Vores indlæg er skrevet ud fra research og analyse af tests. Vi kan opnå en kommission, når der købes et produkt via et link. Læs mere >

Vores artikler er skrevet på baggrund af research og analyser af anmeldelser og test. Artiklens dato er et udtryk for opdateringsdatoen. Artiklerne inkluderer blandt andet produkter fra partnerskaber.

BARF hundefoder bedste i test 2022 - afbalanceret dyrekost

Peter Rasmussen
Senest opdateret d.maj 4, 2022
barf hundefoder

Ordet BARF er en forkortelse for det engelske begreb “Biologically Appropriate Raw Food”, der på dansk også omtales “Biologisk Afpasset Rå Føde”. Fodermetoden går, som navnet indikerer, ud på, at fodre sin firbenede ven med råt kød.

Siden 1980’erne har hundeejere i hele verden kunne nyde godt af BARF diæten og dens positive virkning på hunde. Mange har erfaret at BARF metoden styrker hundens ve og vel, og derfor er metoden også populær. Dog findes der også modstandere af metode, som med så meget andet. Hvad der er bedst for din firbenede ven er i sidste ende op til dig.

BARF metoden går i sin enkelhed ud på at fodre din hund som dens forfædre, ulvene. Selvom mange hunderacer i dag ikke synligt har meget tilfælles med ulven, så deres fordøjelsessystemer stadig stort set ens. Derfor bør din hund også leve så tæt på den oprindelige kost som muligt.

Sådan anmelder vi produkter

Hos ProduktEksperten er vi eksperter i at teste produkter for dig. Vi undersøger og researcher nøje specifikke produkter, så du ikke behøver gøre det, og det kan være en stor fordel, når du skal investere i et nyt produkt. 

Vi har for øje at udvælge de bedste produkter, og vi ønsker at gøre det nemt for dig at træffe det rette valg baseret på grundlag af research. Du kan som regel finde produkterne, som vi anbefaler, hos vores partnere, og vores test af produkterne er foretaget af subjektive og kompetente kollegaer. 

Vi vurderer produktet ud fra:

Forhandlerens beskrivelse og omdømme 
Andre tests af produktet 
Forbrugernes anmeldelser 
Produktets specifikke egenskaber
barf hundefoder

#1 Ziwi Peak

Ziwi Peak tilbyder BARF hundefoder, der er kvalitetsmæssigt overlegent i forhold til mange andre konkurrende mærker. Ziwi Peaks hundefoder er baseret på 100% rent, lufttørret kød fra New Zealand.

Læs mere 

Ziwi Peak

Vores anbefaling
100% rent kød
Ingen konserveringsmidler eller tilsætnings- eller farvestoffer
Stort udvalg af typer og kombinationer
Bæredygtige ingredienser
barf hundefoder

Se priserne på Ziwi Peak her

barf hundefoder
279 kr. 
Til butik

Det skal du vide, før du køber Ziwi Peak

Har du en hund med en sart mave eller allergi, vil BARF hundefoderet fra Ziwi Peak være et godt valg. Dette kommer af at foderet er helt frit fra tilsætningsstoffer, konserveringsmidler og meget mere. Din hun vil altså få en sund kost fyldt med næring, mineraler og vitaminer.

Ziwi Peaks BARF hundefoder er sammensat på forskellige måder, så du langsomt kan tilvænne din hund diæten. Der bruges kun bæredygtige ingredienser, herunder kød fra græsfodret frilandskvæg og bæredygtige skaldyr.

På Ziwi Peaks hjemmeside kan du finde en foderberegner.

Fordele

100% rent kød
Ingen konserveringsmidler eller tilsætnings- eller farvestoffer
Stort udvalg af typer og kombinationer
Bæredygtige ingredienser

Ulemper

Kødet er tørret

Her kan du se et kort review af Ziwi Peak.

Natures Menu

Korn- og glutenfrit
Ingen restprodukter eller kunstige smags- eller farvestoffer
Flere varianter, herunder frost- og dåsefoder
barf hundefoder

Se priserne på Natures Menu her

mypets logo
384,00 kr
Til butik

Det skal du vide, før du køber Natures Menu

BARF hundefoder fra Natures Menu er især kendetegnet ved at være produceret med kvalitetsråvarer og høj fordøjelighed. Natures Menu er et af de førende fodermærke på det engelske marked inden for råfodring og BARF hundefoder.

Natures Menu byder på prisbelønnede, velafbalancerede og komplette rå måltoder, som giveer din hund en sund kost hver eneste dag. Kødet er indkøbt lokalt og ført til fabrikken i Norfolk. Her bliver BARF hundefoderet produceret under kontrollerede forhold med mikrobiologisk kvalitetskontrol.

Fordele

Korn- og glutenfrit
Ingen restprodukter eller kunstige smags- eller farvestoffer
Flere varianter, herunder frost- og dåsefoder

Ulemper

Små portionsstørrelser

MUSH

Frosset ned i nuggets
Fri for tilsætningsstoffer og andre unødvendige ingredienser
Ubehandlet og råt kød, ben og grøntsager
Flere varianter og aldersinddeling
barf hundefoder

Se priserne på MUSH her

mush logo
79,00 kr
Til butik

Det skal du vide, før du køber MUSH

Firmaet MUSH søger at give alle hunde muligheden for at spise sund og afbalanceret mad. Denne mad skal være fersk, ubehandlet, ren og fri for tilsætningsstoffer og andre unødvendige ingredienser. Derfor laver de BARF hundefoder med netop dette for øje.

På MUSHs fabrik i Jakobstad i Finland laves BARF hundefoder, der giver din hund styrke, energi og høj livskvalitet. Foderet er nemlig udviklet med ideen om, at din hund skal fodres med den type mad, som den naturligt ville have jagtet i naturen.

De forskellige sammensætninger af MUSH BARF hundefoder fås både som fuldfoder og ben, der er hakket og frosset ned i små nuggets, som du kan tage ud af fryseren og servere for din firbenede ven.

På MUSHs hjemmeside kan du se mere om både næringsindhold og anbefalede portioner.

Fordele

Frosset ned i nuggets
Fri for tilsætningsstoffer og andre unødvendige ingredienser
Ubehandlet og råt kød, ben og grøntsager
Flere varianter og aldersinddeling

Ulemper

Fås kun på frost
Kan ikke opvarmes i mikroovn

Foderomstilling med BARF hundefoder

Kunne du godt tænke dig at give din bedste firbenede ven en god, sund og afbalanceret kost, så den får styrke og energi til at leve en aktiv og oplevelsesrig dag? Men er du ikke sikker på, hvordan du skal gøre? Så læs med her.

Når du skal omstille din hund fra almindeligt tørfoder eller anden foder til BARF hundefoder, så er det vigtigt, at du er opmærksom på at være forsigtig og holde øje med din hunds kropssprog, behov og ageren.

Omstillingen er for det meste rimelig ukompliceret, men det er alligevel en god ide at være opmærksom på forskellige ting. Første skridt er at indlægge en fastedag for din hund, så tarmen kan tømme fuldstændigt for det gamle foder. Således er tarmen nulstillet og BARF diæten kan begyndes.

Tilvænningen BARF hundefoder

Din hund skal lige så langsomt tilvænens BARF hundefoderet, og derfor skal du de første dage kun servere hakket letfordøjeligt muskelkød. Her er det vigtigt at du kun vælger én slags kød. Her anbefaler vi eksempelvis muskelkød fra okse.

Tager din hund godt imod dettee, kan du trinvist indførre nye slags kød, herunder hest og fisk, inden den suppleres med grøntsager. Vegetabilske ingredienser er vigtige, men bør serveres kogt eller pureret, da næringsstofferne bedst optages således.

Efter fire dage på BARF hundefoder kan du tilføje kalkun og bladmave til menuen. Tager din hund også godt imod dette, kan der iblandes indmad i foderet. Afslutningsvist handler det om at få indført ben i kosten. Får din hund hård eller blød mave af ben, kan du prøve med langsommere indkøring, eller erstatte med æggeskallepulver.

Faldgruber ved BARF diæten

Kommer din hund ofte på kennel, når du skal ud og rejse, og er det derfor svært at få den rå kost med på kennelen? Så kan du ty til BARF tørfoder. Dog skal du her være opmærksom på, at der skal være et højt indhold af kød i tørfoderet.

Er indholdet af kød højt i BARF hundefoderet, må fedtprocenten ligeledes gerne være høj, da hunde har godt af animalsk fedt fra især kylling. Dog må kulhydratindholdet ikke være højt. Er det det, kan det betyde, at der er tilsat kornprodukter i hundefoderet. Dette går direkte imod BARF princippet, og derfor bør kulhydratindholdet ikke være højere end 25%. Når der er et højere indhold af kulhydrater, bør de komme fra grøntsager som kartofler.

Følger du ovenstående, vil omstilling og fodring med BARF hundefoder ikke være et problem for hverken dig, din hund ellers den humør eller mave.

Læs også om vores store guide til bedste hundefoder her.

Læs mere her om vores anbefalinger til bedste allergivenlig hundefoder.

 

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 3

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

barf hundefoder

Ziwi Peak - med kylling

Gå til forhandler
menu-circlecross-circle