Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

BMX Cykel - Din guide til de bedste cykler til tricks

Med en BMX cykel kan du køre på al slags terræn - lige fra asfalt til grusveje. Brug din BMX cykel til normal kørsel eller til freestyle hvor du kan lave sjove tricks i parker og i byen.
bedste bmx cykel i test

BMX er en cykelmodel som startede i 1970’erne i USA, hvor børn kørte racerløb med deres cykler på grusveje i det sydlige Californien, inspireret af datidens motocrossstjerner. I dag ses BMX stadig i bybilledet, hvor børn (såvel som voksne) kører rundt på de små cykler og laver tricks. Læs med i denne guide hvor vi anbefaler de bedste i test BMX cykler på markedet.

Produkteksperten giver dig i denne artikel overblik over de bedste anbefalede BMX cykler i test, på den måde kan du finde frem til den model, som vil være perfekt for dig.

Hvad er den bedste poseløse støvsuger i test?

Vores førstevalg er – Cool Rider BMX. Dette er en rigtig god BMX cykel til prisen, som giver dig mulighed for både at køre freestyle og bruge den til hverdag. Den har desuden et cool design, som gør den til en af vores bedste i test produkter.

I denne artikel

Indholdsfortegnelse

Vores guide starter med detaljerede oplysninger om vores valg af den bedste BMX cykel i test i 2022 og dækker derefter de vigtigste emner, som en dygtig køber bør være opmærksom på, for dem, der ønsker at komme ind på ind- og uddybning af købsprocessen for en BMX cykel. Lad os komme i gang.

De bedste BMX cykler

bmx cykel
Bedste samlet set

Cool Rider BMX

Prisklasse: 1300 – 1600 kr.

Fordele:

Ankommer 95% samlet
Justerbar styr og sæde
At vero eos et accusamus et iusto.

Ulemper

Kun 16 tommer hjul
bedste BMX cykel
Value for money.
God service.
Hurtig levering.

Hvorfor Cool Rider BMX er den bedste samlet set

Børnecyklen Cool Rider er en sej BMX cykel som kommer 95% samlet og er en cykel passende til alle drenge (og piger), der drømmer om at køre rundt på den bedste BMX cykel. Cyklen er fremstillet i de bedste materialer, og er derfor især egnet til cykelræs med vennerne.

Den har desuden robuste hjul med aluminiumsfælge og stål eger, fodbremse, en håndbremse og en god ringeklokke. Cyklen har et højt styr, som gør den rigtig god at køre på og giver god mulighed for at køre stærkt og lave forskellige freestyle tricks.


Læs mere om Cool Rider BMX her

Kink Roaster 12" 2022 Freestyle BMX Cykel

Kink Roaster er en rigtig god BMX til både begyndere og de mere øvede, som allerede er bekendt med BMX disciplinen. Cyklen har et stel i Hi-Ten stål, som giver en komfortabel køreoplevelse, hvilket er godt både til daglig kørsel og til at lære de mange fede freestyle-tricks. 

Den har desuden en kort chainstay, hvilket gør en idéel til at køre street og gør det let for dig at poppe din BMX og lave seje tricks med rotationer. Det er derudover en letvægts cykel, hvilket gør at du har god kontrol over cykel, når du udfører mere avancerede manøvre. 

Fordele: 

  • Letvægts cykel 
  • Robust cykel 
  • Gode rotations muligheder 

Ulemper: 

  • Høj pris 

Haro Leucadia 20" 2021 BMX Freestyle Cykel

Haro Leucadia er den bedste cykel til begynderen, som gerne vil prøve at lære at køre på BMX og måske øve de forskellige freestyle discipliner.  Det er en cykel som er beregnet til freestyle kørsel i både street og park. 

Den har desuden et stærkt stel i Hi-Ten stål, hvilket giver en komfortabel cykel, som passer godt til daglige transport rundt i byen. Den lange chainstay egner sig også godt til skateparker, og giver en øget stabilitet, når du laver tricks i luften.

Den har desuden korte og responsive pedalarme, som er velegnede til at optimere ens tekniske færdigheder. Det er en BMX cykel i den lidt dyrer ende, dog er den er utrolig holdbar og let at vedligeholde. Det er derfor en cykel som du vil have glæde af i mange år. 

Fordele: 

  • Kompakt 
  • Robust bagstang 
  • 3 farver 

Ulemper: 

  • Relativt tung 
  • Høj pris 

Hvad er BMX freestyle? 

BMX freestyle er en kreativ sportsgren, hvor det gælder om at lave tricks ved hjælp af forskellige forhindringer. BMX freestyle vandt frem i midten af 1970’erne, hvor riders begyndte at udføre tricks på deres cykler, på samme måde som ses ved skatere. Der findes forskellige typer af freestyle, heriblandt Trails/Dirt, Street, Park og Flatland.

Trails og dirt jump freestyle indebærer det at køre rundt på jordbaner med forskellige slags jordforhøjninger. Her skal man forsøge at komme over forhindringerne og samtidigt udføre tricks i luften. Trails og dirt minder meget om hinanden, dog med forskelle. Riders som kører trails, forsøger som regel at skabe flow og lave avancerede tricks, hvorimod riders, der kører Dirt, som regel kører på højere og mere uregelmæssige forhøjninger og laver deres vilde tricks der. 

Freestyle street indebærer at lave tricks i bymiljøet, her vil man typisk bruge gelændere, kantsten eller andre  forhøjninger, når man skal grinde og lave tricks. BMX i parks handler om at lave tricks i de forskellige stakeparkere, her findes der allerede forhindringer, ramper og rails som er lavet på forhånd og som primært benyttes af stakere, men som BMX kørere også kan bruge. 

Freestyle på flatland betyder at alle tricks foregår på flade områder og jævne underlag. Her foregår tricksne ikke med høj fart men i stedet stor teknisk kunnen og god balance. Cykler, som bruges til Flatland, skal være ekstra stærke, da køreren ofte balancerer på selve stellet eller på påsatte pegs. Flatland anses som en form for kunstnerisk udfoldelse, der integrerer elementer fra breakdance i udførelsen af de forskellige tricks. Læs meget mere om BMX freestyle her.

FAQ om BMX

Hvem kan køre BMX? 

Alle børn såvel som voksne kan køre på denne type cykel. Dog er der flest børn som synes at det er sjovt at køre rundt på de små cykler og lave tricks i de forskellige skate parker. En BMX cykel kan nemlig bruges som normal cykel, men også i høj til at lave seje stunts og tricks på forskellige terræn.  

Hvad er en god BMX? 

Den bedste BMX er en cykel som har alle de gode funktioner, der skal til for at lave tricks og hoppe rundt på cyklen. Det er derfor vigtigt, at den ikke er særlig tung og at den er robust, da den skal kunne modstå lidt af hvert.

Interesseret i flere cykel produkter? - Så læs mere her 

Er du på udkig efter den bedste el ladcykel? - Så har vi samlet de bedste i test 2022.

Mangler du en telefonholder til cykel? Så læs vores guides her.

Leder du efter en cykel uden el? Så kan du læse vores guides til de bedste i test 2022 her: bedste racercykel tilbud.

Vi har lavet en guide til brugt ladcykel. Læs mere om vores anbefalinger på siden.

FAQ

Spørgsmål 1
Svar
Spørgsmål 2
Svar
Spørgsmål 3
Svar
Spørgsmål 4
Svar

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 0 / 5. Optælling af stemmer: 0

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

cogclockchevron-downarrow-rightmenu-circlecross-circle