Vores indlæg er skrevet ud fra research og analyse af tests. Vi kan opnå en kommission, når der købes et produkt via et link. Læs mere >

Airfryer bedste i test - find gode tilbud på 2022 modeller

Det kan være mange penge at spare ved at finde den bedste airfryer på tilbud. Vi har i denne test lavet et samlet overblik over forhandlere og muligheder i dette segment.
Af 
 Opdateret d. juni 29, 2022
bedste airfryer i test 2022

For med en airfryer bruger du ganske lidt eller slet ingen olie, da denne bruger varmluft til at tilberede med. Hvis du læser videre i artiklen, får du prosuktekspertens bud på bedst-i-test airfryers og hvilken model som passer bedst til dine behov.

Metodologi
Disse guides og anbefalinger er baseret på grundig research om produkterne på baggrund af kundeanmeldelser, anbefalinger og testvindere. Læs mere her.
Vi holder løbende øje med test og anbefalinger af forskellige produkter, for at kunne tilbyde dig det bedste udvalg og information om det specifikke marked.

Med en airfryer kan du få samme gode madoplevelse som med friturestegt mad - bare sundere. Det gør du helt enkelt uden at gå ned på kvalitet eller smagen af maden, der er nemlig mange forskellige opskrifter, som gør brug af en airfryer i dag. Læs om forskellige modeller som passer bedst til dit behov og se hvilke aifryer tilbud man kan få fat i.

Kom til sagen - Hvad er den bedste Airfryer

Det er en kanongod opfindelse, som også er blevet taget imod med åbne arme af forbrugerne. En airfryer er perfekt til både hjemme i det private, som til de gode firmaarrangementer.  Derfor har også flere og flere virksomhed taget ideen til sig og udviklet deres bud på den populære hvidevare.

Blandt alle de mange muligheder kan det være svært at finde ud af, hvilken man skal vælge, og især, hvilken, der er den bedste airfryer.

I denne artikel

En airfryer kan blive din bedste ven i køkkenet, når du får har fundet alle de gode opskrifter og typer af fødevarer at tilberede i den. Aifryeren er nemlig super god til at gøre selv de mest kedelige retter mere spændende og indbydende. Vi giver her anbefalinger til vores, forbrugerne og eksperternes favoritter.

De bedste airfryers i 2022

bedste airfryer
Bedste samlet set

Philips Avance Collection Airfryer XXL HD9650/90

Prisklasse: 2399 – 2699 kr.

Type: stor varmluftssteger

Vægt: 10,4 kg

Fordele:

Twin TurboStar teknologi
QuickClean-kurv
5 programmer at vælge imellem
Holde-varmen funktion

Ulemper:

Fylder en del
Støjer lidt
elgiganten logo
Hurtig levering.
God service.
Meget for pengene.

Hvorfor den er den bedste samlet set

Når man overordnet ser på bedømmelserne af den bedste airfryer på markedet, så er Philips Avance Collection Airfryer XXL HD9650/90 ofte blevet omtalt som én af de bedste på markedet, da den tilbereder maden suverænt godt og er desuden virkelig rummelig og har en stor kapacitet samt er nem at rengøre.

Hav ovennævnte med i overvejelserne, når du skal ud og anskaffe den bedste airfryer til dig og dine behov, da disse vil være afgørende for din oplevelse af den og dens funktioner.


Læs mere om Philips Avance Collection Airfryer XXL HD9650/90 her
Den næst bedste

Princess 182065 Aerofryer

Prisklasse: 949-999 kr

Type: Varmluftsstegeovn

Vægt: 9,8 kg

Fordele:

Rotisserie-funktion
Glasvindue på forsiden
Dele tåler maskinopvask
Indvendigt lys

Ulemper:

Glasfronten kan blive varm
Ikke suveræn til pomfritter

Det skal du vide inden du køber Princess 182065 Aerofryer

Ifølge anmeldelser er Princess Aerofryer også en af de gode produkter på markedet. Den er både vurderet godt på Google, Amazon og BBC Good Food. 

Denne lille sag er passende til små familier, som blot skal have tilberedt små mængder af mad men ikke behøver en ovn. Den er kendt for at have dele som kan maskinvaskes, og den er derfor nem at rengøre og brugervenlig. 

Den er god til at lave sprødt mad til den lille familie. Kapaciteten er stor, hvad angår en airfryer, men lille til sammenligning med en almindelig ovn. Den har plads til tre små plader og en kapacitet på 10 liter. 

Den er en god anbefaling til dem, som ingen ovn har, men den tilbereder ikke med olie, som mange andre af de bedste airfryer gør.

En Princes Aerofryer minder meget om en Tristar, grundet det mere ovn basale look og funktion.

Du kan også vælge at købe airfryers på Amazon. Læs mere om Amazon Danmark, som vores samarbejdspartner har skrevet.


Læs mere om Princess 182065 Aerofryer her

Bedste til snacks

Fritel SnackTastic 4202 - Den bedste airfryer til dig som ønsker en lille snack

Prisklasse: 448-649 kr

Type: Lille varmluftssteger

Vægt: 0,6 kg

Fordele:

Flere funktioner
Kan indstilles i tid og temperatur
Kurv tåler maskinopvask
Lille i størrelsen

Ulemper:

Ikke god til større familier
Gratis levering
God service.
Meget for pengene.

Det skal du vide, inden du køber Fritel SnackTastic 4202

Er du mere til en mindre model, hvor du blot kan tilberede små snacks, og hvor udstyret og produktet ikke fylder så meget, så har vi den helt rette anbefaling. 

Fritel SnackTastic 4202 er en lille snild og kompakt airfryer, som er god til små portioner. Den har et smukt æstetisk design og høj brugervenlighed. Den har nemlig få egenskaber, hvilket dermed ikke skaber så høj forvirring. 

Den har en kapacitet på 2 liter, og er smart til madlavning og tilberedning til en enkelt person eller snacks til få personer. Den har derudover timer funktion, så du nemt kan tilberede uden det store opsyn. 

Den er nem at rengøre, da du kan lægge kurven og skuffen fra din airfryer i opvaskemaskinen uden at ødelægge produktet. 

Du kan ligeledes justere tiden, hvilket gør det muligt for dig at tilpasse din temperatur på din airfryer alt efter den madvarer du ønsker at tilberede. Det giver en jævn varme til dine madvarer uden at overtilberede.


Læs mere om Fritel SnackTastic 4202 her

Den bedste til fedtfattig tilberedning

Cosori Premium - Suveræn til fedtfattig mad

Prisklasse: 2190-2790 kr.

Type: Varmluftssteger

Fødevarekapacitet: 2,2 kg

Fordele:

 • Brugervenlig
 • 90% mindre fedt ved tilberedning
 • Pladsbesparende
 • 11 forprogrammerede indstillinger

Ulemper:

 • Støjer lidt

Denne Premium varmluftssteger er suveræn til dig, der ønsker at tilberede sundere og mere fedtfattig mad, da den ikke behøver nær så meget fedtstof, som en almindelig varmluftsovn, for at give gode og sprøde resultater. Den giver nogle af de bedste resultater og er i bedst i test inden for fedtfattig tilberedning.

Undervejs i tilberedningen kan du holde øje med tid, temperaturer og meget mere på det lille LED-display, der gør madlavningen overskuelig og let at gennemskue. Dette er en af de klare fordele ved netop denne airfryer.

Cosori Premium er ikke bare god til at lave god, sprød og saftig mad, men er også vanvittigt nem at gøre ren. Derfor klare opvasken hurtigt, og du kan gå til bage til andre og mere vigtige ting at tage dig til. 

Foruden ovenstående, så er airfryeren også lille i størrelsen og designet på en sådan måde, at den nemt kan passe ind i et skab, når den ikke er behøvet. På trods af dette, så har maskinen alligevel en relativt høj kapacitet på 5,5 liter, der gør det muligt at tilberede større mængder mad på én gang.

Desuden kan du bruge ét af en af de ikke mindre end 11 forskellige tilberedningsindstillinger til at tilberede dine fødevarer. De er nemlig indstillet til at tilberede udvalgte fødevarer på bedste vis. Dette er væsentligt flere end konkurrende produkter tilbyder.

 

Den mest brugervenlige

OBH Actifry Genius 1,7 kg XL-frituregryde - Den bedste til nem madlavning for familien

Prisklasse: 1449-1599 kr.

Type: Varmlufts-frituregryde

Vægt: 4,8 kg

Fordele:

 • Stor kapacitet
 • 9 forudinstillede tilberedningsprogrammer
 • Særdeles høj brugervenlighed
 • Dele tåler maskinopvask

Ulemper:

 • Fylder meget

Denne airfryer er især blevet rost af svenske Råd & Rön for at være særdeles nem at navigere rundt i, anvende og håndtere helt generelt. Det er nemt at rengøre det, det er nemt at sætte den i gang, og det er nemt at få gode resultater med dig. Derfor er den også kommet med på listen over vores favoritter.

På trods af OBH ActiFry Genius’ kampvægt på 4,8 kg, hvilket er let sammenlignet med eksempelvis Philips Avance Collection XXL på mere end 10 kg, så har den en stor kapacitet på 1,7 kg, der svarer til, at du kan tilberede pomfritter til op til 8 personer ad gangen. Derfor er denne varmluftssteger også især god til familier.

Der er utrolig mange fordele ved netop denne steger, som vi kunne fylde hele siden ud med, men i stedet vil vi blot påpege, at brugervenlighed, kapacitet, ydeevne og ikke mindst programinstillingerne ligger helt i top, og derfor er denne airfryer en af de bedste og yderst anbefalelsesværdig. 

Ovenpå finder man et vindue, som man kan bruge til at holde øje med madlavningsprocessen, så man ikke er nødsaget til at åbne airfryeren for at vurdere, hvor langt man er i tilberedningsprocessen. Dette er en klar fordel!

En af de få ulemper der er ved maskinen er dog dens størrelse. Den har nemlig et lidt uheldigt design, som gør den meget omfangsrig, og derfor har vi heller ikke valgt sætte netop denne airfryer som én af de aller bedste. 

 

Den bedste til prisen

Cosori Pro - Få mest for pengene

Prisklasse: 1599-2290 kr.

Type: Varmluftssteger

Vægt: 4,5 kg

Fordele:

 • QuickHeat-teknologi
 • Lavt støjniveau
 • Touch panel
 • Minimalistisk og praktisk design

Ulemper:

 • Tilbereder frosne fødevarer mindre godt

Vi har valgt at kåre denne varmluftssteger fra Cosori til at være den bedste til prisen, da man får en hel masse for sine penge ved at investere i netop denne. Man får ikke bare en airfryer, der tilbereder fødevarer på bedste vis, men som også har en masse gode funktioner, såsom touch panel, praktisk design, QuickHeat-teknologi og meget mere.

Det flotte, minimalistiske design gør ikke bare maskinen til en fryd for øjet, men gør den også praktisk, da den er designet til at fylde så lidt som muligt i både indretningen og i køkkenskabet. Derfor er denne også god, hvis man har et mindre køkken, eller ikke ønsker et stort monstrum på køkkenbordet.

Forbrugere og eksperter er især begejstrede for touch panelet på airfryerens top, hvorfra maskinen styres og håndteres. Det er både nemt og overskueligt at betjene den, og så larmer den ikke ret meget, hvilket er noget af det klart bedste ved denne airfryer.

Udover de ovenstående kvaliteter, så kan Cosori Pro også varme op til svimlende 230 grader, hvilket er mere end langt de fleste konkurrenter, som typisk kun varmer optil 200 eller måske 210 grader. Derfor er denne også et supergodt valg til at tilberede sprøde pomfritter, men derfor heller ikke så god til frosne fødevarer som andre airfryere.

Cosori Pro fås ofte på tilbud hos producenten selv, så derfor er der endnu mere at spare og dermed endnu en fordel ved køb af denne.

Du kan herunder se en videodemonstration af vores vinder af bedste i test inden for varmluftsstegere, nemlig Philips Avance Collection XXL:

Bedste airfryer eller fritøse?

Først og fremmest er det en god ide at overveje, om det rent faktisk er en airfryer, du har behov for, og ikke en almindelig oliefritøse. Her er det godt at overveje, hvad airfryeren skal anvendes til.

Skal den for eksempel anvendes til at laves pommes frites, så kan en airfryer lave sundere pomme frites, da disse ikke behøver at få ret meget olie, hvis overhovedet, at det er behøvet.

Er du derimod mere til pommes frites som dem, man kan få henne på grillen, der er snaskede og oliefyldte, så er det måske bedre med en traditionel frituregryde til dig.

Pris

Det er også relevant at se på, hvad den bedste airfryer for dig koster. Der kan være stor forskel på prisen - både i forhold til mærke og størrelse.

Den billigste kan ofte være mindre og ringere, men den dyreste behøver ikke at være den bedste.

En af de billigste på markedet er Princess 182021 Digital Aerofryer XL, der kan købes for blot 460 kr. I den dyrere ende ligger Philips Avance Collection Airfryer XXL med en pris på 1749 kr.

En Philips Avance har dog mange gode anmeldelser og er ofte pengene værd, hvis du søger produkter og en airfryer i den dyre og eksklusive ende. De fleste anmeldelser lægger vægt på dens effektive tilberedning og størrelse.

Kapacitet

Når man ser på kapaciteten, så er det en god ide at se på, hvor mange personer, der skal tilberedes til, når du skal finde den bedste airfryer.

En aifryer med stor kapacitet er eksempelvis Phillips advanced XXL HD 9650/90, der har en kapacitet op 1,4 kg (ca. 6 personer), eller Princess Smart Airfryer, der kan indeholde 4,5 liter, så der kan laves mad til hele familien.

Du kan derfor med en airfryer i en større model tilberede til flere adgangen. Det påvirker dog volumen på udstyret, og den fylder derfor meget på køkkenbordet, eller hvor du end ønsker at placere den. Det er en af de bedste airfryer til større portioner.

Temperatur

Her er det relevant at se på, hvor meget der kan skrues på temperaturen, når der skal tilberedes mad i den bedste airfryer.

De fleste airfryere kan indstilles til mellem 80 og 200 graders varme, hvor imellem der er flere forskellige intervaller - for eksempel 5 grader for hvert interval.

OBH Actifry Original + – kan eksempelvis indstilles på alt fra 80 helt op til 230 grader.

Timer

Mange af de bedste airfryere har en digital timer, der klarer ærterne selv, mens andre har en manuel timer, der skal indstilles.

Hvad du foretrækker er naturligvis individuelt. TEFAL FZ 7100 Actifry har eksempelvis digital timer.

Princess Airfryer - den næst bedste airfryer

Ifølge anmeldelser er Princess Airfryer også en af de gode produkter på markedet. Den er både vurderet godt på Google, Amazon og BBC Good Food.

Denne lille sag er passende til små familier, som blot skal have tilberedt små mængder af mad men ikke behøver en ovn. Den er kendt for at have dele som kan maskinvaskes, og den er derfor nem at rengøre og brugervenlig.

Den er god til at lave sprødt mad til den lille familie. Kapaciteten er stor, hvad angår en airfryer, men lille til sammenligning med en almindelig ovn. Den har plads til tre små plader og en kapacitet på 10 liter.

Den er en god anbefaling til dem, som ingen ovn har, men den tilbereder ikke med olie, som mange andre af de bedste airfryer gør.

En Princes Airfryer minder meget om en Tristar, grundet det mere ovn basale look og funktion.

Du kan også vælge at købe airfryers på Amazon. Læs mere om Amazon Danmark, som vores samarbejdspartner har skrevet.

Den bedste airfryer til dig som ønsker en lille snack

Er du mere til en mindre model, hvor du blot kan tilberede små snacks, og hvor udstyret og produktet ikke fylder så meget, så har vi den helt rette anbefaling.

Fritel SnackTastic 4202 er en lille snild og kompakt airfryer, som er god til små portioner. Den har et smukt æstetisk design og høj brugervenlighed. Den har nemlig få egenskaber, hvilket dermed ikke skaber så høj forvirring.

Den har en kapacitet på 2 liter, og er smart til madlavning og tilberedning til en enkelt person eller snacks til få personer. Den har derudover timer funktion, så du nemt kan tilberede uden det store opsyn.

Den er nem at rengøre, da du kan lægge kurven og skuffen fra din airfryer i opvaskemaskinen uden at ødelægge produktet.

Du kan ligeledes justere tiden, hvilket gør det muligt for dig at tilpasse din temperatur på din airfryer alt efter den madvarer du ønsker at tilberede. Det giver en jævn varme til dine madvarer uden at overtilberede.

Rengøring af airfryer

Har du tilberedt noget i din airfryer, som har gjort den lidt snasket? Er der nogle rester, der sidder fast i kurven? Eller har du haft en lille oste-eksplosion i din varmluftssteger? Ja, så kan den jo behøve en god rengøring. Der er dog nogle ting, du skal være opmærksom på, når du rengør din.

Undgå at:

Når du rengør din airfryer, så undgå til enhver tid at bruge metalredskab til at skrabe rester eller skidt af med, da mange airfryere vil have en non-stick overflade, som vil blive skrabet af, når du bruger metalredskaber til at fjerne skidt. 

Desuden må du heller ikke anvende Renslet eller andre stålbørster til at rengøre maskinen med, da de ligeledes fjerne den eventuelle belægning i kurven.

Undgå desuden at gøre din airfryer ren just efter den har været i gang. Vent gerne 30 minutter med at gøre den ren, da du ellers kan risikere at brænde dig og også at komme til at ødelægge varmelegmerne i din varmluftssteger.

Gør dette:

Har du en kurv, der er særdeles snasket, så lig den i en balje med varmt vand og sæbe og lad den være i blød i 10-15 minutter inden du forsigtigt kan fjerne skidtet med en opvaskebørste eller en svamp.

Tåler de forskellige dele i din varmluftssteger at komme i opvaskemaskinen, så kom den endelig i opvaskemaskinen, når dette er behøvet. For at spare din airfryerkurv for mest slid, bør du dog ikke komme den i opvaskeren for ofte. Derfor kan det være en god i de at skylle den ren efter brug, når den har fået lov til at køle lidt af.

Du kan herunder også finde en video lavet af Philips til, hvordan du på bedste vis kan rengøre din airfryer:

https://www.youtube.com/watch?v=SH4AFRKVr9k

 

Find de bedste opskrifter til din airfryer

Hvis du vil have det bedste ud af din airfryer, anbefaler vi at du undersøger forskellige opskrifter, som er egnet til en airfryer. Du kan både finde opskrifter online, men der findes også flere fysiske kogebøger med idéer til madlavning i en airfryer.

Med mange af ovenstående anbefalinger medfølger en opskriftsbog, hvori du kan finde god bud på, hvad du kan tilberede i din airfryer. Disse vil også typisk have de bedste råd til, hvordan den enkelte klarer forskellige fødevarer og giver de bedste resultater.

Hvis du mangler en hjælpende hånd til nogle anbefalelsesværdige opskrifter med en airfryer skal du blot læse videre, vi har udplukket de bedste opskrifter der er at lave med en airfryer og det bedste er at det er nemt, sundt og hurtigt at lave.

En airfryer tilbyder som sagt mange forskellige måder at tilberede din mad på, og den kan være en stor hjælpende hånd, både hvis du hurtigt skal lave en snack, en lækker middag eller en udsøgt dessert. Du kan lave dine yndlingsretter eller snacks i airfryeren om det er helstegt kylling, bagte grøntsager, grillet fisk, bagværk eller popcorn, så er en airfryer en god investering til køkkensamlingen. 

Prøv eller test din airfryer med disse forskellige nemme og ikke mindst lækre opskrifter:

Pastachips

En sjov lille snack er pastachips, der laves nemt. Du starter med at koge den ønskede mængde pasta (eksempelvis pastaskruer eller farfalle pasta) til de er kogt igennem, herefter vendes pastaen i en smule olivenolie for at få dem ekstra sprøde og få krydderierne til at sidde godt fast. Herefter udvælger du dine yndlingskrydderier og vender det hele rundt i en skål.

Når al pasten er dækket af krydderier kommes de i et tyndt lag ind i airfryeren. De skal have et sted mellem 20 og 35 minutter ved 200 grader. Ryst undervejs pastaen, gerne 3-4 gange, så de bliver vendt lidt rundt. Når pasten er blevet gylden tages de ud og ligges på et stykke bagepapir eller køkkenrulle. Spis når afkølet.

 

Smagfuld rosenkål

Skær roden af og halver rosenkålene, inden du blancherer dem i kogene vand i 1 minut. Herefter skylles rosenkålene med koldt vand, og vendes i en spiseske olie (er ikke nødvendigt, men giver et godt resultat) og et nip salt.

Lig rosenkålene i kurven i airfryeren og tilbered i 10 minutter ved 180 grader. Rosenkål er en god og sund erstatning for eksempelvis kartofler, pasta eller noget tredje, og et god alternativ til broccoli, blomkål eller lignende grøntsager.

Rosenkålene kan også sagtens nydes alene, som en snack, enten blot med lidt salt på, eller dyppet i en dip af creme fraiche blandet med lidt krydderier eller vendt i lidt chilisovs. Helt klart et forsøg værd!

Chokoladekage

Man kan som sagt ikke kun bruge sin airfryer til at lave mad og snacks, man kan også lave de bedste desserter og kager i den. 

Vi giver dig her en opskrift på intet mindre end en klassisk chokoladekage, hvor du blot skal bruge basale ingredienser som smør, sukker, æg, mel, kakao og selvfølgelig ingen chokoladekage uden chokolade. 

Du skal starte med at forvarme din airfryer til 160 grader. Derefter skal du piske smør og sukker sammen med en pisker. Når massen er luftig og cremet skal du tilsætte et æg som du blander sammen med massen.

Tilsæt herefter mel, kakaopulver og en smule salt. Massen er nu klar til at blive puttet i en kageform. Når airfryeren har opnået den ønskede temperatur, skal kageformen placeres i kurven og ind i din airfryer. Her skal den blive siddende i 25 min. indtil kagen er gennembagt og har fået en gylden overflade.

 Du kan teste om kagen er færdig, ved at stikke en gaffel ned i midten af kagen, og se om der er noget, der hænger fast på gaflen. Hvis der ikke er noget på gaflen, er kagen færdig. Når den er færdig skal den køle af i 5 min., hvorefter den er klar til servering. 

Sådan kan man altså nemt bruge en airfryer opskrift til at bage en lækker kage, uden at skulle tænde ovnen og bakse med bageplader- og riste.

Det var et par forskellige opskrifter, som er utrolig lette at lave og værd at prøve af. Der er talrige muligheder med dette produkt og der er mulighed for at lave forskellige måltider og retter.

Så hvis du ønsker sundere alternativer i hverdagen til mange af de gode og lækre retter som ofte er syndefulde, er dette produkt perfekt for dig!

Hvis du ønsker endnu mere inspiration til airfryer opskrifter, er der utallige videoer på TikTok, hvor du både kan finde de lækreste og nemmeste opskrifter på både sunde, syndige og lækre retter, snacks og desserter. Det er sågar på den platform at hypen omkring airfryeren er blevet spredt over hele verden.

Se også: Forårsruller i airfryer, pommes frites i airfryer.

Vores anbefalinger på bedst i test airfryer

Lad os komme til sagen, du er på udkig efter en god Airfryer, så læs roligt videre her. For Produkteksperten kommer her med vores bud, på de modeller som du får mest ud af pengene af selvom der ikke er tilbud på lige præcis den airfryer du er på udkig efter.

Kitchen master Airfryer 

Skal du have et produkt hvor du stensikkert mener du får noget ud af pengene er det denne model. Kitchen master er kendt for deres lækre køkken udstyr dog har de også skabt en airfryer som er af god størrelse, tilbereder maden ordentligt samtidig med at den er nem at gøre ren.

Scandinavian collection Airfryer 

Skal du have et billigt produkt hvis du bare vil prøve en airfryer for at teste om i overhovedet vil bruge den i hjemmet, så er det en god ide at investere i denne model. Den er god for den førstegangsbrugende, som ikke har de højeste krav til en airfryer.

Der er dog ikke noget tilbehør til denne model og har ikke så mange funktioner. Hvis du er meget simpel i din madlavning tilgang, er det en god start for dig på dit airfryer eventyr.

Caso AF 200 

Søger du udenlands efter en airfryer som er bedst i test i andre lande end Danmark, er det værd at bruge penge på denne caso model som rummer hele 2,5kg. Og ligger i top airfryer test i Tyskland. Den er især oplagt til store familier, da den kan rumme en del portioner. Yderligere har den en del funktioner som gør den oplagt til den gængse airfryer bruger.

Gode råd til at vedligeholde din airfryer

Der er mange måder hvorpå, du kan vedligeholde din airfryer så den holder i længere tid og er nemmere at gøre ren. Her er fem korte råd, så du kan få mest ud af din airfryer derhjemme.

 1. Du skal ikke tænde den på forhånd som med en ovn. Konceptet i en airfryer er at du tænder på en knap og lægger maden ind med det samme. På den måde sikre du, at du bruger dit produkt rigtigt.
 2. Brug ikke olie eller smør i din madlavning. Din airfryer klarer det for dig, og på den måde sikrer du også at maden forbliver sund.
 3. Brug ikke vand i fedtholdig mad, det kan være lokkende at bruge vand i sin fedtholdige mad som i en almindelig ovn, det skal du ikke med en airfryer.
 4. Overfyld ikke din airfryer, det er vigtigt at du holder dig til den plads der er i din airfryer, så den er lettere at rengøre og ikke mindst ikke bliver overfyldt i bunden. Det kan nemlig ødelægge den.
 5. Vælge en airfryer som er perfekt til dine behov, mange kommer til at vælge en for lille airfryer. Hvilket kan gøre at det er svært at følge op på step 4. Så hellere overvurdere dit forbrug, så du er sikker på at der er plads til din madlavning.

Vælg en airfryer med omtanke

Når du har gjort op med dig selv, hvilke behov der er vigtigst for dig, og hvad der passer ind i dit hjem, kan du efterfølgende gå på jagt efter et tilbud på lige netop den airfryer, som passer til dine behov. For at gøre den proces nemmere for dig, oplister vi herunder nogle ting, som er værd at tænke over, inden du går ud og køber en airfryer.

Med øje for de bedste i test airfryers og når man har fundet det tilbud på en airfryer, som man tænker passer til ens budget, og de formål man vil bruge den til, må den også gerne kunne tilpasses indenfor ens æstetiske smag og rammerne i ens hjem eller arbejdsplads.

Populariteten omkring airfryers er nemlig ikke kun hjemme i køkkenerne, men har også bevæget sig ud på arbejdspladser, for at gøre frokosten nem og hurtig at tilberede. 

Airfryer og æstetik

En airfryer behøver ikke at ødelægge æstetikken i dit hjem. Men for at din nye airfryer naturligt vil blende ind i dit køkken, er det værd at overveje udseendet og størrelsen på det produkt, du går efter, inden du går på jagt efter et tilbud og køber det første og det bedste produkt. 

Der er forskel på, hvordan de forskellige airfryers ser ud. De fleste airfryers som vi har fremhævet som bedst i test, er i farverne sort og sølv. Der er endnu ikke lavet airfryers i alle regnbuens farver, så hvis  du er til spraglede køkkenredskaber, må du have tålmodighed eller acceptere en airfryer i en mere neutral farve. 
De forskellige airfryers som vi har fremhævet, har trods farverne dog ikke samme størrelse på køkkenbordet. Hvor nogen nærmest kan forveksles med en elkedel, fremstår andre airfryers som mere fremtrædende køkkenmaskiner ligesom f.eks. en mikrobølgeovn. 

Størrelsen kommer dog igen an på forskellige præferencer og behov i hverdagen. Hvis du bor alene og ofte kun laver mad til dig selv, er det måske ikke nødvendigt med en stor airfryer med flere forskellige rum. 

En stor airfryer kan derimod være helt optimal, hvis du har en stor familie, der skal have mad på bordet hver eneste dag. Den er også god, hvis du vil lave flere forskellige tilbehør til dit måltid på samme tid.

Forskellige funktioner til forskellige behov

Flere af vores udvalgte airfryers har en lille digital skærm, hvor graderne kan ses. Nogen kan indstilles via forskellige knapper, hvor andre blot har to knapper, der kan skrues på. Dette handler om brugervenlighed og om hvor avanceret man ønsker sin airfryer skal være.

Det varierer også fra produkt til produkt, hvor mange forprogrammerede indstillinger der er tilgængelige for tilberedning af maden. Nogle har 5 programmer at vælge imellem, hvor andre har op til 11. 

En ting at have for øje er også om produktet har indbygget en indstilling for tid, så du kan time din mad, imens den er i airfryeren. Dette kan være smart, hvis du ikke er fan af at have flere forskellige enheder igang, når du laver mad. Hvis du derimod ikke har noget problem med at sætte en timer på din mobiltelefon eller et æggeur, kan du snildt undvære en timerfunktion.

Indstilling af temperaturen kan også variere fra produkt til produkt, så hvis du har nogle specifikke opskrifter eller madvarer i tankerne, som du ønsker at kunne tilberede på en bestemt måde i din airfryer, kan det være nødvendigt at tjekke intervallet for temperaturerne på det produkt, du undersøger. Som regel kan temperaturen indstilles mellem 80 og 200 graders varme og med intervaller på 5 grader. 

Budget 

En af de mere væsentlige faktorer at tage højde for, som køber, er selvfølgelig hvilket prisleje, man ønsker at holde sig indenfor. Det er med god grund, at man har øje for prisen, når man skal købe en airfryer. Der er nemlig stor forskel på den billigste og den dyreste, i hvert fald ud fra vores bedste i test. 

Den billigste airfryer, som vi har valgt at fremhæve, koster ned til 448 kr., hvor den dyreste næsten er oppe og ramme 3000 kr. Prisen afhænger selvfølgelig af flere forskellige faktorer, som kan have en indvirkning på både kvalitet, størrelse og funktioner. 

Den dyreste er ikke nødvendigvis den bedste og den billigste opfylder måske ikke alle de behov, som du efterspørger med en airfryer. 

Andre ting at være opmærksom på

Udover æstetikken, funktionerne og budgettet for købet af en ny airfryer, er der nogle andre ting, som kan være værd at bemærke inden man beslutter sig for et bestemt produkt. 

Sådan noget som vægten på en airfryer varierer nemlig i høj grad fra produkt til produkt. Nogle maskiner vejer helt op til 10,4 kg., hvor andre vejer helt ned til 0,6 kg. Det kan spille en faktor i forhold til, om du ønsker at have produktet stående fremme på køkkenbordet, eller om du vil have mulighed for at rykke rundt på den og gemme den væk i et skab eksempelvis. Hvis den vejer 10 kg. er det måske mest optimalt at have den stående ét sted, hvor hvis den ikke vejer mere end et par kg., kan den nemt rykkes rundt i køkkenet eller fragtes forskellige steder hen f.eks. med i sommerhus. 

Noget andet man heller ikke kan afprøve ved køb af et produkt på nettet, er støjniveauet for produktet. For nogen kan det være en dealbreaker, hvis et køkkenapparat støjer, hvor det for andre kan være lige meget. 

Når det kommer til rengøring af en airfryer, kan der også være forskellige præferencer og prioriteringer gældende. I nogen maskiner kan dele af produktet rengøres i opvaskemaskinen, hvilket for nogen kan være en stor prioritet og et tidsbesparende element i hverdagen, som giver lidt ekstra tid med familien. 

Skal du købe dig en el ladcykel, så vil en Babboe el ladcykel måske være det rette valg. Læs mere her.

Vi har lavet en guide om det bedste sengetøj på markedet.

Læs vores guide om det bedste mini køleskab her.

Skal du have hjælp til at støvsuge? Så prøv den bedste robotstøvsuger. Læs vores test af hvilken som er bedst her.

Læs om videoproduktion i København her.

Læs vores bedste el ladcykel, hvis du skal have anskaffet dig en el ladcykel.

Find bedste skægolie her, hvis du skal have den bedste skægsolie.

Læs vores bedste krøllejern, hvis du skal have krøllet dit hår.

Skal du gøre rent derhjemme og er træt af ledninger? Så læs også om vores bedste ledningsfri støvsuger.

Vil du godt kunne sove godt om natten? Læs vores guide om den bedste seng her.

Du kan også spare på din elcykel - se elcykel tilbud.

Mangler du en IKEA seng? Så se vores anbefalinger her på siden.

Mangler du en racercykel? Så se disse racercykel tilbud.

Du kan også vælge at købe airfryers på Amazon. Læs mere om Amazon Danmark, som vores samarbejdspartner har skrevet.

This is a block of text. Double-click this text to edit it.

Angivelse af kilder og test

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 1

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

cogclockarrow-rightmenu-circlecross-circle