Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Bedste dyne i test 2022 - Se de 10 mest anbefalede her

Få den bedst mulige søvn med de bedste dyner – Se 3 af de bedste produkter her!

I vores guide og oversigt over de bedste dyner, har vi særligt udvalgt forskellige modeller, der er henholdsvis.

Kom til sagen - Hvad er den bedste dyne i 2022?

Vores oversigt over de bedste dyner begynder med en grundig introduktion til de modeller og produkter, vi har udvalgt som de bedste dyner i 2022. Du kan læse op på alle informationer, du skal være opmærksom på, før du køber en ny. Dyk ned i vores oversigt og bliv klogere!

I denne artikel

Den bedste dyne i 2022

Balance dyne 140x200 cm – kvalitetsdyne med fyld af moskusdun med høj bæreevne

Skal du bruge den bedste dundyne, er det vigtigt med høj kvalitet i alle materialer og produktion. Med Balance dyne er der fokus på både komfort og materialer, der lever op til høje standarder.

Fordele

 • Med fyld af moskusdun
 • Bæreevne på 11
 • Certificeret af OEKO-TEX®, NOMITE® og Downafresh
 • Kan vaskes ved 60c og tørretumbles

Ulemper

 • For varm som den bedste sommerdyne

Mere om Balance dyne 140x200 cm

Vi har særligt udvalgt Balance modellen, der er én af de bedste dyner på markedet. Det er en model i høj kvalitet, der er produceret i Danmark.

Den bedste model består af gode materialer, der bidrager til en komfortabel nattesøvn. Balance er bedste dundyne med fyld af moskusdun, der har en meget høj bæreevne på 11. Det giver dig et produkt, der er meget åndbar og leder overskydende fugt væk fra kroppen, når du sover, som den bedste dyne skal kunne.

Balance modellen er både certificeret af OEKO-TEX®, NOMITE® og Downafresh. Det er din garanti for, at der hverken er anvendt sundhedsskadelige stoffer i produktionen, den er fri for støvmider, og at dunene overholder strenge krav til hygiejne.

Bliver det nødvendigt kan du vaske den bedste dyne Balance på 60o C og efterfølgende tørretumble den, så dunene beholder deres lette luftighed og gode kvaliteter.

Specifikationer

 • Størrelse: 140x200 cm
 • Fyld: 90% moskusdun og 10% småfjer
 • Bæreevne: 11

SF Classic 140x200 cm Helårsdyne – god åndbarhed og tyngde med 100% naturfyld

SF Classic måler 140x200 cm, og den bedste dyne til prisen i oversigten er fyldt med 30% andedun og 70% andefjer. Det giver dig en fin bæreevne på 7, der gør det til den bedste, hvis du skal bruge en god helårsdyne.

Fordele

 • Prisvenligt valg
 • Egner sig som helårsdyne
 • Med fyld af 30% andedun og 70% andefjer
 • Tætvævet og blødt bomuldsbolster

Ulemper

 • Ikke specifikt til sommer eller vinter

Mere om SF Classic 140x200 cm Helårsdyne

Med SF Classic får du en helårsdyne, du kan bruge året rundt. Det kan spare dig for penge til både den bedste sommerdyne og vinterdyne bedst i test, når den egner sig til både sommer og vinter.

Kombinationen af 30% andedun og 70% andefjer sikrer dig, at du får en behagelig nattesøvn. Den har en høj åndbarhed fra dunene, mens du får en tyngde fra fjerene, der får den bedste dyne til prisen til at føles ekstra komfortabel. Omkring fyldet er bolsteret lavet i tætvævet og blødt bomuld.

SF Classic er for din skyld lavet med ekstra fokus på materialerne, så du trygt kan lægge dig under den for natten. Med både OEKO-TEX, NOMITE og Downafresh certificering er den bedste dyne til prisen uden skadelig kemi og husstøvmider, så også allergikere kan få glæde af helårsdynen.

Specifikationer

 • Størrelse: 140x200 cm
 • Fyld: 30% andedun og 70% andefjer
 • Bæreevne: 7

Apollo 140x200 cm Lun – minimerer kuldebroer og produceret i Danmark

Apollo er en lækker luksusdyne, der er produceret i Danmark. Hvis du gerne vil spendere lidt ekstra på at få den bedste dyne, vil Apollo være god hele året rundt – særligt til vinter, hvor designet minimerer kuldebroer.

Fordele

 • Lun helårsdyne
 • Produceret i Danmark
 • Inddelt i kassetter for minimering af kuldebroer

Ulemper

 • For varm til højsommeren

Mere om Apollo 140x200 cm Lun

Den bedste dyne til dig, der skal bruge en luksusdyne til helårsbrug, er Apollo i vores oversigt over de tre bedste i 2022. Dynen er lavet med 100% naturfyld, der består af 70% andedun og 30% andefjer. Den danskproducerede model ender med en bæreevne på 9, hvor andedun sikrer isoleringsevnen og andefjer en luftig og let.

Omkring fyldet er dynens bolster i tætvævet bomuldscambric inddelt i 6x8 kassetter. Kassetterne sikrer, at fyldet er jævnt fordelt over hele produktet, så det ikke klumper sig sammen.

Samtidigt vil kassetterne minimere kuldebroer, hvor kulden kan trænge ind og varmen ud. Det gør Apollo til et oplagt valg særligt til de køligere vinterdage, men den kan anvendes året rundt.

Bolsteret er tætvævet, så husstøvmider ikke kan trænge ind, og derudover er dynen måde OEKO-TEX og Downafresh certificeret for din tryghed.

Specifikationer

 • Størrelse: 140x200 cm
 • Fyld: 70% andedun og 30% andefjer
 • Bæreevne: 9

Den bedste dyne: Hvilken skal jeg vælge?

Skal du bruge en ny dyne, og vil du gerne have den allerbedste til dig, er det en fordel, at du gør dig nogle overvejelser inden. Vi har udvalgt en række af produkter, som er bedst i test, der kan være gode køb for dig, når du ved, hvad du præcis er på udkig efter.

Her får du en guide, så du bedre kan overskue dine muligheder og gøre købsprocessen meget lettere.

Størrelse

De fleste modeller kommer med standardmål, men det er op til dig, om du foretrækker en enkeltmandsdyne eller dobbeltdynen. Dobbeltdynen måler ofte 140x200 cm og er god, hvis du enten elsker at have en stor dyne, eller hvis du skal dele den med en partner.

Fyld

Det kan være vigtigt, hvilken type fyld dynen har. Nogle er allergiske overfor naturfyld som dun, hvor det er bedre med fiberfyld. Dog giver dun en unik isolering og åndbarhed, der kan være lige dét, du søger.

I oversigten er modeller bedst i test med naturfyld, hvor der er forskellige procenter af henholdsvis dun og fjer.

Isoleringsevne

Der er forskel på, om du skal bruge din dyne om sommeren, vinteren eller hele året.

Den bedste sommerdyne er let og luftig, så du ikke overopheder under den. Derimod er det en fordel, hvis du vælger en vinterdyne bedst i test, der er både isolerende og åndbar, så du nemmere kan holde varmen på de kølige vinternætter.

Helårsdynen er et godt valg, hvis du ikke vil skifte mellem to typer. Du skal dog være opmærksom på, at helårsdynen kan blive for varm på de hede sommernætter og for kold i den helt mørke vinter.

Sådan holder du den bedste dyne ren

Når du har investeret i en lækker ny model, er det vigtigt du vedligeholder den korrekt. Den bedste dyne skal stadig plejes, så du får mest muligt ud af den.

En vigtig faktor for din komfort om natten er, at den er ren og fri for husstøvmider. Din dyne er et rent forlystelsesland for husstøvmider, der lever af skæl og hår fra din krop. Bakterier har også gode betingelser, når dit sengemiljø er varmt og fugtigt.

Her får du vores gode råd til, hvordan du holder den ren og hygiejnisk.

I hverdagen

I hverdagen bør du sørge for, at du ikke lige efter søvn reder din seng med den. Seng og sengetøj skal have lov til at blive luftet igennem, så nattens fugt kan fordampe.

Du kan med fordel vente med at rede din seng, til du kommer hjem fra dagens ærinder, hvor du også sørger for at lufte godt ud i soveværelset i 5 til 10 minutter.

Dit sengetøj spiller også en rolle for, hvor ren og hygiejnisk din seng og bedste dyne er. Sørg for, at du vasker dit sengetøj mindst hver anden uge – og gerne på 60o C, hvis det kan holde til det.

For at beskytte både seng og sengetøj, kan du med fordel anvende en rullemadras, der kan tages af og vaskes separat. Du bør vaske din rullemadras ved 60o C minimum fire gange om året.

Er du også på udkig efter bambus sokker, læs vores guide her.  

Generelt

Hvis du vil sikre dig den mest hygiejniske og bedste dyne for din sundhed, bør du som udgangspunkt vaske den mindst to gange om året. Det er en fordel, hvis den kan tåle 60o C i vaskemaskinen. Sørg for, at din vaskemaskine har plads til de store typer, hvor det kan være nødvendigt at vaske den store 140x200 dyne i en industrimaskine.

Efter vask af den bør du tørretumble den. Den skal være tør hele vejen igennem, for ellers er der risiko for, at fyldet kan mugne.

Sådan sikrer du dig den bedste søvn

Sover du ofte uroligt om natten, kan det være meget forstyrrende for din søvn. Hvis du har tendens til at vende og dreje dig, er det tips, der kan gøre din søvn dybere og mere fredfyldt.

Hold soveværelset køligt

Dit soveværelse bør generelt være køligere end andre rum i dit hjem. Kroppen sænker naturligt temperaturen under søvnen. Når temperaturen i rummet derfor er lavere, vil det automatisk sende et signal til kroppen om, at det er ved at være sengetid. Du kan på den måde sørge for, at soveværelset indbyder til en naturlig træthed, der understøtter en god nats søvn.

Undgå lys fra skærme

Inden sengetid er det vigtigt, at du gearer ned. Når det kommer til din naturlige søvnrytme, spiller lys en afgørende rolle. Når lyset forsvinder for natten, aktiveres et særligt signalstof kaldet melatonin i hjernen. Melatonin gør dig træt og får kroppen til at slappe af, så du kan sove bedst muligt.

Du kan dog forstyrre din naturlige rytme, hvis du bombarderer dig selv med blåt lys fra skærme lige inden sengetid. Hjernen registrerer lyset som dagslys, så din krop ikke gør sig klar til søvn. Vil du sove bedre, bør du slukke for alle skærme en time før sengetid.

Brug den rette dyne til at få ro

Du bør altid sørge for, at du sover i en god seng med gode dyner fra bedst i test. Det giver dig de bedste forudsætninger for en tryg og rolig nat.

Hvis du kæmper med urolig søvn grundet ADHD, stress eller lignende, kan du hjælpe dig selv ved at vælge bestemte modeller bedst i test. En kugledyne er blevet populær, fordi den nemt og effektivt kan lægge en dæmper på en urolig krop. Tyngden fra den er med til at aktivere det parasympatiske nervesystem, der er den afslappede tilstand, du gerne skal ramme før og under søvnen.

Kilder og tests

Dreehsen, Louise Lyck: ”Sådan slår du din dyne ihjel”, Berlingske, 10. april 2011

Din dyne er levende”, Berlingske, 10. april 2011

Munk-Andersen, Helena: ”5 ting, du skal vide, før du køber dyne”, Samvirke, 22. juli 2021

Mathisen, Georg: ”Søvnforsker: Tung dyne hjælper mod søvnløshed”, Videnskab.dk, 5. januar 2016

Raabæk, Anna: ”Allergivenlig dyne er ikke en garanti mod husstøvmideallergi”, Jyllands-Posten, 12. marts 2018

FAQ

Hvad er den bedste dyne?

Den bedste dyne afhænger af dine behov, for nogle har brug for en varm model, der isolerer godt, mens andre foretrækker en let, luftig og åndbar. Vi har udvalgt tre gode bud på den bedste dyne, hvor Balance 140x200 cm er den bedste - samlet set.

Hvilken dyne skal jeg vælge?

Når du skal vælge en dyne, skal du overveje, hvad den bedste er for dig. Måske er det vigtigt, at dynen har en bestemt type fyld, er allergivenlig eller er ekstra isolerende. Tænk over, hvad du har brug for, hvis du skal have den bedst mulige nattesøvn.

Hvad er bæreevne?

Når du skal vælge den bedste dyne, er det en god ide, at du er bevidst om, hvad bæreevne betyder. Bæreevne fortæller dig om kvaliteten af fyldets dun i forhold til isolering og åndbarhed. Fjer har lavest bæreevne, mens helt fine dun har den højeste. En sval model med færre dun kan sagtens have en høj bæreevne, hvis dunene er af høj kvalitet.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 0 / 5. Optælling af stemmer: 0

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

cogclockarrow-rightmenu-circlecross-circle