Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Airfryer opskrifter og kogebog → actifry opskrifter

Leder du efter lækre airfryer opskrifter samt en gratis kogebog, så er du kommet til det helt rigtige sted. Vi har nemlig samlet en række nemme actifry opskrifter du kan bruge i 2023. 
Af 
 Opdateret d. januar 2, 2023
forsidebillede

Når man tænker på friturestegt mad tænker man garanteret på store mængder af olie og mange kalorier. Med en airfryer bruger du betydeligt mindre olie og får samme lækre og sprøde smag. Der findes mange opskrifter at vælge imellem - kun fantasien sætter grænser.  

Airfryer inspiration til opskrifter

En airfryer bruger en hurtigt cirkulerende varmluft til at tilberede maden, hvilket giver  maden den bedste sprødhed udenpå og saftig indeni. Med denne nemme køkkenmaskine kan du lave den bedste mad med en jævn tilberedning af maden og med en kortere tilberedningstid. Med en timer-funktion passer airfryeren også sig selv, så du kan læne dig tilbage imens maskinen gør alt arbejdet for dig. 

Er du også på udkig efter bambus strømper, læs vores guide her. 

I denne artikel

Denne artikel starter med en gennemgang af vores nøje udvalgte guides og kogebog, som vi tænker enhver med en airfryer bør lave. Vi dækker derefter de vigtigste emner som du bør være opmærksom på hvis du er indehaver af en airfryer eller ønsker at købe en. Lad os komme i gang.

Bedste airfryer opskrifter - sunde og nemme

Hel kylling i airfryer

Denne opskrift er en af de populære, som du med fordel kan have for hele familien. De største airfryers kan nemt rumme en hel kylling, ellers kan kyllingen også sagtens halveres. Kyllingen får lækker og mørt kød med et sprødt skind, som man kender det fra grillbaren. Den bedste fordel er her, at du bruger en lille mængde af olie, hvilket gør kyllingen til et mere sundere alternativ. 

Du starter med at pensle kylling med olie og kydr det med salt eller andre krydderier du foretrækker. Derefter lægger du kyllingen ned i kurven med brystet nedadog tænder den på 180 grader, og giver den først 25 minutter. Vend derefter kyllingen og giv den yderligere 25 minutter på den anden side.

Flæskesteg i airfryer

En af de bedste airfryer opskrifter er tilberedning af en flæskesteg, hvor du ligeledes får en saftig steg med sprøde svær. Start med at tjekke at flæskesværen er skåret helt ned til kødet, hvor du derefter drysser med salt mellem hver eneste svær. Læg derefter stegen ned i kurven til din fryer og hæld lidt vand ned i fadet. 

Indstil derefter temperaturen på 180 grader og giv den 60 minutter. Skru derefter op på 200 grader indtil flæskesværen er blevet sprød. Dette vil ofte tage omkring 10-15 minutter. Kernetemperaturen på flæskestegen skal være på 65 grader, for at stegen er perfekt tilberedt.

Nuggets i airfryer

Nuggets er en blandt andre gode airfryer opskrifter at lave i en airfryer, og er ikke mindst populærer hos de små i familien. De laves nemt ved at skære kyllingen i mundrette stykker og derefter starte med at panere dem i hvedemel, så æg og til sidst i rasp eller panko.

Du lægger derefter dine nuggets ned i fryeren på et stykke bagepapir med lidt olie og giver dem 12 minutter ved 180 grader. De er perfekte, når de er lækre og sprøde udenpå, uden at være tørre indeni.

Hvad er en airfryer?

En airfryer har til formål at friturestege mad uden en stor mængde af olie, som ofte bliver anvendt i normale frituregryder. Du kan altså opnå samme lækre og sprøde resultat, men med langt mindre kalorier. Den er en af de bedste elektriske køkkenmaskiner, som bruger varmluft til at tilberede maden. 

Tilberedningstiden er samtig kortere, end hvis du skulle lave det i ovnen. En anden fordel er, at din mad bliver tilberedt jævnt, da maden i airfryeren bliver ruteret rundt med hurtigt-cirkulerende varmluft. 

Du kan nemt lave gode retter til hele familien, som dine børn helt sikkert vil syntes om. Maskinen passer samtidig sig selv, hvilket gør at du kan fylde det du ønsker i den, og derefter lade den gøre alt arbejdet for dig.

Se relaterede artikler til actifry opskrifter

Er du på udkig efter din bedste ven i køkkenet? -  Så læs alt om Kitchen Master Airfryer her.

Vi har også lavet en guide til phillips test bedste xxl airfryer - hvis du skal lave meget mad.   

Se også de bedste Holm Deli airfryer i test

Pommes frites i airfryer - læs vores guide til sprøde fritter her.

Man kan tilberede din kylling i airfryer både hel og frossen - få tips og tricks her.

Brug din airfryer til meget forskelligt

En airfryer kan som nævnt bruges til meget forskelligt, den kan nemlig både friturestege, grille og bage, selvfølgelig alt efter hvilken model du har eller ønsker at købe. De er samtidig nemme at betjene og har kun få knapper og indstillingsmuligheder. 

Den vil ofte bestå af en beholder og en kurv, som du kan lægge maden ned i, derefter kan man indstille temperaturen og tilberedningstiden. 

Noget af det bedste ved en airfryer er, at den ikke bruger store mængder af olie som en frituregryde gør - den er derfor en sundere alternativ. Du kan derfor lave alle dine yndlings actifry opskrifter og retter hjemme i dit eget køkken. I en airfryer er der som sådan ingen gastronomiske begrænsninger, du kan nemlig lave mange forskellige retter. 

Det mest almindelige er at lave fritter, nuggets eller stegt kylling, dog kan du også lave forårsruller, mozzarella sticks, falafel som også bliver super lækkert i en airfryer. Hvis du foretrækker at spise sundt, kan du undlade olien og sagtens få et godt og lækkert resultat. 

Prøv for eksempel at lave forskellige actifry opskrifter med grøntsager, rodfrugter eller kartofler i din fryer. Det er altså helt op til dig og kun fantasien sætter grænser for, hvad du kan tilberede i din airfryer. 

Du kan finde en airfryer fra flere forskellige anerkendte forhandlere såsom OBH Nordica, Delonghi, Nordic Sense, Cook & Baker og mange flere. Du kan finde maskiner som er meget simple eller som har flere forskellige funktioner at vælge imellem. Pris og kvalitet hænger ofte sammen, de dyrere modeller vil derfor ofte kunne mere og holde i længere tid. 

Hvis du dog har planer om kun at bruge maskinen en gang imellem, vil en budgetvenlig model være at foretrække. De forskellige typer af maskiner fås nemlig til forskellige prisklasser og ofte med tilbud, hvilket er værd at holde øje med. Leder du efter flere actifry opskrifter, så kig evt. med på vores side Mydinners. 

Angivelse af kilder og test

  • Se flere kogebøger her
  • Eller følg denne Facebook side her

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 3 / 5. Optælling af stemmer: 3

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

menu-circlecross-circle