Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Airfryer bedst i test - Find det bedste tilbud 2023

Læs vores airfryer bedst i test før du gør dit næste køb. Vi guider dig til den bedste airfryer, så du slipper for det besværlige arbejde. Vi har har i vores airfryer test 2023 samlet de bedste modeller samt de bedste tilbud på markedet. Find rabatkoder med mere herunder.
Af 
 Opdateret d. marts 20, 2023
Airfryer bedst i test

Den bedste Airfryer er for dig, der gerne vil lave hurtig og sund mad. Maskinen bruger ganske lidt eller slet ingen olie, da denne bruger varmluft til at tilberede dine måltider. Hvis du læser videre i vores Airfryer bedst i test oversigt, får du Produkt Ekspertens bud på de bedste modeller, hvordan du vælger den model, der passer bedst til dine behov, tips og tricks samt inspiration til en masse lækre Airfryer opskrifter. 

De 5 bedste airfryer test 2023

Med en airfryer test kan du få samme gode madoplevelse som med friturestegt mad - bare sundere. Det gør du helt enkelt og uden at gå ned på kvalitet eller smag. I dag findes der nemlig mange forskellige Airfryer opskrifter, som gør det nemt at bruge maskinen på en lækker og velsmagende måde. Bliv klogere på markedet og se, hvilke aifryer tilbud man kan få fat i her. 

Onyx Cookware Airfryer - Vores anbefaling

Prøv i 100 dage med fuld tilfredshedsgaranti
✅ 4,7 stjerner på Trustpilot med +1800 anmeldelser
✅ Prøv produktet i 100 dage med fuld returret

Fordele:

Gratis fragt og 100 dages returret
5 års garanti
8 forskellige forudindstillede programmer
Timer 1 - 60 minutter

Højdepunkter

Nemt at gøre rent
Temperatur 80-200 grader
Rummelig maskine, men kompakt

Philips Avance Collection Airfryer XXL HD9650/90

Type: Stor varmluftssteger

Vægt: 7,9 kg

Fordele:

Twin TurboStar teknologi
QuickClean-kurv
5 programmer at vælge imellem
Holde-varmen funktion

Hvorfor er den i toppen blandt airfryer test

Når man overordnet ser på bedømmelserne af den bedste Airfryer på markedet, så er Philips Avance Collection Airfryer XXL HD9650/90 ofte blevet omtalt som bedst i test. Denne model tilbereder maden suverænt godt, er virkelig rummelig, har en stor kapacitet samt er nem at rengøre.

Hav derfor ovennævnte faktorer med i overvejelserne, når du skal ud og anskaffe den bedste airfryer til dig og dine behov. Disse parametre vil være afgørende for din oplevelse af maskinen og dens funktioner. 

Da denne maskine er kåret til den bedste samlet set, ikke bare af os, men af både forbrugere og eksperter, så er den også et rigtig populært produkt. Det ved forhandlerne også, og derfor kan du også ofte din den til en god pris på tilbud. Så ønsker du ikke at betale den fulde pris, så led efter et godt Airfryer tilbud på Philips Avance Collection XXL.

Læs mere om Philips Airfryer her

Princess airfryer ovn

KitchenOne

Type: Varmluftsstegeovn

Vægt: 9,8 kg

Fordele:

Rotisserie-funktion
Glasvindue på forsiden
Dele tåler maskinopvask
Indvendigt lys

Ulemper:

Glasfronten kan blive varm
Ikke suveræn til pomfritter

Det skal du vide, inden du køber Princess 182065 Airfryer

Ifølge anmeldelser er Princess Aerofryer også en af de bedste Airfryer på markedet. Den har gode anmeldelser på Google, Amazon og BBC Good Food. 

Denne model er med i vores Airfryer test, da den er særligt passende til små familier, som blot skal have tilberedt små mængder af mad men ikke behøver en ovn. Den er kendt for at have dele som kan maskinvaskes, og den er derfor nem at rengøre samt brugervenlig.

Den er god til at lave sprødt mad til den lille familie. Kapaciteten er stor, i forhold til produktets type, men lille til sammenligning med en almindelig ovn. Den har plads til tre små plader og en kapacitet på 10 liter.

Den er en god anbefaling til dem, som ingen ovn har, men den tilbereder ikke med olie, som mange andre af de bedste Airfryer gør.

En Princes Aerofryer minder meget om en Tristar, grundet det mere ovn basale look og funktion, hvilket mange godt kan lide.

Du kan også vælge at købe en luftfritøse på Amazon. Læs mere om Amazon Danmark, som vores samarbejdspartner har skrevet. Læs også endnu mere om sengetøj, robotstøvsuger og hundefoder på ProduktEksperten.

KitchenOne

Bedste til snacks

Fritel SnackTastic 4202 - Den bedste airfryer til dig, som ønsker en lille snack

Type: Lille varmluftssteger

Vægt: 0,6 kg

Fordele:

Flere funktioner
Kan indstilles i tid og temperatur
Kurv tåler maskinopvask
Lille i størrelsen

Ulemper:

Ikke god til større familier

Det skal du vide, inden du køber Fritel SnackTastic 4202

Er du mere til en mindre model, hvor du blot kan tilberede små snacks, og hvor udstyret og produktet ikke fylder så meget, så har vi den helt rette anbefaling.

Fritel SnackTastic 4202 er en lille snild og kompakt maskine, som er god til små portioner. Den har et smukt æstetisk design og høj brugervenlighed. Den har nemlig få egenskaber, hvilket dermed ikke skaber så høj forvirring.

Den har en kapacitet på 2 liter, og er smart til madlavning og tilberedning til en enkelt person eller snacks til få personer. Den er derudover udstyret med en timer funktion, så du nemt kan tilberede mad uden det store opsyn.

Den er nem at rengøre, da du kan lægge kurven og skuffen fra din airfryer i opvaskemaskinen uden at ødelægge produktet.

Du kan ligeledes justere tiden, hvilket gør det muligt for dig at tilpasse temperaturen, alt efter den madvarer du ønsker at tilberede. Det giver en jævn varme til dine madvarer uden at overtilberede.

Du kan ofte finde et godt Airfryer tilbud, så om det er den helt lille model, som du leder efter, eller den helt store, som ovennævnte Princess airfryer, så undersøg priserne før du køber. 

Cosori Pro
Bedste multifunktionelle

Cosori Pro - Få mest for pengene

cosori-logo

Type: Lille varmluftssteger

Vægt: 4,5 kg

Fordele:

QuickHeat-teknologi
Lavt støjniveau
Touch panel
Minimalistisk og praktisk design

Ulemper:

Tilbereder frosne fødevarer mindre godt

Det skal du vide, før du køber Cosori Premium airfryer

Vi har valgt at kåre denne varmluftssteger fra Cosori til at være vores Airfryer bedst i test til prisen, da man får rigtig meget for sine penge ved at investere i netop denne model. Man får ikke bare en Airfryer, der tilbereder fødevarer på bedste vis, men som også har en masse gode funktioner, såsom touch panel, praktisk design, QuickHeat-teknologi og meget mere.

Det flotte, minimalistiske design gør ikke bare maskinen til en fryd for øjet, men gør den også praktisk, da den er designet til at fylde så lidt som muligt i både indretningen og i køkkenskabet. Derfor er denne også god, hvis man har et mindre køkken, eller ikke ønsker et stort monstrum på køkkenbordet.

Forbrugere og eksperter er især begejstrede for touch panelet på maskinens top, hvorfra maskinen styres og håndteres. Det er både nemt og overskueligt at betjene den, og så larmer den ikke ret meget, hvilket er noget af det klart bedste ved denne.

Udover de ovenstående kvaliteter, så kan Cosori Pro også varme op til svimlende 230 grader, hvilket er mere end langt de fleste konkurrenter, som typisk kun varmer optil 200 eller måske 210 grader i tilberedning med Airfryer. Derfor er denne også et supergodt valg til at tilberede sprøde pomfritter, men ikke så god til frosne fødevarer, som andre lignende produkter.

Cosori Pro fås ofte på tilbud hos producenten selv, så derfor er der endnu mere at spare og dermed endnu en fordel ved køb af denne.

Du finder også ofte tilbud på denne Airfryer model hos hvidevareforhandlere.

 • Hvis du er på udkig efter andre ting til hjemmet kan vi her på siden og hjælpe dig med at finde de bedste tilbud på robotstøvsuger, hundefoder, sengetøj og meget mere.

Cosori Dual Blaze - Suveræn til fedtfattig mad

cosori dual blaze airfryer

Type: Varmluftssteger

Fødevarekapacitet: 2,2 kg

Fordele:

Brugervenlig
90% mindre fedt ved tilberedning
Pladsbesparende
11 forprogrammerede indstillinger

Ulemper

Støjer lidt

Det skal du vide, før du køber Cosori Dual Blaze

Denne Cosori Dual Blaze varmluftssteger og Airfryer er suveræn til dig, der ønsker at tilberede sundere og mere fedtfattig mad, da den ikke behøver nær så meget fedtstof, som en almindelig varmluftsovn, for at give gode og sprøde resultater. Den giver nogle af de bedste resultater og er vores Airfryer bedst i test inden for fedtfattig tilberedning.

Undervejs i tilberedningen kan du holde øje med tid, temperaturer og meget mere på det lille LED-display, der gør madlavningen overskuelig og let at gennemskue. Dette er en af de klare fordele ved netop denne Airfryer.

Cosori Dual Blaze er ikke bare god til at lave god, sprød og saftig mad, men er også vanvittigt nem at gøre ren. Derfor klares opvasken hurtigt, og du skal ikke bruge så meget tid på praktik. 

Foruden ovenstående, så er produktet lille i størrelsen og designet på en sådan måde, at den nemt kan passe ind i et skab, når den ikke bliver brugt. På trods af dette, så har maskinen alligevel en relativt høj kapacitet på 5,5 liter, der gør det muligt at tilberede med større mængder mad på én gang.

Desuden kan du bruge 1 af de ikke mindre end 11 forskellige tilberedningsindstillinger til at tilberede dine fødevarer. De er nemlig indstillet til at tilberede udvalgte fødevarer på bedste vis. Dette er væsentligt flere end konkurrerende produkter tilbyder.

OBH Actifry Genius 1,7 kg XL-frituregryde

obh actifry
Bedste luksuriøse

Type: Varmlufts-frituregryde

Vægt: 4,8 kg

Fordele:

God til dyrehår

Fleksibel og nem at håndtere

Ulemper

Lang opladningstid

Det skal du vide, før du køber First Buddy

Denne airfryer er især blevet rost af svenske Råd & Rön for at være særdeles nem at navigere rundt i, anvende og håndtere helt generelt. Det er nemt at rengøre det, det er nemt at sætte den i gang, og det er nemt at få gode resultater med dig. Derfor er den også kommet med på listen over vores favoritter.

På trods af OBH ActiFry Genius’ kampvægt på 4,8 kg, hvilket er let sammenlignet med eksempelvis Philips Avance Collection XXL på mere end 10 kg, så har den en stor kapacitet på 1,7 kg, der svarer til, at du kan tilberede pomfritter til op til 8 personer ad gangen. Derfor er denne varmluftssteger også især god til familier.

Fordele

Der er utrolig mange fordele ved netop denne model, og vi vil vi især påpege, at brugervenlighed, kapacitet, ydeevne og ikke mindst programindstillingerne ligger helt i top. 

Øverst på maskinen finder man et vindue, som man kan bruge til at holde øje med madlavningsprocessen, så man ikke er nødsaget til at åbne maskinen, for at vurdere, hvor langt man er i tilberedningsprocessen. Dette er en klar fordel!

Ulemper

En af de få ulemper der er ved maskinen er dog dens størrelse. Denne Airfryer har nemlig et lidt uheldigt design, som gør den meget omfangsrig, og derfor har vi heller ikke valgt sætte netop denne Airfryer som én af de aller bedste. 

Du kan herunder se en videodemonstration af vores vinder af bedste inden for varmluftsstegere, airfry, nemlig Philips Avance Collection XXL:

Haws airfryer 5,5 liter

Denne model er et af de billigere produkter på markedet, hvilket kan være en fordel, hvis du ikke er klar til at lægge så mange penge i en maskine endnu. Det kan være værd at tjekke et godt Airfryer tilbud ud først, og prøve produktet af, før du bruger en masse penge. 

Her kommer Haws Airfryer ind i billedet. Den er nemlig intuitiv og uden en pokkers masse funktioner. Den kan, hvad den skal, og befinder sig på et meget godt prisleje - også uden tilbud. Prisklassen er ofte under 1.000 kr.

Den har 1400 watt, og plads til 5,5 liter. Hvilket gør at den er forholdsvis rummelig. Derudover har den en smart timer-funktion, som gør at du kan lade maskinen arbejde og holde øje for dig. Det er også en ting, der ofte fremhæves i tilbagemeldinger og guides.

Håndtaget på denne er varmebeskyttet, og du sikrer derfor at både dig selv og dine eventuelle børn, som er med i køkkenet, ikke brænder sig. Derudover er selve kurven, som dine madvarer tilberedes i, beregnet til opvaskemaskine (og derfor også aftagelig).

Den har et “cool touch” og justerbar termostat, så du kan indstille den præcise temperatur, varierende efter hvilke råvarer du ønsker at tilberede i din haws Airfryer. 

 • Varmebeskyttet håndtag
 • 1400 watt og 5,5 liter
 • Airfry til billig pris og standard kvalitet
 • Timer funktion

Claus Holm Airfryer test

Du kender måske navnet Claus Holm, da han er en kendt tv-kok, som du finder på mange kanaler og især til Go’morgen eller Go’aften Danmark. Udover hans tilstedeværelse har han også sin egen bedste airfryer, og opskrifter på, hvordan du tilberede sund mad med airfry funktion.

Denne XL model er en ud af flere størrelser, og denne størrelse er på 5 liter, hvilket et den gode medium størrelse - hvis du ser på hele markedet. Den har hele 6 forskellige programmer, så du kan bruge airfry i rette temperatur til den specifikke råvarer.

Den har airfryer test temperaturer fra 40-200 grader. Den er ikke blot blåstemplet af Claus Holm selv, men har også en masse gode tilbagemeldinger og anmeldelser med sig på bagen. Derudover har den været med i mange overblik over Airfryer bedst i bedst i test 2023 rundt om på den digitale scene.

Ved hjælp af autosluk samt en alarm og overophedningssikring, kan du sikkert og nemt lave mad. Det gør den både venlig for børn og voksne. Lad dog aldrig dit barn selv betjene en maskine med så høje temperaturer.

Derudover har Claus Holm selv lagt en masse gode Airfryer opskrifter ud online på blandt andet Youtube, hvor du finder ham guide dig i gennem tilberedninger, så du kan benytte din Airfryer med helt rette metoder og teknikker. Find din kommende Claus Holm Airfryer på tilbud online allerede i dag.

bedste airfryer i test
 • Mulighed for maskinopvask
 • Overophedningssikring
 • 6 programmer til din airfry

Læs relaterede artikler

På udkig efter nyt hundefoder, sengetøj, segboard til børn eller robotstøvsuger? På produkteksperten har vi en masse artikler indenfor et utal af emner. 

Hvad er en airfryer?

Hvad kan maskinen egentligt? Hvad gør den speciel? Og hvorfor skal man vælge den over så mange andre produkter?

En Airfryer kan hurtigt blive din bedste ven i køkkenet, når du først får styr på alle de gode Airfryer opskrifter og typer af fødevarer at tilberede i den. Maskinen er nemlig super god til at gøre selv de mest kedelige retter mere spændende og indbydende. 

Men hvad er det helt præsict? Vi går ud fra, at du i forvejen har styr på, hvad luftfritøse delen går ud på, men vi vil alligevel, for den nysgerrige eller måske bare den grønne person, lige gentage og følge op på, hvad en Airfryer egentlig er, og hvorfor den er så god, at den findes over hele nettet.

Helt lavpraktisk og kort fortalt, så er svaret følgende: En Airfryer er en miniature version af en varmluftsovn. Dog er den helt store forskel, at luften i denne cirkulerer rundt i hele ovnen, og på den måde kommer den varme luft lynhurtigt og effektivt rundt i maskinen, så fødevaren, der tilberedes, bliver sprød hele vejen rundt.

Bedste el ladcykel

Hvad er den god til?

En Airfryer er grundet dens teknologi især god til at lave nuggets, pomfritter og andre lignende ting, som man ønsker skal være helt sprøde og lækre, når de kommer ud. Den bedste model kan både tilberede snacks og mindre retter, som pomfritter, hotwings og andre godter, men også større retter såsom laks, flødekartofler, og sågar kage. Du kan nede læse om tilberedning af chokoladekage længere nede i vores Airfryer test.

En af de helt smarte og roste funktioner ved en luftfritøse er den hurtige opvarmning. En Airfryer er nemlig bedst i test, når det kommer til hurtig opvarmning - især i forhold til mere konventionelle varmluftsovne. Den varme luft skabes lynhurtigt, og derfor kan du med den bedste Airfryer få en helt varm ovn på ganske få sekunder.

Airfryer eller ovn

Så nu har vi fået kortlagt, hvad en airfryer er, så nu kan vi rykke videre til, hvorfor man netop skal vælge den bedste luftfritøse, fremfor en ovn. Der er naturligvis mange fordele ved en ovn, men til forskel er den både meget mindre, meget billigere og mere effektiv til langt de fleste opgaver, den bliver sat for.

Dog har en Airfryer ikke den samme kapacitet som en ovn, så ønsker man at lave retter til hele familien, så skal man op i én af de mere omfangsrige modeller, der også fylder en del. Disse er dog de bedste, når det kommer til tilberedning af hele måltider. 

Vi anbefaler dog alligevel at købe maskinen, for den er god til rigtig mange opgaver, som er brugbare i hverdagen, herunder hurtig tilberedning af diverse grøntsager og kødtyper. Prøv eksempelvis flæskesteg i Airfryer. 

Bedste airfryer eller fritøse?

Først og fremmest er det en god ide at overveje, om det rent faktisk er en luftfritøse, du har behov for, og ikke en almindelig frituregryde. Her er det godt at overveje, hvad den skal anvendes til.

Skal den for eksempel anvendes til at laves pommes frites, så kan en airfryer lave sundere pomme frites, da disse ikke behøver at få ret meget olie, hvis overhovedet, at det er behøvet.

Er du derimod mere til pommes frites som dem, man kan få henne på grillen, der er snaskede og oliefyldte, så er det måske bedre med en traditionel frituregryde til dig.

Pris

Det er også relevant at se på, hvad den bedste airfryer for dig koster. Der kan være stor forskel på prisen - både i forhold til mærke og størrelse.

Den billigste kan ofte være mindre og ringere, men den dyreste behøver ikke at være den bedste.

En af de billigste på markedet er Princess 182021 Digital Aerofryer XL, der kan købes for blot 460 kr. I den dyrere ende ligger Philips Avance Collection XXL med en pris på 1.749 kr.

En Philips Avance har dog mange gode anmeldelser og er ofte pengene værd, hvis du søger produkter og en airfryer i den dyre og eksklusive ende. De fleste anmeldelser ligger vægt på dens effektive tilberedning og størrelse.

Kapacitet

Når man ser på kapaciteten, så er det en god ide at se på, hvor mange personer, der skal tilberedes til, når du skal finde den bedste air fryer.

En aifryer med stor kapacitet er eksempelvis Phillips advanced XXL HD 9650/90, der har en kapacitet op 1,4 kg (ca. 6 personer), eller Princess Smart Airfryer, der kan indeholde 4,5 liter, så der kan laves mad til hele familien.

Du kan derfor med en luftfritøse i en større model tilberede til flere adgangen. Det påvirker dog volumen på udstyret, og den fylder derfor meget på køkkenbordet, eller hvor du end ønsker at placere den. Det er en af de bedste til større portioner.

De 4 ting du skal være opmærksom på

Hvad er kapaciteten på maskinen?
Hvad er prisen?
Er den hurtig til at varme op? Og hvor mange grader kan den klare?
Er der timer på?

Temperatur

Her er det relevant at se på, hvor meget der kan skrues på temperaturen, når der skal tilberedes mad i den bedste maskine med airfry funktionen.

De fleste airfryere kan indstilles til mellem 80 og 200 graders varme, hvor imellem der er flere forskellige intervaller - for eksempel 5 grader for hvert interval.

OBH Actifry Original + – kan eksempelvis indstilles på alt fra 80 helt op til 230 grader. Et produkt med god smæk på, hvad angår temperatur.

Timer

Mange af de bedste modeller har en digital timer, der klarer ærterne selv, mens andre har en manuel timer, der skal indstilles.

Hvad du foretrækker er naturligvis individuelt. TEFAL FZ 7100 Actifry har eksempelvis digital timer, så du kan opnå den bedste tilberedning med airfry funktion.

Rengøring af airfryer

Har du tilberedt lækker mad, som har gjort maskinen lidt snasket? Er der nogle rester, der sidder fast i kurven? Eller har du haft en lille oste-eksplosion i din varmluftssteger? Ja, så kan den jo behøve en god rengøring. Der er dog nogle ting, du skal være opmærksom på, når du rengør din.

Undgå at:

Når du rengør din airfryer, så undgå til enhver tid at bruge metalredskab til at skrabe rester eller skidt af med, da mange air fryere vil have en non-stick overflade, som vil blive skrabet af, når du bruger metalredskaber til at fjerne skidt.

Desuden må du heller ikke anvende Renslet eller andre stålbørster til at rengøre maskinen med, da de ligeledes fjerne den eventuelle belægning i kurven.

Undgå desuden at gøre den ren just efter den har været i gang. Vent gerne 30 minutter med at gøre den ren, da du ellers kan risikere at brænde dig og også at komme til at ødelægge varmelegmerne i din varmluftssteger.

Gør dette:

Har du en kurv, der er særdeles snasket, så lig den i en balje med varmt vand og sæbe og lad den være i blød i 10-15 minutter inden du forsigtigt kan fjerne skidtet med en opvaskebørste eller en svamp.

Tåler de forskellige dele i din varmluftssteger at komme i opvaskemaskinen, så kom den endelig i opvaskemaskinen, når dette er behøvet. For at spare din kurv for mest slid, bør du dog ikke komme den i opvaskeren for ofte. Derfor kan det være en god i de at skylle den ren efter brug, når den har fået lov til at køle lidt af.

Find de bedste opskrifter til din airfryer

Hvis du vil have det bedste ud af din luftfritøse, anbefaler vi at du undersøger forskellige opskrifter, som er egnet til en airfryer. Du kan både finde opskrifter online, men der findes også flere fysiske kogebøger med idéer til madlavning.

Med mange af ovenstående anbefalinger medfølger en opskriftsbog, hvori du kan finde god bud på, hvad du kan tilberede i netop din model. Disse vil også typisk have de bedste råd til, hvordan den enkelte klarer forskellige fødevarer og giver de bedste resultater.

Hvis du mangler en hjælpende hånd til nogle anbefalelsesværdige opskrifter, skal du blot læse videre. Vi har udplukket de bedste opskrifter, der er at lave med en varmluftsfritøse, og det bedste ved det er, at det er nemt, sundt og hurtigt at lave.

En airfryer tilbyder som sagt mange forskellige måder at tilberede din mad på, og den kan være en stor hjælpende hånd, både hvis du hurtigt skal lave en snack, en lækker middag eller en udsøgt dessert. Du kan lave dine yndlingsretter eller snacks, om det er helstegt kylling, bagte grøntsager, grillet fisk, bagværk eller popcorn, så er en air fryer en god investering til køkkensamlingen. 

Prøv din luftfritøse med disse forskellige nemme og ikke mindst lækre opskrifter.

Pastachips

En sjov lille snack er pastachips, der laves nemt. Du starter med at koge den ønskede mængde pasta (eksempelvis pastaskruer eller farfalle pasta) til de er kogt igennem, herefter vendes pastaen i en smule olivenolie for at få dem ekstra sprøde og få krydderierne til at sidde godt fast. Herefter udvælger du dine yndlingskrydderier og vender det hele rundt i en skål.

Når al pasten er dækket af krydderier kommes de i et tyndt lag ind i airfryeren. De skal i denne airfry have et sted mellem 20 og 35 minutter ved 200 grader. Ryst undervejs pastaen, gerne 3-4 gange, så de bliver vendt lidt rundt. Når pasten er blevet gylden tages de ud og ligges på et stykke bagepapir eller køkkenrulle. Spis når afkølet.

Blandt alle de mange muligheder kan det være svært at finde ud af, hvilken man skal vælge, og især, hvilken, der er den bedste, når man skal udskifte sin frituregryde. Du kan længere nede på siden også læse vores afsnit "Hvad er en airfryer?", for at lære mere om, hvad maskinen egentlig er.

Smagfuld rosenkål

Skær roden af og halver rosenkålene, inden du blancherer dem i kogene vand i 1 minut. Herefter skylles rosenkålene med koldt vand, og vendes i en spiseske olie (er ikke nødvendigt, men giver et godt resultat) og et nip salt.

Lig rosenkålene i kurven i airfryeren og tilbered med airfry i 10 minutter ved 180 grader. Rosenkål er en god og sund erstatning for eksempelvis kartofler, pasta eller noget tredje, og et godt alternativ til broccoli, blomkål eller lignende grøntsager.

Rosenkålene kan også sagtens nydes alene, som en snack, enten blot med lidt salt på, eller dyppet i en dip af creme fraiche blandet med lidt krydderier eller vendt i lidt chilisovs. Helt klart et forsøg værd!

bedste airfryer content kage

Chokoladekage

Man kan, som sagt, ikke kun bruge sin airfryer til at lave mad og snacks, man kan også lave de bedste desserter og kager i den. 

Vi giver dig her en opskrift på intet mindre end en klassisk chokoladekage, hvor du blot skal bruge basale ingredienser som smør, sukker, æg, mel, kakao og selvfølgelig ingen chokoladekage uden chokolade. 

Du skal starte med at forvarme den til 160 grader. Derefter skal du piske smør og sukker sammen med en pisker. Når massen er luftig og cremet skal du tilsætte et æg som du blander sammen med massen.

Tilsæt herefter mel, kakaopulver og en smule salt. Massen er nu klar til at blive puttet i en kageform. Når airfryeren har opnået den ønskede temperatur, skal kageformen placeres i kurven. Her skal den blive siddende i 25 min. indtil kagen er gennembagt og har fået en gylden overflade.

Du kan teste om kagen er færdig, ved at stikke en gaffel ned i midten af kagen, og se om der er noget, der hænger fast på gaflen. Hvis der ikke er noget på gaflen, er kagen færdig. Når den er færdig skal den køle af i 5 min., hvorefter den er klar til servering. 

Sådan kan man altså nemt bruge en airfryer opskrift til at bage en lækker kage, uden at skulle tænde ovnen og bakse med bageplader- og riste.

Hjemmelavede side-orders 

Du kan desuden tilberede en masse forskellige side orders, og tilbehør til dine retter derhjemme. Der findes en masse gode muligheder og inspiration til netop disse ekstra ting ved siden af et stykke kød, eller en grøntsags-delle.

Lad os komme ind på endnu flere gode opskrifter, så du rigtigt kan komme i gang.

Bønnefritter

Første anbefaling til en god opskrift til din airfryer er klart disse lækre fedtfattige, men stadig fristende, sides, bønnefritter. Det gode alternativ til pommes frites. De er helt utroligt nemme at lave og tilberede, og de kræver ingen tid.

Du skal blot tage 500 g. grønne bønner (alt efter hvor mange portioner du ønsker), vende dem ned i din kurv og stryg dem med sesamfrø (og mulighed med en lille smule olie). De skal blot have 20 minutter, og så er de klar til at servere.

En ekstra lille anbefaling er, at du evt. kan “drysse” og dekorere med lidt finthakket rødløg på toppen til at give lidt ekstra smag. Prøv lidt forskelligt af derhjemme.

Bagte kartofler

Hvem kender og elsker ikke den gamle favorit, den bagte kartoffel - en af de helt nemme opskrifter? Det gør vi i hvert fald herinde. Den kan man både lave som side order til sin mad, men du kan også bage en kæmpe kartoffel og fylde den med alverdens lækkerier.

Sprøde grøntsager

Næste anbefaling til hjemmelavede side orders er sprøde grøntsager. Ligesom de andre ting, er denne ret enormt nem at tilberede og lave i en Airfryer, hvorfor det helt sikkert bliver en genganger i dit hjem. Det eneste du skal gøre, er at finde dine yndlings grøntsager, snitte dem i mundrette stykker, og lægge dem i kurven.

Du kan med fordel pensle dem med lidt olie, så de bliver ekstra sprøde. De er en af de opskrifter, som er et sikkert hit i både børnefamilier og til middag med vennerne. 

bedste airfryer test content

Du kan nemt pakke en stor bagekartoffel ind i sølvpapir, hvor du har snittet et kryds på midten af kartoflen, så den kan åbne sig og udvide sig. Dernæst lægger du den i din airfryer i godt 45 minutter, og tager den op og åbner den klar yderligere i krydset inden servering.

Søg inspiration og bliv klogere på dine muligheder

Det var et par forskellige opskrifter, som er utrolig lette at lave og helt sikkert værd at prøve af. Der er talrige muligheder med denne maskine, og det er næsten kun fantasien, der sætter grænser for din madlavning. 

Så hvis du ønsker sundere alternativer i hverdagen til mange af de gode og lækre retter som ofte er syndefulde, er dette produkt perfekt for dig, tilbered med airfry og undgå friture!

Hvis du ønsker endnu mere inspiration til Airfryer opskrifter, er der utallige videoer på TikTok, hvor du både kan finde de lækreste og nemmeste opskrifter på både sunde, syndige og lækre retter, snacks og desserter. Det er sågar på den platform at hypen omkring luftfritøsen er blevet spredt over hele verden.

Se også: Forårsruller i airfryer, pommes frites i airfryer.

Der findes mange forskellige airfryer. Cosori og Onyx kæmper om at være de bedste på markedet.

bedste onyx airfryer i test

Vores anbefalinger

Lad os komme til sagen. Du er på udkig efter en god Airfryer, så læs roligt videre her. For Produkteksperten kommer her med vores bud på de modeller, som du får mest ud af pengene af, selvom der ikke er tilbud på lige præcis den model, du er på udkig efter.

Kitchen Master

Skal du have et produkt hvor du stensikkert mener du får noget ud af pengene er det denne model. Kitchen master er kendt for deres lækre køkken udstyr, dog har de også skabt en luftfritøse, som er af god størrelse, tilbereder maden ordentligt samtidig med at den er nem at gøre ren.

Scandinavian collection

Skal du have et billigt produkt? Hvis du bare vil prøve en airfryer for at teste, om i overhovedet vil bruge den i hjemmet, så er det en god ide at investere i denne model. Den er god for den førstegangsbrugende, som ikke har de højeste krav til produktet.

Der er dog ikke noget tilbehør til denne airfry model og har ikke så mange funktioner. Hvis du er meget simpel i din madlavning tilgang, er det en god start for dig.

Caso AF 200 

Søger du udenlands, i andre lande end Danmark, er det værd at bruge penge på denne caso model som rummer hele 2,5kg. Og ligger i toppen i Tyskland. Den er især oplagt til store familier, da den kan rumme en del portioner. Yderligere har den en del funktioner som gør den oplagt til den gængse bruger.

Gør hverdagen nemmere 

En af de bedste grunde til at anskaffe sig en Airfryer, er alle de muligheder, maskinen åbner op for. Med de mange funktioner og Airfryer opskrifter der findes, bliver madlavningen let som en leg, og tager kun den halve tid. I en travl hverdag kan det være svært at få tid til alle de praktiske ting, man gerne vil, og stadig balancere job og familieliv. 

Maskinen er derfor for dig, der gerne vil lave god hjemmelavet mad, men ikke gider stå i køkkenet i flere timer. Den er den perfekte ven i køkkenet, hvis du skal lave et hurtigt og velsmagende måltid. Med teknologien kan du nemt smide eksempelvis grøntsager og kød i, og så passer det ellers sig selv. 

Så hvad venter du på? Find den model du bedst kan lide, måske endda på Airfryer tilbud, og begynd din nemme madlavning hurtigst muligt.

Gode råd til at vedligeholde din airfryer

Der er mange måder hvorpå, du kan vedligeholde din maskine, så den holder i længere tid og er nemmere at gøre ren. Her er fem korte råd, så du kan få mest ud af din luftfritøse derhjemme. Hvordan benytter man en airfry funktion, og hvordan forløber det.

 1. Du skal ikke tænde den på forhånd, som med en ovn. Konceptet er, at du tænder på en knap og lægger maden ind med det samme. På den måde sikrer du, at du bruger dit produkt rigtigt.
 2. Brug ikke olie eller smør i din madlavning. Den klarer det for dig, og på den måde sikrer du også, at maden forbliver sund.
 3. Brug ikke vand i fedtholdig mad, det kan være lokkende at bruge vand i sin fedtholdige mad som i en almindelig ovn, det skal du ikke med en Airfryer.
 4. Overfyld ikke din Airfryer. Det er vigtigt, at du holder dig til den plads, der er i den, så den er lettere at rengøre. Og endnu vigtigere bliver den ikke overfyldt, hvilket kan ødelægge maskinen.
 5. Vælge en Airfryer, som tilgodeser til dine behov i forhold til plads med mere. Mange kommer til at vælge en for lille maskine, hvilket kan gøre det svært at følge op på step 4. Så hellere overvurder dit forbrug, så du er sikker på, at der er plads til din madlavning.

Se relaterede artikler til airfryer

Kitchen Master Airfryer bliver din nye bedste ven i køkkenet - læs mere om den her.

Er du på udkig efter store modeller fra phillips test bedste xxl airfryer - så se vores guide.   

Se også den velkendte tv-kok Claus Holms tre bud på en den bedste Holm Deli airfryer i test

Kom pommes frites i airfryer og få helt sprøde fritter - læs om det her.

Læs vores guide til de bedste airfryer opskrifter 2022 her.

Vælg en airfryer med omtanke

Når du har gjort op med dig selv, hvilke behov der er vigtigst for dig, og hvad der passer ind i dit hjem, kan du efterfølgende gå på jagt efter et tilbud på lige netop den model, som passer til dine behov. For at gøre den proces nemmere for dig, oplister vi herunder nogle ting, som er værd at tænke over, inden du går ud og køber en luftfritøse.

Når man har fundet det tilbud på den rette model, som man tænker passer til ens budget, og de formål man vil bruge den til, må den også gerne kunne tilpasses inden for ens æstetiske smag og rammerne i ens hjem eller på arbejdspladsen.

Populariteten omkring disse maskiner er nemlig ikke kun hjemme i køkkenerne, men har også bevæget sig ud på arbejdspladser, for at gøre frokosten nem og hurtig at tilberede.  Når du leder efter en airfryer, er det vigtigt at overveje følgen de ting: størrelse på den?, hvad er kapaciteten og hvilke funktioner har den.  Det kan også være nyttigt at læse anmeldelser og sammenligne priser.

Airfryer og æstetik

En airfryer behøver ikke at ødelægge æstetikken i dit hjem. Men for at din nye køkkenmaskine naturligt vil blende ind i dit køkken, er det værd at overveje udseendet og størrelsen på det produkt, du går efter, inden du går på jagt efter et tilbud og køber det første og det bedste produkt. 

Der er forskel på, hvordan de forskellige airfryers ser ud. De fleste, vi har fremhævet, som de bedste, er i farverne sort og sølv. Der er endnu ikke lavet airfryers i alle regnbuens farver, så hvis du er til spraglede køkkenredskaber, må du have tålmodighed eller acceptere en model i en mere neutral farve. 
De forskellige modeller, som vi har fremhævet, har, trods farverne, dog ikke samme størrelse på køkkenbordet. Hvor nogen nærmest kan forveksles med en elkedel, fremstår andre maskiner, som er mere fremtrædende køkkenmaskiner, ligesom f.eks. en mikrobølgeovn. 

Størrelsen kommer dog igen an på forskellige præferencer og behov i hverdagen. Hvis du bor alene og ofte kun laver mad til dig selv, er det måske ikke nødvendigt med en stor airfryer med flere forskellige rum.

En stor maskine kan derimod være helt optimal, hvis du har en stor familie, der skal have mad på bordet hver eneste dag. Den er også god, hvis du vil lave flere forskellige tilbehør til dit måltid på samme tid.

bedste airfryer i test

De kan både være store, men også små og kompakte. Se hvad der passer til dit køkken, før du køber en airfryer.

Forskellige funktioner til forskellige behov

Flere af vores udvalgte airfryers har en lille digital skærm, hvor graderne kan ses. Nogen kan indstilles via forskellige knapper, hvor andre blot har to knapper, der kan skrues på. Dette handler om brugervenlighed, og om hvor avanceret, man ønsker sin maskine skal være.

Det varierer også fra produkt til produkt, hvor mange forprogrammerede indstillinger der er tilgængelige for tilberedning af maden. Nogle har 5 programmer at vælge imellem, hvor andre har op til 11. 

En ting at have for øje er også om produktet har indbygget en indstilling for tid, så du kan time din mad, imens den er i luftfritøsen. Dette kan være smart, hvis du ikke er fan af at have flere forskellige enheder igang, når du laver mad. Hvis du derimod ikke har noget problem med at sætte en timer på din mobiltelefon eller et æggeur, kan du snildt undvære en timerfunktion.

Indstilling af temperaturen kan også variere fra produkt til produkt, så hvis du har nogle specifikke opskrifter eller madvarer i tankerne, som du ønsker at kunne tilberede på en bestemt måde, kan det være nødvendigt at tjekke intervallet for temperaturerne på det produkt, du undersøger. Som regel kan temperaturen indstilles mellem 80 og 200 graders varme og med intervaller på 5 grader. 

Budget 

En af de mere væsentlige faktorer at tage højde for, som køber, er selvfølgelig hvilket prisleje, man ønsker at holde sig indenfor. Det er med god grund, at man har øje for prisen, når man skal købe en airfryer. Der er nemlig stor forskel på den billigste og den dyreste, i hvert fald ud fra vores vurdering. 

Den billigste maskine, som vi har valgt at fremhæve, koster ned til 448 kr., hvor den dyreste næsten er oppe og ramme 3000 kr. Prisen afhænger selvfølgelig af flere forskellige faktorer, som kan have en indvirkning på både kvalitet, størrelse og funktioner. 

Den dyreste er ikke nødvendigvis den bedste, og den billigste opfylder måske ikke alle de behov, som du efterspørger i en airfryer. 

Kitchen Master Airfryer

Andre ting at være opmærksom på

Udover æstetikken, funktionerne og budgettet for købet af en ny airfryer, er der nogle andre ting, som kan være værd at bemærke, inden man beslutter sig for et bestemt produkt. 

Sådan noget som vægten på maskinen varierer nemlig i høj grad fra produkt til produkt. Nogle maskiner vejer helt op til 10,4 kg., hvor andre vejer helt ned til 0,6 kg. Det kan spille en faktor i forhold til, om du ønsker at have produktet stående fremme på køkkenbordet, eller om du vil have mulighed for at rykke rundt på den og gemme den væk i et skab eksempelvis. Hvis den vejer 10 kg. er det måske mest optimalt at have den stående ét sted, hvor hvis den ikke vejer mere end et par kg., kan den nemt rykkes rundt i køkkenet eller fragtes forskellige steder hen f.eks. med i sommerhus. 

Noget andet man heller ikke kan afprøve ved køb af et produkt på nettet, er støjniveauet for produktet. For nogen kan det være en dealbreaker, hvis et køkkenapparat støjer, hvor det for andre kan være lige meget. 

Når det kommer til rengøring af en airfryer, kan der også være forskellige præferencer og prioriteringer gældende. I nogen maskiner kan dele af produktet rengøres i opvaskemaskinen, hvilket for nogen kan være en stor prioritet og et tidsbesparende element i hverdagen, som giver lidt ekstra tid med familien.

Bliv klogere på en masse produkter: Sengetøj, segboard til børn, robotstøvsuger, hundefoder og en masse andre. 

FAQ om bedste airfryer

Hvilken airfryer er bedst i test?
Der findes rigtig mange gode airfryere på markedet. Dog er Philips Avance Collection Airfryer XXL HD9650/90 og Princess 182065 Aerofryer nogle af de mest og bedst roste airfryere i test. Her får du nemlig to airfryere, der både er store og effektive i madlavningen.
Hvad er forskellen på en airfryer og en ovn?
Luften i en airfryer cirkulerer hurtigere rundt end den gør i langt de fleste varmluftsovne. Dette er med til at gøre tilberedningstiden kortere og maden mere sprød. Den cirkulerende varme er også med til at holde saften inde i madvaren, så den forbliver saftig.
Hvilken air fryer larmer mindst?
Cosori Pro er især blevet rost for at være støjsvag under tilberedning. Derfor er dette klart ét af de bedste valg, hvis man ønsker en airfryer, der ikke larmer ret meget. Desuden er denne airfryer også rost for at være både funktionel og brugervenlig.
Er en airfryer pengene værd?
Svar

Angivelse af kilder

chevron-downmenu-circlecross-circle