hurtigt nok, bogstavelig talt, at komme ud og køre på den på cykelstierne. Der er dog et par ting, der er vigtige at være opmærksom på, inden du sætter fødderne i pedalerne på din testvinder af en elcykel. 

Ifølge Rådet for sikker trafik er der nemlig flere regler, der skal overholdes. Læs med nedenfor og få det fulde overblik. 

Du kender måske allerede reglerne: Når du færdes på en elcykel på de danske cykelstier er det nemlig de samme færdselsregler der gælder, som befandt du dig på en almindelig to-hjulet uden el, og dem skal du naturligvis kende til, inden du sætter dig op og træder i pedalerne. 

Så mange motorer må modellen have: Ifølge dansk lovgivning, må din model være udstyret med én motor. 

Hvornår må motoren virke: Ifølge Sikker Trafik må en elcykel kun virke, når der trædes i pedalerne.

Hvor hurtigt må du køre: Der er flere gældende regler for, hvor hurtigt du må køre på en eldrevet cykel. Det afhænger nemlig af, om du cykler på en almindelig model, der er godkendt til en hastighed på max 25 km/t eller en Speed model, der kan og må opnå en fart på 45 km/t. 

Udstyret skal være i orden: Ligesom tilfældet er ved færdselsloven skal du overholde de samme regler for udstyr, som der gælder for almindelige to-hjulede uden el. Det betyder at du skal have lys, reflekser, bremser og andre lovpligtigt udstyr, når du bevæger dig på de eldrevne. 

Så hurtigt kan du komme frem nu

Som beskrevet ovenfor må man ifølge dansk lovgivning køre op til 25 km/t på de danske cykelstier. En ny variant, en såkaldt Speed pedelecs har dog set dagens lys og ramt de danske cykelstier med fuld fart. 

Disse modeller har tidligere været forbudt grundet deres høje fart, men er nu tilladt til at køre op til 45 km/t. Det betyder også, at denne elcykel er i høj hastighed - også når du ikke træder på pedalerne, modsat en almindelig elcykel, der kun assisteres af motoren, når du træder på pedalerne. 

Alle har lov til at køre på de såkaldte Speed pedelecs. Du behøver nemlig hverken et kørekort eller anden form for legitimation for at sætte dig og på det hurtigkørende køretøj. Ifølge lovgivningen skal du dog være fyldt 15 år for at bevæge dig rundt på cykelstierne, ligesom at du skal være iført cykelhjelm, da du kommer op på en høj hastighed.

Interesseret andre el-køretøjer?

Så du muligvis finde et segboard interessant at undersøge. Ligesom med en el-cykel bringer et segboard dig hurtigt frem i verden, så snart du har fat i teknikken.

Her på siden har vi anmeldelser af mange forskellige typer af segboard, så du kan vælge det helt rette til dine behov. 

Derudover anmelder vi også andet elektrisk udstyr som for eksempel en airfryer eller robotstøvsuger, som begge kan lette hverdagens pligter betydeligt.

segboard til børn

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 10

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

cogclockarrow-rightmenu-circlecross-circle