Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

BARF hundefoder bedste i test 2022 - afbalanceret dyrekost

Ordet BARF er en forkortelse for det engelske begreb “Biologically Appropriate Raw Food”, der på dansk også omtales “Biologisk Afpasset Rå Føde”. Fodermetoden går, som navnet indikerer, ud på, at fodre sin firbenede ven med råt kød.
Af 
 Opdateret d. oktober 11, 2022
bedste barf hundefoder i test 2022

Siden 1980’erne har hundeejere i hele verden kunne nyde godt af BARF diæten og dens positive virkning på hunde. Mange har erfaret at BARF metoden styrker hundens ve og vel, og derfor er metoden også populær. Dog findes der også modstandere af metode, som med så meget andet. Hvad der er bedst for din firbenede ven er i sidste ende op til dig.

Vores anbefalinger af BARF hundefoder

Ziwi peak barf hundefoder

Ziwi Peak

100% rent kød
Stort udvalg af typer og kombinationer
Bæredygtige ingredienser
Natures Menu BARF hundefoder

Natures Menu

Korn- og glutenfrit
Indeholder 95% kød
Flere varianter, herunder frost- og dåsefoder
MUSH hundefoder

MUSH

Frosset ned i nuggets
Ubehandlet og råt kød, ben og grøntsager
Flere varianter og aldersinddeling

Interesseret i mere hundefoder?  🚀

Se et stort udvalg af BARF hundefoder og godbidder hos Petlux her.

Se katalog
petlux

BARF metoden går i sin enkelhed ud på at fodre din hund som dens forfædre, ulvene. Selvom mange hunderacer i dag ikke synligt har meget tilfælles med ulven, så deres fordøjelsessystemer stadig stort set ens. Derfor bør din hund også leve så tæt på den oprindelige kost som muligt. Hvis du har kæledyr, som fælder en del, kan det være en god ide at købe en robotstøvsuger til den værste rengøring.

Kom til sagen - Hvad er BARF hundefoder?

Det bedste BARF hundefoder er fra Ziwi Peak, som er kvalitetsmæssigt overlegent i forhold til mange andre konkurrerende mærker. Din hund vil elske dig ekstra meget, hvis den får dette hundefoder at spise.

I denne artikel

Baseret på en række anbefalinger, anmeldelser og test har vi lavet en samling af produkter, som lister de bedste mærker og variationer af BARF hundefoder, som sikrer din hund en god og afbalanceret kost. Kom igang!

Det bedste BARF hundefoder 2022

Ziwi peak barf hundefoder
Bedste samlet set

Ziwi Peak

Prisklasse: 279 – 399 kr.

Type:  BARF hundefoder med kyllingsmag

Specifikation:  Hundefoder til alle hunderacer - Store som små.

Fordele:

100% rent kød
Ingen konserveringsmidler eller tilsætnings- eller farvestoffer
Stort udvalg af typer og kombinationer
Bæredygtige ingredienser

Ulemper:

Kødet er tørret
Mydreampet logo
Gode priser & god kvalitet

Hvorfor skal du vælge Ziwi Peak hundefoder?

Har du en hund med en sart mave eller allergi, vil BARF hundefoderet fra Ziwi Peak være et godt valg. Dette kommer af at foderet er helt frit fra tilsætningsstoffer, konserveringsmidler og meget mere. Din hun vil altså få en sund kost fyldt med næring, mineraler og vitaminer.

Ziwi Peaks BARF hundefoder er sammensat på forskellige måder, så du langsomt kan tilvænne din hund diæten. Der bruges kun bæredygtige ingredienser, herunder kød fra græsfodret frilandskvæg og bæredygtige skaldyr.

På Ziwi Peaks hjemmeside kan du finde en foderberegner.


Læs mere om produktet her
Natures Menu BARF hundefoder
Bedste værdi

Natures Menu

Prisklasse: 384 kr.

Type: BARF bites mixkasse, 12 poser

Specifikationer: Indeholder 95% kød

Fordele:

Korn- og glutenfrit
Ingen restprodukter eller kunstige smags- eller farvestoffer
Flere varianter, herunder frost- og dåsefoder

Ulemper:

Små portionsstørrelser
billigt hundefoder
Hurtig levering & fuld returret

Hvorfor skal du vælge Natures Menu hundefoder?

BARF hundefoder fra Natures Menu er især kendetegnet ved at være produceret med kvalitetsråvarer og høj fordøjelighed. Natures Menu er et af de førende fodermærke på det engelske marked inden for råfodring og BARF hundefoder.

Natures Menu byder på prisbelønnede, velafbalancerede og komplette rå måltoder, som giveer din hund en sund kost hver eneste dag. Kødet er indkøbt lokalt og ført til fabrikken i Norfolk. Her bliver BARF hundefoderet produceret under kontrollerede forhold med mikrobiologisk kvalitetskontrol.


Læs mere om produktet her
MUSH hundefoder
Bedste samlet set

MUSH

Prisklasse: 85 kr.

Type: Fuldfoder med højt protein

Specifikationer: Velegnet til brugshunde, konkurrence-hunde, aktive hunde.

Fordele:

Frosset ned i nuggets
Fri for tilsætningsstoffer og andre unødvendige ingredienser
Ubehandlet og råt kød, ben og grøntsager
Flere varianter og aldersinddeling

Ulemper:

Fås kun på frost
Kan ikke opvarmes i mikroovn
petlux
Hurtig levering & fuld returret

Hvorfor skal du vælge MUSH hundefoder?

Firmaet MUSH søger at give alle hunde muligheden for at spise sund og afbalanceret mad. Denne mad skal være fersk, ubehandlet, ren og fri for tilsætningsstoffer og andre unødvendige ingredienser. Derfor laver de BARF hundefoder med netop dette for øje.

På MUSHs fabrik i Jakobstad i Finland laves BARF hundefoder, der giver din hund styrke, energi og høj livskvalitet. Foderet er nemlig udviklet med ideen om, at din hund skal fodres med den type mad, som den naturligt ville have jagtet i naturen.

De forskellige sammensætninger af MUSH BARF hundefoder fås både som fuldfoder og ben, der er hakket og frosset ned i små nuggets, som du kan tage ud af fryseren og servere for din firbenede ven.

Med hunde skal man tage højde for meget mere end selve foderet, det kan også være en fordel at tænke over sit sengetøj, om det vaskes nok så du ikke fremprovokerer allergi - derudover husk at gøre jævnligt rent, sæt evt. en robotstøvsuger til at køre rundt ofte.

På MUSHs hjemmeside kan du se mere om både næringsindhold og anbefalede portioner.


Læs mere om produktet her

Foderomstilling med BARF hundefoder

Kunne du godt tænke dig at give din bedste firbenede ven en god, sund og afbalanceret kost, så den får styrke og energi til at leve en aktiv og oplevelsesrig dag? Men er du ikke sikker på, hvordan du skal gøre? Så læs med her.

Når du skal omstille din hund fra almindeligt tørfoder eller anden foder til BARF hundefoder, så er det vigtigt, at du er opmærksom på at være forsigtig og holde øje med din hunds kropssprog, behov og ageren.

Omstillingen er for det meste rimelig ukompliceret, men det er alligevel en god ide at være opmærksom på forskellige ting. Første skridt er at indlægge en fastedag for din hund, så tarmen kan tømme fuldstændigt for det gamle foder. Således er tarmen nulstillet og BARF diæten kan begyndes.

Ved du hvad Invisalign er? Det er en usynlig bøjle, som du kan få til at rette dine tænder ud. Læs mere om det her. Vi hjælper dig hos ProduktEksperten med at blive klogere på produkter som: Hundefoder, sengetøj, robotstøvsuger, segboard til børn og meget andet.

Tilvænningen BARF hundefoder

Din hund skal lige så langsomt tilvænens BARF hundefoderet, og derfor skal du de første dage kun servere hakket letfordøjeligt muskelkød. Her er det vigtigt at du kun vælger én slags kød. Her anbefaler vi eksempelvis muskelkød fra okse.

Tager din hund godt imod dettee, kan du trinvist indførre nye slags kød, herunder hest og fisk, inden den suppleres med grøntsager. Vegetabilske ingredienser er vigtige, men bør serveres kogt eller pureret, da næringsstofferne bedst optages således.

bedste barf hundefoder i test 2022

4 dage på BARF

Efter fire dage på BARF hundefoder kan du tilføje kalkun og bladmave til menuen. Tager din hund også godt imod dette, kan der iblandes indmad i foderet. Afslutningsvist handler det om at få indført ben i kosten. Får din hund hård eller blød mave af ben, kan du prøve med langsommere indkøring, eller erstatte med æggeskallepulver.

Faldgruber ved BARF diæten

Kommer din hund ofte på kennel, når du skal ud og rejse, og er det derfor svært at få den rå kost med på kennelen? Så kan du ty til BARF tørfoder. Dog skal du her være opmærksom på, at der skal være et højt indhold af kød i tørfoderet.

Er indholdet af kød højt i BARF hundefoderet, må fedtprocenten ligeledes gerne være høj, da hunde har godt af animalsk fedt fra især kylling. Dog må kulhydratindholdet ikke være højt. Er det det, kan det betyde, at der er tilsat kornprodukter i hundefoderet. Dette går direkte imod BARF princippet, og derfor bør kulhydratindholdet ikke være højere end 25%. Når der er et højere indhold af kulhydrater, bør de komme fra grøntsager som kartofler.

Følger du ovenstående, vil omstilling og fodring med BARF hundefoder ikke være et problem for hverken dig, din hund ellers den humør eller mave. Læs også om Invisalign bøjle på vores side her.

Myter om BARF hundefoder

Der findes forskellige myter omkring BARF hundefoder, som skal være med til at vurdere, om det i virkeligheden er den bedste løsning for din hund. Dog viser test, at der ikke er noget at bekymre sig om. Vi gennemgår herunder de mest væsentlige myter.

Farlige bakterier

Mange skrækhistorier har igennem årene spredt sig blandt diverse hundeforummer og på sociale medier, hvor hunde skal være en smittekilde til blandet andet salmonella. Men dette er hverken en risiko eller noget, du behøver at bekymre dig om med BARF hundefoder.

I virkeligheden har hunde den bedste mundhygiejne, og derfor er det næppe herfra, man får bakterierne, men snarere fra telefonen, dørhåndtag, uvasket frugt og grønt eller fra vores egne fødevarer.

Proteinforgiftning

Proteinforgiftning er en rigitg ting, og det kan ske for en hund, der er blevet fodret med en dårlig proteinkilde. Dette kan eksempelvis være hvedegluten, majsgluten, soja eller fjer.

Typisk er der 25-40% protein i en pose tørfoder, mens der i fersk kød er mellem 18-22% protein. Derfor er det næppe proteinforgiftning, din hund får fra BARF hundefoder, men snarere de bedste nærringsstoffer i test. Med råt kød får din hund nemlig også vital kødsaft.

Ernæringsbehov

Mange eksperter og dyrlæger har været ude og sige, at en hund ikke får dækket sine ernæringsmæssige behov med BARF hundefoder, men dette er en misforståelse. Mange eksperter og dyrlæger tror fejlagtigt, at BARF hundefoder består af slagterens kødrester, men det er i virkeligheden varieret og sund kost.

Ben fra fjerkræ

Nogle mener, at hunde ikke må få ben fra fjerkræ, men det er en fejl. Så længe de ikke er tilberedte, men rå, så har din hund faktisk godt af det.

Råt kød

Myter går også på, at din hun bliver blodtørstig at BARF hundefoder, men det er slet ikke rigtigt. Derimod kan kød give en masse gode næringsstoffer, som er nødvendige for din hunds ve og vel. 

Blanding med tørfoder

Nogle myter siger, at man ikke kan blande BARF og tørfoder. Det er dog ikke rigtigt. Man kan nemlig sagtens blande BARF hundefoder med tørfoder, især hvis man ønsker foder med både smag og sundhed. Ofte kan blandingen være den bedste måde at skifte til BARF.

Hvis du går op i luksus hundefoder, går du sikkert også op i at lave god mad til dig selv. Her kan en airfryer være behjælpelig og oveni købet spare dig for en masse tid. Læs vores anmeldelser og tips til brug af en airfryer og oplev hvordan madlavning i hverdagen bliver langt nemmere så der er mere tid til at nusse med hunden.

Se relaterede artikler til hundefoder

Læs vores guide om det bedste hundefoder og kvalitet hundefoder her.

Har din hund allergi eller andet? Så læs med her:

Er du efter hundefoder på til en skarp pris? Så læs med her:

Af gode mærker af hundefoder, kan følgende nævnes:

Se også disse:

This is a block of text. Double-click this text to edit it.

Derudover tilbyder ProduktEksperten et utal af gode guides og anbefalinger af alt fra ovenstående hundefoder typer, allergivenligt sengetøj, og til segboard til børn og robotstøvsuger til de huslige rengøringspligter.

Angivelse af kilder og test

  1. Petsradar har lavet en gennemgang - Se kilde 
  2. Rover reviews har testet hundefoder. Se kilde her

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 6

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

cogclockarrow-rightmenu-circlecross-circle