Vores indlæg er skrevet ud fra research og analyse af tests. Vi kan opnå en kommission, når der købes et produkt via et link. Læs mere >

Allergivenlig hundefoder bedste i test 2022 - din guide

Står du og skal til at købe allergivenlig hundefoder til din hund? Find ud af, hvad du skal købe til din hund her hos ProduktEskperten.
Af 
 Opdateret d. juni 14, 2022
bedste allergivenlig hundefoder i 2022

Hunden er menneskets bedste ven. Sådan lyder et gammelt ordsprog i hvert fald - og der er nok noget om snakken. De firbenede venner er i hvert fald en del af rigtig mange danskeres hverdag, hvor de skaber glæde hos både store og små.

Vores anbefalinger

bedste billige el ladcykel

1st Choice Hyperallergi hundefoder

Ingen kylling, korn eller gluten
Voksen, Kornfri, Kræsen
Virker mod sart og følsom mave

Eukanuba Daily 
Care - Sensitive Skin

Allergivenligt
Højt indhold af fisk
Naturlige kilder til omega-6 & 
3 til sund hud og pels

På jagt efter allergivenlig hundefoder?

Bedste venner fortjener naturligvis de bedste forudsætninger for et godt, sundt og aktivt liv. Netop derfor er det vigtigt, at du gør dit forarbejde, når du skal vælge det bedste hundefoder til din hund. Det kan nemlig have stor betydning for de firbenede venner, hvad der kommer indenbords.

Måske endnu vigtigere er det, at du finder det bedste allergivenlige hundefoder, hvis din hund lider af allergi. Måske endda noget af det, der vurderes som bedst i test af eksperterne.

Metodologi
Disse guides og anbefalinger er baseret på grundig research om produkterne på baggrund af kundeanmeldelser, anbefalinger og testvindere. Læs mere her.
Vi holder løbende øje med test og anbefalinger af forskellige produkter, for at kunne tilbyde dig det bedste udvalg og information om det specifikke marked.

I denne artikel

Vores guide giver dig muligheden for at få et overblik over det bedste allergivenlige hundefoder. Husk at høre dyrlægen, om det er denne form for foder, dit kæledyr skal have. Se de det bedste allergivenlig hundefoder i test her!

Det bedste allergivenlige hundefoder i 2022

bedste allergivenlig hundefoder
Bedste samlet set

1st Choice Hyperallergi hundefoder

Prisklasse: 699 – 799 kr.

Fordele:

Ingen kylling, korn eller gluten
Virker mod sart og følsom mave
Letfordøjeligt ingredienser

Højdepunkter:

Bedre livskvalitet for din hund
allergivenlig hundefoder i test
Sikker handel.
Click & Collect.
30 dages returret.

Hvorfor 1st Choice Hyperallergi hundefoder er den bedste samlet set

Med produktet fra 1st Choice, får du hundefoder som er uden korn, kylling eller gluten. Så hvis din hund er intolerant over for disse ingredienser, er dette allergivenlig hundefoder en god mulighed for din hund. Hundefoderet er til hunde som har sarte og følsomme maver. Giv din hund den optimale livskvalitet med dette hundefoder.


Læs mere om 1st Choice Hyperallergi hundefoder her
allergivenlig hundefoder i test
Bedste til prisen

Eukanuba Daily Care - Sensitive Skin - Allergivenligt

Prisklasse: 369 – 450 kr.

Fordele:

Allergivenligt - kun protein fra fisk.
Omega 6 og 3 til hundens pels.
Specielformede foderpiller som holder tænderne sunde og rene.

Højdepunkter:

Godt til alle racer af voksne hunde
god allergivenlig hundefoder i test
Dag til dag levering.
60 dages returret.
Gratis fragt over 499 kr.

Hvorfor den er den bedste samlet set

Dette hundefoder fra Eukanuba er lavet med fisk. Foderet er til hunde med sart hud. Det er allergivenligt, og der er naturlig omega 6 og 3 i, som er med til at pleje hud og pels.


Læs mere om Eukanuba Daily Care - Sensitive Skin - Allergivenligt her

Kan hunde have allergi?

Ligesom at rigtig mange mennesker døjer med allergi, er lidelsen desværre også blevet ganske almindelig blandt vores firbenede venner. Allergi hos hunde kan opstå i form af problemer med hud eller mavetarmkanalen og trigges ofte, fordi hunden har en form for fødevareallergi.

Fødevareallergi hos hunde viser sig ofte i enten inflammatoriske-, dermatologiske- eller fordøjelsesmæssige symptomer. Det kan være ved betændelse i kropsdele, hudirritation og kløe eller opkast og diarré. Har du mistanke om, at din hund lider allergi på den ene eller anden måde, er det først og fremmest vigtigt, at du kontakter din dyrlæge.

Dyrlægen kan, udover at diagnostisere din hund, også give råd og vejledning, i forhold til at finde den bedste allergivenlige hundefoder, der passer til nøjagtigt din hund. For det kan nemlig være helt afgørende, at din hund får allergivenlig hundefoder, hvis den lider af allergi.

De typiske tegn på allergi hos hunde

Er du i tvivl om, hvorvidt din logrende ven lider af allergi? Så er der et par forskellige symptomer og tegn, du selv kan være opmærksom på, og som kan indikere allergi.

Det er ikke atypisk at hunde får infektioner i huden løbet af deres levetid. Det er ganske almindeligt, og er ikke nødvendigvis lig med, at hunden har en sygdom eller har allergi. Er infektionerne til gengæld tilbagevendende, kan det være tegn på, at du bør søge råd hos en dyrlæge. De vil oftest hurtigt kunne vurdere, om der blot er tale om en lille irritation eller derimod allergi.

Et andet tegn, der ofte viser sig hos hunde med allergi er, at de kan finde på at klø, bidde eller tykke på de specifikke kropsdele, der generer dem. Er det et længerevarende problem, vil det ofte være en god indikator på, at du bør søge lægelig hjælp hos dyrlægen.

Længerevarende opkast og tynd mave kan muligvis også være et symptom på, at din hund lider af allergi og vil få gavn af, blandt andet at skifte til en allergivenlig hundefoder.

Hvordan finder du den bedste allergivenlige hundefoder?

Allergivenlig hundefoder minder på mange måder om almindelig hundefoder i både smag og konsistens. Forskellen kan dog ofte findes i ingredienslisten, hvor forskellige fødevarer er fravalgt, så de kan indtages af hunde med allergi.

Når du serverer allergivenlig hundefoder for din bedste firbenede ven, er der derfor ofte ændret på et par parametre. Det kan være at det allergivenlige hundefoder er glutenfrit, eller bestemte fødevarer som kylling, korn eller animalsk protein er fjernet.

På markedet for allergivenligt hundefoder findes der i virkeligheden rigtig mange forskellige typer. Det kan af samme grund også være svært at udpege det bedste allergivenlige hundefoder, da det afhænger meget af din hund, og hvilken type allergi den har.

Ikke desto mindre peger eksperterne på en række brands, der gennem de seneste år har specialiseret sig ekstra meget i arbejdet med at lave den bedste allergivenlige hundefoder, som ikke indeholder de trigger-stoffer, der kan påvirke hunden, men som stadig er fyldt med gode råvarer, som din hund har behov for.

Hvis du har hund derhjemme, så kender du sikkert også alt til, at der er hundehår over det hele, men vidste du, at mennesker faktisk kan blive allergiske over for ting, som de udsættes meget for?

Vi har derfor lavet en guide til dig, der leder efter den bedste støvsuger til hundehår. På den måde kan du slippe for de små hår overalt i sofaen og i andre møbler.

Det skal du være opmærksom på, når du køber allergivenlig hundefoder

Har din hund fået konstateret allergi hos dyrlægen, har du med sikkerhed fået et par råd med i forhold til, hvordan du finder det bedste allergivenlige hundefoder til din hund. Samtidig med det, er der også foder der klarer sig bedre end andre ifølge eksperter, der har undersøgt foderet nærmer for råvarer med mere. 

Skal du købe det bedste allergivenlige hundefoder til din hund, bør du være opmærksom på nedenstående, inden du investerer: 

  • Race
  • Type allergi 
  • Særlige behov 

Ligesom med alt andet mad til hunde, er det nødvendigt at tage højde for, hvilken hunderace du har, for at vurdere det allergivenlige hundefoder, der klarer sig bedst i test. Det kan naturligvis variere fra brand til brand - og er vigtigt at have for øje, når du skal finde det bedste allergivenlige hundefoder. 

Som vi også tidligere har benævnt er det derudover afgørende, at du kender til din hunds allergi, så du kan målrette din søgning og gå efter bedst i test resultater, der passer til den type allergi, som din vovse lider af. Ofte består det bedste allergivenlige hundefoder af hydroliseret protein, der betyder, at proteinerne i maden er skåret i så små stykker, at hundens system ikke kan genkende det, den er allergisk overfor. 

På den måde undgår I, at den firbenede får en allergisk reaktion. Ifølge eksperternes og de bedst i tests, der er foretaget af allergivenligt hundefoder, er det naturligvis vigtigt også at tage højde for, hvilke fødevarer allergien reagerer på. Er det eksempelvis kød fra særlige dyr, vovsen reagerer på, så er det dem du bør undgå, når du vælger det bedste allergivenlige hundefoder. 

Lider din hund af udslæt og kløe, kan det også være gavnligt at kigge på indholdet af omega-3 og omega-6. Det er gode fedtstoffer, som ofte er at finde i det bedste allergivenlige hundefoder, og som kan være med til at opretholde en god og sund hudbarriere. 

Er indholdet af de to ovennævnte olier ikke betydelig i den type allergivenlig hundefoder, du har fundet til vovsen, så kan man også købe omega-3 og omega-6 som kosttilskud. Det er dog vigtigt at pointere, at du ikke går på kompromis. Mange typer allergivenligt hundefoder indeholder nemlig præcis alle de vigtige næringsstoffer, vitaminer og mineraler der skal til for, at din hund kan leve og opretholde et godt hundeliv.

Læs vores guide til det bedste senior hundefoder.

Cykler du på en elcykel til dagligt? Og er dit batteri ved at være godt brugt? Så læs vores guide om batteri til elcykel og køb det i dag.

Forskellige typer af hundeallergi

Hvis du er på jagt efter den bedste allergifoder til din hund, så har du måske også brug for at få et indblik i, hvilke forskellige typer af allergi din hund kan lide af?

Der findes nemlig flere forskellige typer af allergi, og vi vil gerne hjælpe dig på vej, så du kan blive klogere på, hvordan du kan hjælpe din firbenede ven derhjemme, samt hvilken allergivenlig hundefoder du bør købe.

Hos hunde taler man ofte om immunmedieret inflammatorisk reaktion i huden, og det kommer grundet allergener for noget udefra. Hunden laver altså en overreaktion på noget, der rent faktisk er harmløse substanser.

Nogle hunde kan nemmere udvikle allergi end andre, men et fællestræk er dog, at allergien ikke opstår før hunden har været udsat for allergenet flere gange.

Ifølge AniCura, som er Europas førende familie af dyrehospitaler og klinikker med mere end 9500 ansatte dyrlæger og veterinærer, er de mest almindelige årsager til allergi loppeallergi, atopisk dermatitis eller fodermiddel dermatitis, hvilken vi vil uddybe nedenfor.

Tre slags allergi

Loppeallergi er en af de mest hyppige årsager til kløen hos hunde. Når lopper bider sig fast vil den nemlig spytte, og derved kan hunden udvikle allergi, og der opstår kløen i dyrets hud.

Derudover findes det der kaldes fodermiddel dermatitis, og det er en overfølsomhed for en bestemt fodertype. Især proteinkilder kan være allergifremkaldende, og netop derfor skal man som nævnt ovenfor udvælge foder nøje.

Nogle producenter har udviklet allergivenlig hundefoder, og vi har samlet det allergifoder til hund, der klarer sig bedst i test ovenfor, så du kan blive klogere på, hvilken type foder, du skal købe.

Udredning af foderintollerance

Når man skal have testet sin hund for allergi kan man ikke blot købe forskellige typer af allergivenlig hunderfoder, og dermed finde frem til hvad hunden er allergisk for. Alle typer hundefoder indeholder mange forskellige ingredienser, såsom kød fra både okse, svin, lam, kylling og fisk og forskellige former for kornprodukter.

Hunde skal på en eliminations-diæt, hvis man ønsker at finde ud af, om hunden har allergi, inden man køber allergivenlig hundefoder. Her får hunden et specialfoder, der skal købes hos dyrlægen. Derudover kan nogle dyrlæger også udføre en blodprøve, som kan vise, om hunden har allergi for en bestemt type hundefoder.

Atopisk dermatitis

Ved atopisk dermatitis er hunden ofte allergisk overfor luftbårne allergener - fx pollen, husstøvmider, støv med mere, og det kommer ofte først til udtryk, når hunden er 1-3 år.

En hund med denne allergitype kan komme i et forløb, hvor hunden desensibiliseres. Dette kræver dog, at man ved, hvad hunden er allergisk overfor. Det undersøges ved en priktest, og dernæst laves en vaccine specielt til din hund. Hunden skal dog som regel fortsætte med disse former for vaccinationer resten af dens dage.

Hvilke hunderacer får mest allergi?

Hvis du gerne vil undgå, at skulle købe allergivenlig hundefoder til din hund, så kan det være, at du bør købe en hund, som ikke har lige så stor chance for at udvikle allergi.

Nogle hunde har en arvelig prædisponering, der gør, at vi ofte ser allergi hos bestemte racer. Disse racer er typisk Labrador, Bulldogs, Golden retriever, terrier, irsk- og engelsk setter samt dalmatiner m.fl.

Der bør ikke avles på hund med allergi

Ifølge Agria bør man ikke avle på en hund med allergi, da risikoen for at hvalpene udvikler allergi er stor. Hvis begge forældre eksempelvis har allergi, viser offentliggjorte undersøgelser, at chancen for at afkommet bliver allergisk er 65 %.

Hvis det derimod er én af forældrene, der har allergi, så er chancen 21 – 56%. Udvikler din hund allergi, er det derfor vigtigt, at du kontakter din hunds opdrætter og fortæller om allergien.

På den måde kan en opdrætter tage højde for din hunds diagnose fremadrettet.

Gode råd til en ejer af hund med allergi

Det kan være frustrerende at have en hund med allergi, fordi man selvfølgelig gerne vil have, at ens hund har det bedst muligt, og du leder derfor måske efter et par gode råd, som kan gøre din hunds liv bedre.

Undgå de allergifremkaldende elementer

Det giver nok sig selv, men udsæt hunden mindst muligt for det, som den er allergisk over. Sørg for at rengøre grundigt og støvsugning og tæppevask kan hjælpe meget, men det fjerner selvfølgelig ikke alle partikler. Derfor kan allergien bluse op, selvom man ellers er grundig og det normalt går godt for hunden.

Find det rigtige foder

Det er meget forskelligt hvilke type foder, hunde er allergiske overfor, og derfor findes der ikke én type hundefoder, der er den bedste til alle - men sæt dig ind i samt test, hvilken type allergi din hund har, og find så den bedste type allergifoder til dette.

En fremtid for hund med allergi

Allergi er desværre en kronisk sygdom, som din hund formentlig bliver nødt til at leve med resten af sine dage. Dog skal det siges, at de fleste hunde med allergi får langt færre symptomer grundet rigtig behandling og pleje.

Hvis hunden har allergi for almindelig hundefoder, så skal man ofte købe allergivenlig hundefoder resten af hundens liv, og netop derfor er det vigtigt at sætte sig ind i hvilken type allergifoder til hund, der er den bedste i test til netop den allergi, som din hund har.

Hvis din hund har allergi, så kræver det ofte, at der tages nogle hensyn i hverdagen, men hvis du holder dig til det, der virker for din hund og køber god allergivenlig hundefoder, så får hunden heldigvis ofte god livskvalitet.

Angivelse af kilder og test

  1. DR - se kilde her
  2. Dog Food Advisor - se kilde her
  3. A Z Animals - Se kilde her.
  4. AniCura - se kilde her.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 6

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

cogclockarrow-rightmenu-circlecross-circle